pijn onder/achter linker schouderblad

  • #1

    Zaterdagochtend stond ik op met een behoorlijke pijn achter/onder mijn linker schouderblad. Als ik mijn linkerarm belast door mezelf omhoog te drukken (vanuit ligstand bijvoorbeeld) of als ik mijn schouder optrek of mijn linkerarm belast, is de pijn vrij heftig. Mijn adem stoot er dan ook uit en ik maak geluid. Ook belemmert het me om dieper adem te halen. Het is heel lastig, kan er slechter door functioneren, het belemmert me echt. Ben verder niet ziek, geen koorts, hoesten of slijmopgifte.

    Ik heb niets bijzonders gedaan, zou verkeerd kunnen hebben gelegen, maar dan zou het volgens mij nu (maandagmiddag) wel over, danwel verbeterd moeten zijn. Hetgeen niet het geval is.

    Ik moet er misschien bij vermelden dat ik astma patient ben en mijn astma heel goed onder controle heb.

    Wil er niet mee naar de huisarts gaan, wil eerst weten of daar noodzaak toe is.

    alvast mijn hartelijke dank
    Aurora54

    Reageer
    #2

    Als de klachten niet inmiddels verdwenen zijn, is dit een goede reden om naar de huisarts te gaan. Pijn is altijd een signaal van het lichaam dat er iets niet goed zit. De huisarts is de aangewezen persoon om te beoordelen of de klacht ernstig is of niet. Zonder aanvullende informatie is niet te zeggen wat de oorzaak is van uw klachten.

    Reageer
    #3

    Merel, dank voor uw reactie.

    De pijn heeft nog dagen aangehouden. Ben op zoek gegaan naar de "boodschap" achter de pijn en heb die gevonden. En al klinkt het misschien gek, binnen 2 dagen was de pijn toen weg. Waar ik heel blij mee was, want het belemmerde me echt in mijn doen en laten.

    Zou er geen verandering zijn gekomen, dan was ik zeker naar de ha gegaan.

    nogmaals dank, want u hebt helemaal gelijk, pijn is een seintje dat er iets niet in orde is. Op welk gebied dan ook. En inderdaad, vanaf afstand is de noodzaak voor een doktersbezoek niet te bekijken.

    vriendelijke groet
    Aurora

    Reageer
    #4

    Je maakt me toch wel nieuwsgierig Aurora wat die boodschap dan was bij jou...

    Reageer
    #5

    Hoi Joke, de pijn was ontstaan na een mail die ik had ontvangen. Een mail waarin ik nogal werd vastgelegd in iets wat ik wilde gaan doen (het geven van een bepaalde cursus). Voelde me op dat moment echt vastgeklonken en in mijn vrijheid beperkt.

    En ja, ik was de volgende dag dus letterlijk in mijn vrijheid beperkt door de pijn in mijn schouderblad en het moeilijke ademhalen.

    Pas dagen later viel het kwartje. Heb toen ook een engelenkaart getrokken en kreeg de boodschap dat ik op mijn eigen benen moest gaan staan en mijn eigen opleiding neer moet gaan zetten. Niet meer onder de hoede van wie of wat dan ook.

    De pijn verminderde eigenlijk meteen al een stuk en verdween helemaal en totaal binnen twee dagen. Boodschap begrepen, bereid om mijn schouders eronder te gaan zetten om iets voor mezelf te gaan neerzetten. Dus mezelf meer ruimte gegeven.

    Hoop dat je er iets mee kunt. Voor mij geldt in elk geval dat dit werkte.

    groetjes
    Aurora

    Reageer
    #6

    Mooi om te lezen hoe jij de samenhang tussen lichaam en geest zo aan den lijve ondervindt, en dat jij dus blijkbaar in staat bent jezelf te genezen met de kracht die in jouzelf is.

    Reageer
    #7

    Fijn dat een engelenkaart bij jou soelaas heeft geboden en dat de klachten verdwenen zijn. Toch ben ik zelf een voorstander van de huisarts en een goed lichamelijk onderzoek. Schouderklachten kunnen namelijk ook met het hart te maken hebben en dan is het wel zo fijn als een arts je vertelt dat de klachten vanzelf weer overgaan of dat er nader onderzoek nodig is. Ik hoop dat anderen die jouw berichten lezen liever geen engelenkaarten gaan trekken maar gewoon naar een dokter gaan als ze medische problemen hebben.

    Reageer
    #8

    dag Ilse, dank voor je bericht. Als je even goed leest, zul je zien dat ik eerst een algemene reactie heb gegeven en pas nav een vraag verteld heb hoe het voor MIJ heeft gewerkt.

    En voor de duidelijkheid, niet de engelenkaart heeft mij genezen,(dat is een kartonnen kaart met een plaatje erop) het was voor mij het inzicht over wat de boodschap achter mijn klacht was. Hetgeen niet wil zeggen dat een ander op dezelfde manier van zijn of haar klacht af komt, geen twee mensen zijn hetzelfde en ook geen twee klachten zijn hetzelfde, ook al lijkt dat misschien zo.

    Ik ben geen arts en zal nooit iemand bij een arts weg houden.

    Dit werkte voor mij en als het niet had gewerkt, zou ik zeker bij mijn huisarts hebben aangeklopt.

    Ik ben met je eens dat je klachten niet moet verontachtzamen.

    vr.groet
    Aurora

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Ik denk dat spirituele zaken beter op de daarvoor bestemde forums geplaatst kunnen worden. Niet op een medisch forum.

    Reageer
    #11

    Anoniem, goed lezen. Dit bericht uit 2010 (!) begon gewoon met een medische vraag. Het "spirituele" ontstond pas nadat anderen er om vroegen.

    Reageer
    #12

    Bij mij is het hetzelfde alleen spuuw ik wel slijm uit en is de pijn niet hevig. Ook heb ik astma maar heel goed onder controle.
    Ik weet niet vanwaar die drukkende pijn komt

    Reageer
    #13

    hallo 14 dagen geleden ben ik achterover gevallen door weg te glijden natte vloer .op een hoek van  granieten werkblad gevolg inwendige bloedstorting en veel pijn na 6 dagen naar dokter geweest  want de pijn was erger ben kreeg Diclofenac 75 mg voor geschreven  7 dagen innemen en voor zekerheid fotos van rug genomen .rug was ok  maar de pijn bleef tot deze week dinsdag bij arm bewegingen pijnscheuten en branderig gevoel aan onder linkerschouderblad. ben altijd blijven werken , ben terug naar dokter gegaan en heeft mij thuis gelaten van werk  was niet uit te houden alleen als ik me stil hou. en heeft mij nog tradonal voorgeschreven na 2 dagen nog niks beter wat moet ik doen?

    Reageer
    #14

    Je moet ook niet verwachten dat het gelijk met 2 dagen over is. Dat zal toch echt wel iets langer gaan duren. Je had eerder moeten stoppen met werken

    Reageer
    #15

    Ik heb ook pijn aan mijn linkerschouderblad gehad en ben er toevallig achter gekomen dat bet overgaat door er magnesiumolie op te smeren.

    Magnesium tekort kan ontstaan door stress zoals het mailtje kan hebben veroorzaakt.

    Reageer
Reageer op: pijn onder/achter linker schouderblad


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief