Gebeten door hond, nu gekneusde pols

  • #1

    Hallo,

    Mijn hond (een boomer) heeft mij gebeten in mijn pols. Nu is het vel er niet af. Het bloedde niet. Een paar schrammen heb ik van het bijten.
    Nu is mijn pols blauw en doet veel pijn.
    Ik heb in het begin gekoeld.
    Wat kan ik doen om oa de pijn de verlichten?

    gr'
    Henny

    Reageer
    #2

    Rust en bewegen, een beetje door de pijn heen. Maar als het erg pijn doet is het toch verstandig te laten controleren door een arts. Er is sprake van een hematoom en dat zou kunnen wijzen op een fractuur. Wie heeft gezegd dat het alleen maar gekneusd is? Bij een kneuzing geldt in het algemeen bewegen totdat het pijn doet, dus matige rust.

    Reageer
    #3

    de pols wordt idd niks dunner,
    ik hou ook steeds pijn.
    Lijkt erop dat ik wel bloeduitstortingen heb.
    Is er iets anders om de pijn te verlichten

    gr
    Henny

    Reageer
    #4

    Ik vind dat je hiermee naar de huisarts moet. Hondenbeten kunnen flink verraderlijk zijn. Misschien is er wel veel meer aan de hand dan jij zelf denkt. Laat een arts die de pols kan onderzoeken een diagnose stellen. ga hier liever niet mee zelf aan het dokteren.

    Reageer
    #5

    Slik eventueel tijdelijk een pijnstiller, het beste is paracetamol. Lees wel goed de bijsluiter voordat je je paracetamol gebruikt. En vertel dit ook aan de huisarts als je er naar toe gaat.

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik heb zojuist met mijn vuist tegen de muur geslaan (ik was erg boos en ik weet dat het dom is ) en heb nu pijn aan de knokkel van mijn middelvinger. Hij staat ook opgezwollen. Wat zou het zijn? Reageer zo snel mogelijk aub

    Alvast bedankt

    Reageer
    #7

    Als de zwelling zo snel is opgetreden, dan zou ik rekening houden met een breukje of een scheurtje in het bot en of de pezen en spieren. Als je aan de vinger trekt, of op het topje van de vinger in de lengterichting van je hand duwt en je hebt een scherpe en stekende pijn, raadpleeg dan even de huisarts of er een röntgenfoto gemaakt moet worden.

    Reageer
    #8

    het doet pijn maar niet heel erg veel.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hopelijk is de vinger alleen maar gekneusd. Dat betekent zoveel dat er minuscule schade is ontstaan, en de plek zeg maar beurs is. Dat moet langzaam herstellen. De vinger zal wel stijf, dik en pijnlijk worden. Mochten de klachten niet vanzelf overgaan en je houdt een scherpe snijdende of stekende pijn in de hand bij bewegen, laat dan voor de zekerheid de huisarts even kijken. Voor nu zou koelen en stabiliseren met een steunverband voldoende kunnen zijn als er niets gebroken is, zodat de beurse plek goed kan herstellen zonder dat je het gewricht blijft belasten. Rust houden dus met de hand en voorzichtig bewegen om de doorbloeding op gang te houden. Doe het verband niet te strak.

    Reageer
Reageer op: Gebeten door hond, nu gekneusde pols


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief