Bot in nek steekt uit.

  • #1

    Hallo allemaal,
    Ik heb iets raars in mijn nek het bovenste bot van me ruggengraat super erg zichtbaar. Als ik met mijn hoofd naar beneden ga dan steekt die echt super veel uit en zie je een hele dikke bobbel. Ik heb ook best een scheve rug.

    Maar weet iemand hoe het kan dat die zo uitsteekt en wat ik eraan kan doen. Ik probeer vaak met me borst naar voren en me billen naar achter te lopen om recht te lopen maar ik merk niet dat me rug rechter wordt hiervan.

    Ik ben een jongen van 16.

    Als iemand weet wat het is en wat ik eraan kan doen hoor ik het graag ik zal ook een foto ervan maken.

    Reageer
    #2

    borst naar voren, billen naar achteren???? je maakt dan een holle rug toch?
    die bobbel.....kijk eens bij je klasgenootjes, misschien herken je het dan.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Ja, dat las ik eens op internet dat ik dat moet doen om een rechtere rug te krijgen.

    Ja maar andere klasgenoten hebben dat niet en die zeggen telkens wat heb jij in je nek een dikke bobbel. Ik vind het echt vervelend en wil weten hoe het komt en wat ik eraan kan doen.

    Reageer
    #4

    Als je last hebt van een scheve rug, dan zou ik wel eens willen weten wat hiervan de oorzaak is. Laat de huisarts de rug onderzoeken op afwijkingen, en laat hem jou ook uitleggen welk bot het is dat bij jou zo duidelijk zichtbaar is. Je kunt ook hier een fotootje plaatsen, maar omdat de rug zo'n belangrijk orgaan is, is het volgens mij van belang dat een arts jouw rug eens onderzoekt zodat je zeker weet wat er aan de hand kan zijn.

    Reageer
    #5

    Scoliose is een zijdelingse verkromming van de rug (wervelkolom), waardoor een of twee bochten ontstaan. Het komt in meer of minder ernstige mate voor bij 4 op de 100 mensen. De wervelkolom draait soms ook om haar as (dan spreekt men van een torsie-scoliose) en veroorzaakt zo een bochel (gibbus).

    De aandoening kan al bij de geboorte aanwezig zijn (congenitale scoliose) maar openbaart zich meestal pas vlak voor de puberteit. Sommige vormen ontstaan pas op latere leeftijd. De oorzaak van het ontstaan is in de meeste gevallen (nog) onbekend (idiopatische scoliose).

    Scoliose kan gepaard gaan met: gekanteld bekken; niet even lange benen; aandoening van de tussenwervelschijven; zenuwknelling; hoofdpijn; uitstralende pijn naar de benen.

    Reageer
    #6

    Mijn dochter van 11 heeft dat ook. Maar zij heeft geen scheve rug. Hij is echt zichtbaar en ook als zij haar hoofd naar voren doet steekt hij heel erg uit.

    Reageer
    #7

    Hallo allemaal,

    Ik ben een meisje van 15 jaar.

    Ik loop nu ongeveer een jaar rond met een pijnlijke nek en schouders, dit komt doordat mijn nek naar voren staat. Ik kwam er een week geleden achter dat mijn bovenste bot van het wervelkolom soort van uitsteekt. Ik heb de fysio/ oefentherapeut/ manuele therapeut al geprobeerd maar niks blijk te helpen. De huisarts zegt verder ook het komt wel goed blijven oefenen, ik heb van alle therapeuten te horen gekregen dat ik mijn kin naar achter moet drukken, maar dan krijg ik een raar onderkinnetje en dat lijkt mij ook niet echt handig. Heeft iemand hiermee ervaring gehad, of tips of iets? Hoor het graag.

    Groetjes

    Reageer
    #8

    Je zult in ieder geval de oefeningen moeten doen. En als je daar een beetje onderkin van krijgt dan is dat maar zo. Dat is dan alleen maar zolang je de oefening doet. Dat herstelt allemaal wel weer. Dan heb je ook geen onderkin netje meer.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mijn zoon heeft ook zo'n uitstekende nek wervel. Ik mopper weleens op hem dat het komt door teveel naar beneden kijken naar zijn ipad of telefoon. Het valt me op dat meer jonge mensen hetzelfde hebben. Kan dat de reden zijn? Een vergroeiing door een constante neerkijkende houding.

    Reageer
    #10

    Nee, het is een vrij normaal verschijnsel tijdens de pubertijd bij een slank postuur

    Reageer
    #11

    Kan net ook weggaan? Ik ben een jongen van 14 en heb er zelf veel last van dat het uitsteekt. Wat kan ik er tegen doen?

    Reageer
Reageer op: Bot in nek steekt uit.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief