Bewegende spieren

  • #1

    Dag mensen.

    Het volgende,sedert 1,5 jaar heb ik last van constant bewegende kuitspieren,net of er allemaal beestjes doorheen kruipen.
    Daarbij heb ik last van ernstige moeheid in de achterbenen boven, en in de kuiten,soort spierpijn.Overigens niet dagelijks er zijn dagen bij dat het minder is,het minder leuke is dat ik een staand beroep heb,en ik soms gewoon moet gaan zitten wegens vermoeidheids klachten in genoemde spieren,
    Als ik mijn hakken naar mijn billen beweeg schiet meteen de kramp erin, ben ook moeten stoppen met hardlopen wegens kramp.
    Heb ook altijd last van mijn onderrug.(geen hernia)maar soort stijve spieren,fysiotherapie heeft bij mij nog nooit geholpen dus hier begin ik niet aan.
    Ben bij de internist,longarts,neoroloog geweest,slaaponderzoek gehad hier kwam echter niets uit,alleen dat ik soms schrik momenten heb in mijn slaap.
    Dit kon echter geen kwaad omdat ik alle fasen van de slaap goed doorloop.
    Bloed was goed,ze dachten eerst aan ijzerstapeling,dit was het ook niet.
    In principe ben ik dus uitgedokterd.
    Denk dat ik naar een bekende magnetiseur ga om mijn klachten te(verhelpen)
    Of heeft iemand nog mogelijkheden,of herkend deze klachten?

    Groeten Adrie

    Reageer
    #2

    Ohja en het was ook geen restless legs syndroom.
    De neuroloog heeft me wel parkinson medicijnen voorgeschreven om uit te proberen,deze heb ik echter nooit ingenomen wegens mogelijk zeer veel bijwerkingen,

    Groet Adrie

    Reageer
    #3

    Ik denk dat het een heel erg eenvoudig verhaal is. Vermoeidheid van overbelaste spieren. Oplossing: betere conditie of meer krachttraining, of minder zwaar belasten.

    Reageer
    #4

    Nina heb je mijn verhaal wel goed begrepen,hoezo overbelasting, doe niets abnormaals.
    Ik belast mijn spieren niet zwaar,met trimmen krijg ik ernstige verkrampingen in mijn bovenbenen achter en ze voelen heel moe aan.
    Ik denk niet dat dit de oplossing is.

    Reageer
    #5

    Maar je hebt toch een staand beroep? De hele dag staan, en misschien wel op verkeerde schoenen, dat vind ik wel een flinke belasting.

    Reageer
    #6

    De pijn die u beschrijft heb ik al een 18 maanden . Eerst dacht de dokter dat het aan mijn rug lag . Ik heb toen een 6 tal spuiten in mijn rug gekregen en zat onder de pijnstillers . Niets baatte . Ik ben toen onder de scanner geweest en daar zagen ze niets abnormaals aan mijn rug .Ben toen bij een manueel Therapeut en Chiropractor geweest . Nog steeds geen winst .
    Tot mijn echtgenoot er me op wees dat ik ' s nachts met mijn benen aan het schoppen was en zeer onrustig was met mijn benen.
    Ik heb dit bij een volgend bezoek aan mijn huisarts verteld en nu weten we dat het het Rusteloze benen syndroom (RBS) of Restless legs syndrome (RLS) is.

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Adri, is het nu over, ik heb ook van de bewegende kuitspieren net als wat jij beschreef. Wat was het of wat heb je eraan gedaan. Wat kan ik eraan doen zodat het over gaat?

    Reageer
    #10

    Hoi Adrie,..Ik heb werkelijk precies het zelfde als wat jij beschrijft. Zowel wat de spieren betreft. (rare kleine spiertrekkingen net onder de huid) dat levert een onaangenaam gevoel op dat in zit tussen pij en vermoeidheid. Soms is het ook een tijd weg..en dan is het er weer heel heftig. Ik heb me uitgebreid laten onderzoeken in het ziekenhuis op de afdeling neurologie...en niks is er gevonden. Massage wil nog wel eens wat doen bij mij.
    Kan het in jouw geval ook met stress te maken hebben? (fysieke of emotionele overbelasting??)
    Succes er mee..

    Reageer
    #11

    Beste adrie,
    Het is natuurlijk moeilijk om op afstand te bepalen wat er aan de hand is, maar de klachten die je omschrijft en het feit dat je staand beroep hebt, doen mij denken aan beginnende spataderen. Spataderen hoeven niet meteen zichtbaar te zijn op je benen. In ieder geval lijkt mij dat er iets niet helemaal goed gaat met de bloeddoorstroming.
    Ik adviseer je om een verwijzing te vragen naar de vaatchirurg. Een vaatonderzoek kan dan duidelijkheid verschaffen.

    Reageer
    #12

    Adrie, Ik heb werkelijk precies het zelfde als jij,..al bijna twee jaar lang. Buiten dat het vervelend en lastig is. (een voortdurend gevoel van spierpijn-achtige vermoeidheid), is het ook verontrustend. Het is heel vervelend om niet te weten wat het is. Ik ben ook uitgebreid onderzocht door neurologen, maar daar kwam helemaal niets uit. Ik zelf zoek het toch in de richting van oververmoeidheid/chronische vermoeidheid en stress. Ik kon niet zien of jij je berichtje onlangs hebt gepost. Vel succes.

    Reageer
    #13

    OOk ik heb heel veel last en maak me ernstige zorgen. Ik heb wel een Hernia en Stenose
    ( vernauwing in het wervelkanaal ben aan beiden geopereerd maar alles is weer teruggekomen) "men" zegt dat dat waarschijnlijk niet de oorzaak is.Dus .....wat wel....

    Reageer
    #14

    sinds een paar maanden voel ik een tintelend gevoel op mijn rug die zich verplaatst. Het is net alsof een haartje op de rug zit, maar dan sterker. Het begon wanneer ik mijn rug onbedekt heb, voor het onder de douche gaan. Maar vandaag is het mijn hele bovenrug, aangekleed en wel.

    Ooit had ik dagenlang trillende lippen. Nu is het doordat mijn bloedsuiker waarde te hoog was.

    Ik vraag me af of niet rare gevoel op mijn rug ook diabetes gerelateerd is.

    Herkend iemand mijn "er kruipt iets over mijn rug"?

    Reageer
Reageer op: Bewegende spieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief