schouderluxaties na 2 operaties!

  • #1

    Ik ben Hypermobiel (HMS). In 1997 is voor het eerst mijn linkerschouder uit de kom gegaan toen ik van een trap afviel. Daarna is ie nog regelmatig uit de kom geweest. In 2004 ben ik voor het eerst geopereerd. Een zgn Bristow-Plastiek (en reparatie kraakbeen). Was een open operatie, veel napijn gehad.
    Na het herstel ging het een tijd goed. Totdat de schouder weer ging luxeren. In 2006 ben ik weer geopereerd, weer kraakbeen gerepareerd en het kapsel is gereefd. Revalidatie duurde een tijd, maar de napijn viel mee.
    Pijn heb ik altijd gehouden. Ik ben een tijd op een revalidatiecentrum geweest, dat hielp niet. Ondertussen ging de schouder af en toe weer subluxeren. In januari 2009 ben ik begonnen met 3x per week naar de fysio. Daar ben ik onlangs mee gestopt, ik merkte geen resultaat.
    Nu, sinds 3 dagen, gaat mijn schouder weer uit de kom. Al 5 keer nu. Bij tijd en wijlen krijg ik ook ontzettend veel pijn, meestal bij hele lichte bewegingen. Ik ben dus weer compleet terug bij af.
    1 specialist heeft gezegd, dat het enige wat nog rest is, om de schouder vast te zetten.
    Maar daar zit ik dus niet op te wachten....

    Zou het kapsel nog een keer gereefd kunnen worden? Heeft iemand hier ervaring mee?

    Ik hoor heel graag reacties... Of harten onder de riemmm 🙁

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je met deze vraag meer succes hebt met een second opninie bij een orthopedisch chirurg.

    Reageer
    #3

    Die schouder vastzetten is juist aangeraden tijdens een second opinion... Maar daar vind ik het nog te vroeg voor...

    Ik heb net een afspraak gemaakt voor mijn "eerste" ortho, daar kan ik 17 maar terecht.

    Ik vraag me eigenlijk af wat er nou precies gaande is in die schouder. Zojuist hing mijn arm naar beneden, ik draaide mijn hand naar buiten (tegen de klok in) en ik kreeg zo'n gigantische pijnscheut aan de buitenzijde net onder mijn schouder, niet normaal meer. normaal zakt de ergste pijn wel vrij snel, maar nu blijft het.... Ik ben maar weer aan de tramadol en paracetamol, ik hoop dat het helpt. ik ga me toch wel zorgen maken.....

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Ik heb nooit last gehad van mijn schouders, totdat ik tijdens een EHBO-les op school een mitella moest aanleggen bij een medestudent. Ik kreeg mijn arm niet meer naar beneden. Het deed natuurlijk wel pijn, maar ik had niet verwacht dat de schouder uit de kom was, vanaf die tijd ging de schouder steeds vaker uit de kom. Dat kwam regelatig voor, zo'n 2 á 3 keer per week zat ik op de eerste hulp. Omdat ik doorverwezen werd naar een orthopeed, dacht ik dat hier iets aan gedaan werd, maar niet dus. Nouja ik heb een kijkoperatie gehad aan de rechterkant. De arts vermoedde dat als hij wat tegenkwam, dit tijdens de kijkoperatie kon verhelpen. Nadat ik uit de narcose kwam krijg ik te horen dat ik binnenkort weer opnieuw geopereerd moest worden, omdat de problemen toch groter waren dan de arts vermoedde. Een week later kreeg ik mijn eerste openschouder operatie. Na 6 weken mocht de sling af en na 3 weken mocht ik al beginnen met fysiotherapie.Oomdat het steeds beter ging dacht ik dat ik er binnen een paar weken vanaf was. Maar dit was echter niet het geval, toen de rechterschouder nog niet volledig hersteld was, begon de linkerkant te luxeren. Hieraan werd ik redelijk snel geopereerd. Gelukkig ging het hierna goed, maar niet lang, want een half jaar erna begon de rechterkant weer. Omdat ze in het ziekenhuis in Sittard zoveel fouten hebben gemaakt, ben ik voor een second opinion naar het ziekenhuis in Heerlen gegaan. Want de orthopeed van Sitard zei dat ik de schouder expres liet luxeren om aandacht te trekken. Ook ben ik een keer op de eerste hulp geweest en toen ze me een sling wouden aandoen schoot de schouder weer uit de kom. omdat hij vaker tijdens dit bezoek luxeerd, ben ik dit gaan tellen. De schouder is die midag zo'n 50 keer geluxeerd. Nu kan ik ontzettend veel hebben, maar toen wist ik zelf niet meer wat voor, achter, link en rechts was, na zo'n 8 uur op de behandel kamer te hebben gelegen, stuurde ze me naart huis met de belofte om me de volgende dag voor half 9 te bellen, tot op de dag van vandaag heeft niemand me gebeld (zo'n 3 jaar geleden). Dit is me toen zo slecht bevallen dat ik dus gebruikt heb gemaakt van die second opinion. Want ik begon aan mij eigen te twijfelen. Maar in Heerlen werd inderdaad bevestigd dat mijn schouders instabiel waren en dat ik er zelf niet zoveel aan kon doen. Behalve heel goed opletten welke bewegingen ik maak en proberen om drukke plaatsen te vermijden. Maar ik ben pas 20 jaar dus ik vind het ook leuk om eens gezellig met vriendinnen te gaan winkelen enz. Helaas kan ik dit niet vaak doen, hier heb ik me inmiddels wel al bij neergelegd. Maar om dit verhaal niet nog langer te maken vat ik alles kort samen:
    eerst kijoperatie rechts, dan open schouderoperatie rechts, dan openschouder operatie links, dan openschouder operatie rechts en toen......
    Ik ben vorige week uitgegeleden met als gevolg dat de linkerschouder uit de kom was, het is nu nog even wachten of ze weer opnieuw gaan operen aan de linkerkant, omdast de schouder weer zeer instabiel is.

    Ik wens je in ieder geval heel veel sterke en succes. DOe vooral wat je gevoel zegt, Want je eigen gezondheid is het belangijkste!

    Groetjes Steefkuh

    Reageer
Reageer op: schouderluxaties na 2 operaties!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief