Lipoom rechtsonder rug

  • #1

    Hallo

    Mijn vriendin heeft al een tijd last van haar rug, vorige week voelde ze een soort bobbel rechtsonderin en ze is ermee naar de dokter gegaan,

    nou zei de dokter; dat is een lipoom maar als het groeit moet je terugkomen.

    Nou kun je niet echt zien of t groeit, maar het doet haar wel [b]steeds meer [/b] enorm pijn soms zelfs dat ze bijna spontaan begint te huilen, pijnstillers werken niet.

    Kan ik met haar naar de huisartstenpost? want haar moeder kiest de mening van de dokter en wil ook afwachten maar dit is niet gezond meer

    Reageer
    #2

    Een lipoom die pijn doet is in principe verdacht voor een maligniteit en zou daarom extra zorgvuldig beoordeeld dienen te worden. Meestal zijn lipomen goedaardig, maar soms dus niet.

    Anderzijds zou er iets anders aan de hand kunnen zijn waar de huisarts overheen gekeken heeft. Bijvoorbeeld een myalgische vorm van lage rugpijn. Zou dat kunnen?

    Ik ben het niet eens met de schoonmoeder: pijn is een teken dat er iets niet goed zit in het lichaam en dient derhalve onderzocht te worden door een arts.

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Bij lipomen heb ik zelf gezien dat ze groter worden en ook dat ze weer kleiner worden. Als je de groei wil volgen zet dan 2 punten uit en schrijf in je agenda met datum en tijd. Maak er geen obsessie van, en bepaal om de hoeveel dagen weken je de meting wil doen. Je kunt een x-as meting doen en een y-as meting [Horizontaal en verticaal]. Als je wil weten hoe het er van binnen uitziet ga je naar de huisarts en vraag om een verwijzing voor een echografie, je neemt dan van het ziekenhuid een dvd met commentaar mee naar huis. Zelf heb ik dit gedaan omdat de lipoom kleiner word en pijnlijk in bepaalde omstandig heden.
    Omdat dit bij mij bij doorgang van de iIschias zenuw zit. En deze bij mij aan het verdwijnen is zie een agglomeratie van vet bultjes.

    Reageer
    #4

    Hoe gaat het nu met je vriendin, ik heb namelijk dezelfde klachten.

    Reageer
Reageer op: Lipoom rechtsonder rug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief