Scherpe pijn bovenbeen na inspanning

  • #1

    Beste mensen,

    Ik heb sinds een maand last van een scherpe pijn in mijn rechterbovenbeen. De pijn begint na korte tijd wanneer ik een sportieve inspanning lever. In eerste instantie alleen bij hardlopen, maar de laatste tijd ook bij fietsen en zelfs wandelen!

    Zoals gezegd, de pijn komt als ik een bepaalde tijd een bepaalde inspanning lever. Bijvoorbeeld, steevast na 5 minuten hardlopen schiet de pijn er in (3x al na precies dezelfde tijd!). Hetzelfde bij ongeveer 10 minuten fietsen, en 10-15 minuten wandelen. Fietsen ging tot begin deze week goed, maar levert nu ook problemen op. Bij 'normaal' lopen (op werk of thuis) is er niets aan de hand, maar dan loop ik meestal ook niet lang achter elkaar.

    Het is een pijn die langzaam op komt, dan intensiveert, en dan de hele dag blijft hangen, heeeel langzaam wegebt. De volgende morgen is de pijn weer helemaal weg, en komt pas terug als ik me weer sportief ga inspannen.

    De pijn is gelocaliseerd in mijn rechterbovenbeen, precies in het midden van het dijbeen, en alleen aan de rechterkant en voorkant. De pijn voelt aan alsof deze van binnen af komt, alsof iemand van binnen hard in de spier knijpt. Met name bij het buigen van het been doen deze spieren erg zeer. De pijn is dan zo intens dat de tranen me soms in de ogen schieten. Ik heb een keer door de pijn heen proberen te lopen, maar toen lag ik even later gillend op de grond.

    Het is erg vervelend, omdat mijn vrije tijd voor een groot deel bestaat uit lopen en fietsen. Nu dat even niet goed mogelijk is voel ik me ellendig. Ik ga morgen sowieso naar de huisarts, maar wilde graag hier nog even wat reacties horen. Altijd goed om wat van anderen te horen. Dus zie ik jullie reacties met veel plezier tegemoet!

    Groeten,
    Jan

    Reageer
    #2

    Er is één reactie die belangrijk is: pijn in het been die toeneemt bij inspanning en afneemt bij rust is een absolute reden om nader te worden onderzocht door een arts. Als maatregelen die u zelf al heeft getroffen geen soelaas bieden is dat een tweede goede reden morgen naar de huisarts te gaan.

    Reageer
    #3

    hallo, weet je wat het probleem was ik,ik zit met hetzelfde probleem
    groetjes andre

    Reageer
    #4

    André, als je wilt weten wat er met jou aan de hand is, dan is het verstandig naar de huisarts te gaan. De huisarts kan jou onderzoeken, en zo wellicht een diagnose stellen. Kun je misschien meer vertellen over jouw symptomen?

    Reageer
    #5

    en wat kan het zijn ik heb dit ook.weet iemand dit?

    Reageer
    #6

    Dit doet mij denken aan een aanhechtingsprobleem als gevolg van overbelasting, een spierscheurtje. Wat zegt de fysiotherapeut ervan?

    Reageer
    #7

    ik heb dit ook maar ook als ik me niet inspan en ik loop al by de fysio die stuurde me naar huisarts en van huis arts kreeg ik een 10daagse medicijn die het moet gaan oplossen. fysio zei dat spieren die overbelast zijn en of stress deze pijn kunnen veroorzaken.zonder medicatie werd de pijn erger en onverdraaglijk zodat ik niet eens fatsoenlijk kon lopen en niet lang.en Met medicatie ging het al beter en zit er wel bywerkingen by die ik erook by kreeg.maar even leek de pijn helemaal weg tot dat weer terug kwam en ik zit nu op de helft van de slikdagen en tis nog niet over.En als na 10dagen niet over= dan moest ik van de doktor terug komen om te kyken wat er dan moet gebeuren.in begin prikkeling en branderig gevoel.nu meer zeurende pijn alsover iemand aan je benen trekt/enof duwt.

    Reageer
    #8

    Ik denk dat je misschien een peesschede ontsteking hebt, doordat jouw conditie niet goed genoeg is, of omdat je het been te zwaar hebt belast!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Jan,

    Het is nu 4,5 jaar nadat je hier je klacht hebt opgeschreven. Is er in die 4,5 jaar nog een diagnose gesteld? Ik herken de klachten maar al te goed. Ik ben bij sportmedisch specialisten geweest en die hebben geen idee wat dit is. Ik ken nog een fietser met dezelfde klachten.

    Het zou prachtig zijn als iemand hier zou kunnen reageren die het probleem herkend, een diagnose kent en een oplossing.

    Met vriendelijke groet, Evert (en Pank)

    Reageer
    #10

    Zou je de klachten die je hebt eens precies willen beschrijven?
    Dus waar de klachten optreden en wanneer de klachten optreden?

    Reageer
    #11

    Als ik wandel dan heb ik een stekende pijn in mijn linker bovenbeen, dit heb ik ook als ik hardloop. daarnaast als ik mijn spieren aanspan terwijl ik bijvoorbeeld zit dan doet het geen pijn. puur op het moment dat mijn andere been los van de grond is dan is het een stekende pijn, deze blijft ook doorzeuren. is dit een klein scheurtje of een verrekking?

    Reageer
    #12

    Dat is zonder onderzoek moeilijk te zeggen.
    Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan. Die kan het onderzoeken.

    Reageer
    #13

    Dag mensen,

    Ik kreeg een mailtje binnen dat er gereageerd was op dit topic. Had ik eigenlijk niet meer verwacht, maar gezien de vragen zal ik jullie vertellen hoe het verder is verlopen.

    Voor de clou van het verhaal stuur ik je naar het onderste stukje toe, als je geen zin hebt om het hele verhaal te lezen. 😉

    We zijn inmiddels bijna 5 jaar verder en er is heel wat gebeurd. Ik heb om te beginnen verschillende fysiotherapeuten bezocht, die allemaal alleen maar de focus op de knie legden. Aftapen en knieoefeningen, die echter weinig soelaas boden. Ook heb ik tot twee maal toe een sportarts bezocht, die mij naar 2 van deze fysiotherapeuten door heeft verwezen, maar ook hij legde de focus op de knie.

    Inmiddels had ik ook ernstige pijn in mijn onderrug, aan de kant van de klachten. Ik ben toen ik weer bij de huisarts kwam doorverwezen naar een specialist, die rontgenfoto's maakte van onderrug en knie, evenals een echo en later een MRI van de knie. Knie was helemaal in orde, de woorden "prachtig kraakbeen" vielen zelfs toen de MRI samen met mij werd bekeken. In de rug was wel een afwijking te zien, en ik werd toen doorverwezen naar fysiotherapeut nummer 4 die manuele therapie op mij losliet. Hij kraakte mijn onderrug, wat me langzaam aan een beetje hulp boodt wat mijn rug betrof, en gaf me oefeningen die in mindere mate hielpen.

    De pijn in mijn rug kwam echter weer snel terug, heb er weer even mee gelopen, en na goede verhalen gehoord te hebben over chiropractoren ben ik na enig zoeken bij zo'n specialist voor een intake terecht gekomen. Op advies van vrienden heb ik expres voor een in het buitenland opgeleide chiropractor gekozen (een Canadees), deze schijnen met kop en schouders boven de in Nederland opgeleide chiropractoren te staan.

    De intake voelde meteen heel prettig, hij luisterde echt naar mijn klachten zonder meteen naar een knie of rug te wijzen! Voelde als een verademing na al die specialisten die de pijnsteken in het bovenbeen negeerden en meteen naar de knie gingen. Het voelde wel een beetje zweverig soms, en het vooruitzicht op minstens 24 behandelingen deed me ook even frontsen, maar ik ging er toch mee door.

    Na de eerste sessie van 12 nam de pijn in mijn rug eerst toe, en daarna langzaam af. Na de tweede sessie van 12 was de pijn nagenoeg weg, zowel in rug als in knie! Ik kreeg ook oefeningen mee die ik dagelijks deed (10 minuten per dag, goed te doen). Nu ga ik nog eens in de 3 weken, en de pijn blijft weg, behalve als ik een tijd mijn oefeningen niet doe.

    Volgense de chiropractor had ik iets heel simpels, iets wat hij RUNNERS HEUP noemde, iets wat heel veel lijkt op Runners Knie. De spieren en pezen die van de rug(wervel) naar de knie lopen is dan te kort of te gespannen, en zorgen er voor dat er OF aan de knie, OF aan de rug getrokken wordt. Denk aan een wedstrijd touwtrekken waarbij de ene kant de ander meetrekt. Je kunt het trekken afzwakken door die spieren en pezen op te rekken, moet oefeningen en stretching.

    Alle hulde gaat naar de Chiropractor. Ik zal zijn naam of bedrijfsnaam hier niet noemen, maar ik kan sowieso voor dit soort klachten de chiropractor aanbevelen. Hij luisterde tenminste, iets wat specialisten en artsen blijkbaar niet meer doen, en heeft beduidend meer know-how in zich dan fyusiotherapeuten. Wel kost het wat geld, 2x12 sessies à 30 euro, en daarna nog om de drie weken een vervolgsessie met dezelfde prijs, is niet goedkoop, en de verzekeraar vergoed maar een klein deel daarvan. Maar ik voel me weer top, mijn houding en ook kracht zijn sterk verbeterd, en ik heb een goed adres waar ik terecht kan als mijn klachten toch weer even de kop op steken (als ik de oefeningen lange tijd niet doe, eigen schuld). Dat is goud waard!

    Reageer
    #14

    Bovenstaande is geschreven door JanFrancisco overigens. 😉

    Reageer
    #15

    Ik herken deze discussie helaas. Af en toe "schiet"het me opeens in wat ik denk de aanhechtingen aan de voorzijde in het rechterbovenbeen. Echt een behoorlijke pijnscheut. Meestal na sporten, vooral hardlopen. Ik voel het amper aankomen. Ik ben daarmee al enkele keren bij de fysio geweest. 2 verschillende mensen. Beiden dachten dat het uit de heup kwam en hebben me er op allerlei manieren aan geholpen. Buigen, trekken, oefeningen. En ja soms ging het over na enkele weken, maar het komt wel weer terug. Het gaat ook wel vanzelf over na plm. een week als ik niet sport. Fysio zegt dat sporten juist wel goed is. Geen pijn wel weer doorgaan. Het is me veel waard als ik de oplossing weet! Paracetamol helpt eigenlijk niet, want ik voel niets of een flinke pijnscheut.

    Reageer
Reageer op: Scherpe pijn bovenbeen na inspanning


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief