pijn aan de aanhechtingen buikspieren

  • #1

    hallo,

    ik speel al heel mijn leven voetbal en heb sinds 2 jaar pijn in mijn buik bij het lopen waardoor ik ben met stoppen met voebtallen.
    na verschillende uitleggen gehoord te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat ik nog altijd niet weet wat er mis is. de laatste uitleg die ik gehoord heb is een overbelasting op de aanhechtingen van mijn buikspieren op het bekken en het middenrif.
    heelaas weet ik nog niet wat ik er aan kan veranderen.
    zou ik iets kunnen doen om opnnieuw te kunnen voetballen.

    groeten an-sophie

    Reageer
    #2

    Hai An-Sophie,

    Kun je vertellen wat je er zelf al allemaal aan hebt proberen te doen?
    Misschien dat we dan nog een ander idee hebben voor je.

    Reageer
    #4

    hoi,

    tuurlijk.
    ik heb al enkele echo's laten nemen (waarop ze niets vonden). 3 maanden kinesie gevolgd, met 5 keer manuele therapie. spierversterkende oefeningen voor de rug zodat mijn buikspieren minder belast werden. nu ga ik naar een ostheopaat.

    groeten

    Reageer
    #5

    Heb je een gezond gewicht en heb je een goede houding? Doe je aan sport? Wandelen?

    Reageer
    #6

    houding weet ik niet.
    maar gewicht is in orde en sport deed ik veel,

    Reageer
    #7

    Hey,
    Ik heb juist zelfde probleem en ben bang na wa da ik u comentaar gelezen heb. wil echt niet stoppen met voetballen.
    ben ook naar kisesit en osteopaat geweest maar eeft niks geholpen. Pak elke dag ontstekingsremmen maar om de duur helpt da ook nie meer.
    Wat moet ik nog doen? eb de blessure al ander half maand...
    Tege nieuwe seizoen wil ik terug kunnen voetballen

    met vriendelijke groeten
    Gokhan Balkan

    Reageer
    #8

    Eerst rust en dan gerichte oefeningen. Ga je naar de sportschool? Laat je eens adviseren door een goede sportarts!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo

    Volgens de laatste dokter waar ik bij geweest ben heb ik ook een ontsteking van de aanhechting van de buikspieren. De eerste keer dat ik bij de dokter kwam zei hij dat het een lies ontsteking was. Toen ben ik 21 keer naar de kiné geweest. Daarna had ik nog steeds last. Ben ik naar een osteopaat geweest, die zei dat het kwam door dat mijn bekken scheef stonden. Zij heeft ze dan recht gezet en heb ik oefeningen gehad voor mijn rug te verstevigen maar helaas zonder resultaat. Terug naar de dokter geweest. Toen ben ik een echo gaan laten maken en zeiden ze dat het de aanhechting van de lies was. Weer 21 keer naar de kiné geweest en zonder resultaat. Nu ben ik 2 weken terug naar een andere sportdokter geweest en die zei dat het de aanhechting van de buikspieren zijn die ontstoken zijn. Hij heeft er een spuit in gezet en zei dat ik na 3 dagen terug kon beginnen met lopen. Ik heb een week gerust en dan terug begonnen maar nog steeds pijn. Het aantal ontstekingsremmers dat ik genomen heb kan ik al lang niet meer bijhouden. Onder tussen ben ik al 9 maanden out. Ik weet niet meer wat nog kan helpen... Iemand nog een idee?

    Groeten

    Reageer
    #10

    Hey,

    Ik ken het probleem maar al te goed. Het is een enorm vervelend probleem, voornamelijk bij het spurten (een soort van zeurende pijn). Ik ben hiervoor naar een bekende sportdokter geweest die meteen vaststelde dat het een derde!graadsontsteking was op de aanhechting van mijn buikspieren (m.a.w. een tamelijk ver stadium). Dus als je iets voelt, wacht niet te lang om het te behandelen met spierversterkende oefeningen en eventueel het nemen van ontstekingsremmers. Mij werd aangeraden om meteen te rusten (plus minus 6 maanden) en daarna de oefeningen te hervatten. Momenteel ben ik terug aan het voetballen en ondervindt weinig tot geen last. Heel kort: behandel het snel! Heb je te lang gewacht is rust aangeraden om te voorkomen dat het chronisch wordt.

    Veel succes.

    Reageer
    #11

    Beste behandeling is een facetinfiltratie laten plaatsen op het schaambeen (aanhechting buikspieren) en in de liesstreken. In het totaal zo'n 6-spuitjes, weekje rusten en je kan terug voetballen voor 3a4 jaar. Benaming van de ziekte/blessure is pubalgie

    Reageer
    #12

    Hi,

    De klachten zijn zeer herkenbaar. Momenteel heb ik er ook inmiddels al 3/4 maanden last van en niemand kan mij vertellen wat het nou eigenlijk is. Zelf voetbal ik ook namelijk. Niezen en hoesten doet onwijs pijn. Eerst dacht de dokter dat het een liesbreuk was maar dat heeft een echo in het ziekenhuis uitgesloten. Vervolgens heb ik nu vier behandelingen achter de rug bij de fysio maar zonder succes (die heeft mij verteld dat het een aanhechting is van mijn buikspier naar schaam).
    Rust houden heb ik gedaan maar als ik nies, steekt het. Voor mijn gevoel is rusten geen optie maar moet er een operatie aan te pas komen. De ochtend na het sporten kan ik zelfs niet rechtop mijn bed uit komen. Wat is de beste specialist om dit te behandelen? Kan ik aanvragen om een facetinfiltratie te laten plaatsen? (en waar)

    Reageer
    #13

    Hallo Jeppe,

    Kun je mij vertellen welke bekende sportdokter je bent geweest?

    Reageer
    #14

    Hey,

    Ik ben namelijk naar de Belg Dr. Mathieu (dokter bij de bekende wielerploeg Lotto) geweest. Ik zou ook eens horen voor een eventuele shockwave-behandeling. De behandeling is pijnlijk maar wel effectief. Ik denk toch, als de blessure niet wil weggaan, dat rust aangeraden is. Op dit huidige ogenblik is de blessure een welkbekend probleem, waar in de meeste gevallen rust wordt aangeraden in combinatie met (licht) versterkende bekkenoefeningen. Het geven van spuiten lijkt me slechts een tijdelijke oplossing. In ieder geval een geweldig moeilijk te behandelen blessure en waar veel voetballers mee te maken krijgen.

    Succes ermee

    Reageer
    #15

    Jappe,

    Bedankt voor je antwoord. Ben inmiddels onder behandeling bij een sportarts. Voor hem was het direct duidelijk, mijn bekken stonden naar voren gekanteld en mijn heupgewricht zat vast. Hierdoor is de blessure ontstaan. 1 maal in de week een afspraak gedurende 5 weken. Momenteel de derde afspraak. Hopen dat ik er nu na zo'n 4 maand van af kan komen!

    Reageer
Reageer op: pijn aan de aanhechtingen buikspieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief