pijnlijke bovenbenen en scheefgegroeide knieen

  • #1

    Heb als kind nooit niet anders geweten dat ik pijnlijke en vermoeide voeten had, droeg dan steunzolen en het werd beter.
    Nu ben ik 62 jaar oud, en heb zeer pijnlijke benen dit straalt uit vanaf de bovenbenen tot zowel mijn tenen die nu stilletjes aan hamertenen worden.
    Over een maand of 6 zijn er rontgefoto's gemaakt van knieen en heupen, blijkt dat door de jaren mijn knieen zijn scheefgegroed en de heup aan mijn linkerkant niet bevestigd is aan mijn ruggegraat.
    Heb ontstekingsremmers gekregen een ook een poeder voor artrose en osteoperose (weet niet of dat goedgeschreven is)sorry.
    Het lam gevoel en het pijnlijke stramme gevoel in benen en knieen wordt erger, als ik even gezeten heb in mijn zetel dat mag maar een kwartiertje zijn, dat is opstaan funest hoor, loop de eerste seconden krom en zeer pijnlijk.
    Kan er mij iemand vertellen over zijn ervaringen op dit vlak? Al zeker bedankt op voorhand.
    Jenny

    Reageer
    #2

    Artrose is in de geneeskunde de naam van een aandoening aan het kraakbeen in gewrichten. Artrose wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Artrose ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er door het lichaam geproduceerd kan worden. Het kraakbeen verslechtert en soms verdwijnt het helemaal. Bij artrose vermindert ook de vloeistof in het gewricht. Deze vloeistof, synoviale vloeistof geheten, is nodig om het gewricht soepel te laten draaien en om schokken te absorberen. Door slijtage van gewrichtkraakbeen en een vermindering van de schokabsorberende vloeistof in de gewrichten kunnen botten over elkaar schuren, wat veel pijn veroorzaakt. Artrose komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën, schouders, nek en heupen.
    In 2000 kwam in Nederland bij ongeveer 257.400 personen boven de 55 jaar artrose van de heup voor. Artrose van de knie kwam in Nederland voor bij ongeveer 335.700 personen boven de 55 jaar. het RIVM verwacht dat het aantal personen met artrose tussen 2000 en 2020 met circa 38% zal toenemen.

    Reageer
    #4
    Reageer
Reageer op: pijnlijke bovenbenen en scheefgegroeide knieen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief