Hevige pijn naast schouderblad

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 45 jaar en eigenlijk heb ik al sinds jaren een soort harde knobbel naast mijn linker schouderblad, voel ik verder niets van maar als ik heb gevolleybald masseer ik deze knobbel altijd en voelt het weer goed, maar nu sinds anderhalve week heb ik hevige pijn op deze plek en kan nauwelijks mijn kin op de borst doen en en bewegingen naar links met mijn hoofd is ook pijnlijk, zelfs bij het zitten voel ik veel pijn, mijn hand is ook gedeeltelijk doof en tintelt. Huisarts denkt dat het een ontsteking is aan de pezen, heb dus ook diclofenac ( onstekingsremmer ) gekregen.
    Wie heeft er ervaring met een soortgelijke blessure?

    Reageer
    #2

    misschien toch eens laten beoordelen door een specialist.
    sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Hoi Brenda

    Ben net bij de fysio geweest, aantal ribben gekraakt, volgende week weer heen, hopen dat het goed komt.

    Toch bedankt voor je reactie,

    Gr. Kees

    Reageer
    #4

    Deze bult is dus waarschijnlijk een spierknoop geweest. Een knoop is een een verkramping in een klein groepje spiervezels die een hard bultje kunnen vormen. De medische naam hiervoor is myofasciaal triggerpoint.

    Reageer
    #5

    en deze bult zit er nog steeds, enige adviezen????

    gr. Kees

    Reageer
    #6

    Eerst dient er te worden vastgesteld wat de aard is van de bult. Hierboven wordt aangenomen dat het een spierknoop is. Deze ontstaan door overbelasting mogelijk als gevolg van een verkeerde houding.

    Advies in geval van een spierknoop: houding veranderen, gezond bewegen, warm houden en massage en fysiotherapie.

    Maar nogmaals, het is op dit moment nog niet zeker wat de bult precies is. Dus dat dient eerst vastgesteld te worden door een arts die de bult kan onderzoeken.

    Reageer
    #7

    Er is sprake van een zenuwbeknelling, dus een spierknoop lijkt niet voor de hand liggend. Als er sprake is van tintelingen aan de pink dan zou dit kunnen wijzen op een nervus ulnaris (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Elleboogzenuw) beknelling.

    Een beknelling van de nervus ulnaris die uitstraalt naar de schouder en nek kan wijzen op de volgende aandoeningen: problemen met de ruggenwervels hoog in de nek daar waar deze zenuw uittreedt (cervicaal), een probleem met de plexus brachialis (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Plexus_brachialis), een pancoast tumor (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pancoast-syndroom), maar ook problemen met de elleboog (bijvoorbeeld een epicondylitis), andere infecties, tumoren, maar ook diabetes mellitus, hypothyreoïdie, reumatische aandoeningen, en alcoholisme kunnen deze klachten veroorzaken. Kortom een veelheid aan mogelijke diagnosen.

    Voorlopig denkt de huisarts aan een ontsteking zegt u, mogelijk als gevolg van overbelasting bij het volleyballen, denk ik.

    Volg in principe het beleid van de huisarts en ga terug als de klachten onvoldoende afnemen als gevolg van de door de huisarts ingestelde behandeling.

    Reageer
    #8

    Ik heb precies hetzelfde. Heb er nu zo een 2 weken last van de bult wordt ook dikker en harder en gaat door naar me nek. De pijn is nu zo ondraagelijk dat ik eraan denk om naar de huisartsenpost te gaam... mijn dokter zegt dat ik het nog ff moet aan kijken en pijn stiller moet slikken...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hoi

    ze hebben me gekraakt de ribben het dichtst bij de wervel zaten vast dinsdag weer heen nu pijn onder schouderblad en nog steeds bij die knobbel

    Reageer
    #10

    nogmaals, laat de knobbel beoordelen zodat je zeker weet WAT het is.
    sterkte, Brenda

    Reageer
    #11

    dank je voor je belangstelling, komt allemaal goed, greetzzz kees

    Reageer
    #12

    Heb inmiddels een tintelende arm en zo gauw ik ga zitten gebeurt hetzelfde. de pijn naast het schouderblad blijft en trekt zo denk ik ook naar de onderkant van het schouderblad. De tintelingen komen ook als ik mijn hoofd in mijn nek leg of kin op de borst doe.
    Morgen weer naar huisarts, moet me maar doorsturen.

    Reageer
    #13

    Ik heb precies hetzelfde denk ik, het zit er wel al 2 jaar dus een tumor is het zeker niet aangezien ik nog in leven ben. Ben ooit eens op controle geweest om te weten wat het was toen ik toevallig ook m'n arm gebroken had door een foute salto uit te voeren en toen wist de dokter niet precies wat het was. Ik weet het nu nog steeds niet en heb er ook 2 jaar geen last mee van gehad, tot 3 dagen geleden. ik denk dat het te wijten is aan m'n ongezonde leefgewoonte omdat ik momenteel in de examens zit en van smorgens tot s avonds rilatine slik en niet veel eet, maar wel veel sigaretten rook. (max. 10/dag) Volgende week ga ik wel eens een dokter bezoeken denk ik, ben nu echt nieuwsgierig wat het is.

    Reageer
Reageer op: Hevige pijn naast schouderblad


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief