Herstel operatie pink

  • #1

    Mijn zoon is op 18 september 2009 geopereerd aan zijn pink was een zwaar letsel, alles was afgesneden en de pink zat nog alleen vast aan de bloedtoevoer, zenuwen en pezen waren afgesneden, geopereerd en twee pennetjes er in en revalideren, echter nu bleek dat hij tussen zijn groeischijf een verdikking blijf houden en zijn top van zijn pink bleef hangen, na onderzoek bleek dat dit zijn streek pees zou zijn omdat die kapot was, dus weer terug naar plastisch chirurg en die stelde voor om uit zijn pols het reserve peesje te halen en in zijn pink te leggen. Deze operatie stond al vast, maar werd door ziekenhuis afgezegd omdat dokter ziek was, we kregen een andere plastisch chirurg en die stelde een anders behandeling voor 2 maanden spalk om zijn pezen op te rekken, die behandeling hebben wij wel gestart maar toch in me achter hoofd van waarom is dit niet eerder voorgesteld als dit ook een manier was (?!) toch gedaan en ja hoor gelijk in het pinkspalkje alleen gisteren is hij bij de fysiotherpie geweest en heeft een verandering van zijn spalkje gehad en nu is hij helemaal blauw en dik was terug gegaan naar het ziekenhuis en die hebben contact gehad met deze plastisch chirurg en die vertelde dat als wij het niet snapte maar contact moesten opnemen met poli voor een afspraak dan wordt de behandeling nog een keer doorgenomen. Volgens EHBO arts blijkt zijn pezen te lang te zijn (??) hoe kan dit als je iets wilt verlengen. Snap het allemaal niet meer heeft iemand hier ervaring mee. Kan iemand iets vertellen hoe ik hier mee om moet gaan.

    Reageer
    #2

    De onduidelijkheid is ontstaan doordat er drie verschillende medici met verschillende meningen door elkaar heen adviseren wat er nu het beste zou zijn.

    Mijn mening: er is een behandeling gestart door chirurg A. Blijf bij die chirurg en volg de adviezen van deze ene chirurg. Vraag aan deze chirurg wat de andere afwijkende adviezen inhouden, en waarom chirurg A kiest voor behandeling A.

    Let wel, het trauma van uw zoon is dermate gecompliceerd en zeker geen standaard waarvoor een behandeling kant en klaar op de plank ligt. Het is een unieke situatie die dus ook beoordeeld dient te worden op de specifieke kenmerken van de toestand in de hand.

    Zorg dat u uw vragen goed en concreet voorbereid. Zorg dat u voldoende kennis heeft van de anatomie van de hand en met name de pink zodat u gerichte vragen kunt stellen, en duidelijke antwoorden mag verwachten.

    Als u verder advies nodig heeft, kunt u altijd weer hier proberen.

    Reageer
    #3

    Ik ben ook geopereerd aan mijn pink nadat beide pezen door waren gesneden. Mijn lichaam maakte zo snel bindweefsel aan dat binnen een paar maanden mijn pink totaal krom gebogen stond tegen mijn hand. Daarna is er besloten om het nog eens te laten opereren. De tweede operatie is inmiddels 3 maanden achter de rug en mijn pink lijkt meer terug te gaan naar de vorige situatie, krom staan en niet willen strekken. De plastische chirurg en fysiotherapeuten weten het ook niet. Ik zat met nog iemand bij de revalidatie met hetzelfde probleem. Ik ben pas 20 en ik word er elke dag mee geconfronteerd. Kan iemand mij hiermee helpen? Mijn dank is groot!

    Reageer
    #4

    In het voorjaar van 2016 ben ik geholpen aan een gescheurde pees in de r- pink. 1e operatie kapotte pees verwijderd en een  soort tunneltje met plastic pijpje gemaakt voor pees uit onderarm. 6 weken later transplantatie van onderarmpees . Gelijk met handfysio begonnen inclusief een spalk bij een speciaal centrum.  Het herstel proces van de 2e operatie geheel anders gelopen. Mijn pink en gedeelte hand vol met littekenweefel , werkt maar voor 30% , altijd pijnlijk en pink lijkt wel een haak. Kan pink  niet strekken. Naar andere plastische chirurg overgestapt. 1e ( orginele) arts was niet benaderbaar voor vragen e/o kritiek. Via secondopion arts uitgekomen bij de pijnpoli en dystrofie fysio. Niks helpt of werkt. Mijn algemeen dagelijks handelen erg beperkt. Voel me erg benadeeld door slechte info voor de operatie van de 1e arts . Deed er erg luchtig over. Zoals : het komt wel goed . Dus niet. Verhalen hierboven komen dus overeen met de mijne . Voor de  1e operatie was ik een energieke  40-er . Weinig van over nu. Moet er maar het beste van maken zei de platische chirurg deze week nog. Voor de zekerheid was er nog een soort zenuwenecho gemaakt. Niks op te zien. Behandplan is afgesloten . Mooi balen dat ik zo verder moet. Vertrouwen in handelen van artsen helemaal weg .

    Reageer
Reageer op: Herstel operatie pink


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief