Pijn in spieren, benen, armen en handen

  • #1

    Hallo,

    Lees het hele verhaal alsjeblieft..

    Twee jaar geleden (was net 17 jaar, nu al weer bijna 20) is er een ontzettende pijn ontstaan in mijn benen. Ik heb hier last van gekregen omdat ik stage ging lopen bij een winkel, ik moest hier voordurend staan en veel lopen. Er ontstond een hevig pijn bij mijn spier naast mijn scheenbeen, ook was er een hevige pijn in mijn hak en voet en hoelanger ik stond, week de pijn ook uit naar mijn bovenbeen. Wanneer ik savonds op de bank zat en mijn benen rusten, bleef ik pijn in mijn benen voelen die af en toe heviger was dan anders. Na enige massage van me moeder, werd de pijn iets aandragelijker.

    Na veel klagen tegen mijn moeder raadde zij me aan naar de dokter te gaan, na veel onderzoeken en ook bloedonderzoeken konden ze me, tot de uitslag niet verder helpen en kreeg ik een pijnstiller voor geschreven. Uit de uitslagen bleekt dat ik ontstekingen had in mijn lichaam, maar dit moest vanzelf over gaan. Paar maanden later werden de klachten alleen maar erger, zo erg dat ik bijna geen afstanden meer kon verleggen en niet meer kon rennen. Het leek dan wel of er iemand met voetbalnoppen mijn scheenbeen kapot trapte. Ook de pijn in mijn bovenbeen werd heviger, als of iemand me spieren verscheurde. Opnieuw naar de huisarts en legde hem voor of ik misschien niet naar een podoloog moest. De huisarts vond het eigenlijk niet nodig maar lied me toch maar voor de zekerheid gaan.

    Eenmaal bij de podoloog bekeek hij mijn benen, voeten en armen. Hij ontdekte dat de spieren in mijn lichaam te lang waren en ze mijn lichaam niet juist ondersteuning gaven, volgens hem kwam de pijn in mijn benen/voeten voort door een verkeerde stand van mijn voeten. Een weekje later had ik steunzolen. In het begin veel pijn aan geleden, maar op dit moment kan ik er niet meer zonder mee lopen. De pijn uit mijn voeten verdween, wat al een hele opluchting was. Nadat ik klaar was met mijn stage, heb ik een stuk minder gelopen en verdween de pijn een beetje.

    Een jaar later, begon de pijn langzaam aan steeds erger te worden. Zo erg dat ik savonds niet meer kon slapen. Het leek als of ik continue mijn benen in de lucht hield waardoor er een ontzettende spierpijn ontstond. Ik bleef continue draaien in mijn bed en het duurde al snel 2 uur voordat ik in slaap viel. Ook toen weer opnieuw naar de dokter geweest. De dokter keek me aan van, jij weer hier!? Opnieuw deed de dokter zjn testen maar kwam er niks uit, hij ging in overleg met zijn vrouw, ook een dokter. Uit eindelijk besloten ze dat ik maar fysiotherapie moest gaan proberen. Na een aantal maanden fysiotherapie te hebben gehad, kwam er geen verbetering in. Volgens de fysio moest ik me verder laten onderzoeken en had ik ontstekingen in me gewrichten. Er ontstonden namelijk grote builten op mijn voet gewrichten (ook heb ik dit al jaren aan mijn vingers). Ik weer opnieuw naar de dokter. Die dag had ik een inval dokter en kon het hele verhaal opnieuw uitleggen, hij bekeek alles opnieuw en keek ook naar mijn ontstekingen (volgens de fysio). De dokter verklaarde dat het builten waren die ontstonden door druk en dat er niks aan gedaan kon worden en ik maar minder strakke schoenen moest dragen. Verder verklaarde hij dat ik last had van het Chronisch compartiment syndroom of Shin splints. Ook hij wist er verder niks van af en ik moest maar kijken op internet of ik iets anders kon vinden of iets waardoor het minder werd.

    Na nu al meer dan 2 jaar pijnstillers te slikken (naproxen) is de pijn ook in mijn armen ontstaan en in mijn handen. En de pijn wordt nu alleen maar heviger omdat de winter in aantocht is. Ik weet me totaal geen raad meer wat ik moet doen. Ik ben al door 3 verschillende doktoren geholpen, fysiotherapie gehad, ik heb steunzolen.. maar de pijn verdwijnt niet, het wordt als maar erger. Het is een last in mijn leven, ik kan niet uit (ook al vind ik dat niet heel erg), maar ik kan geen boodschappen tas dragen, de pijn in mijn armen wordt dan te hevig, ik kan niet even de stad in om te winkelen, de spieren in mijn benen lijken wel helemaal uit elkaar getrokken te worden, ik kan bijna geen trappen meer lopen en 's avonds lig ik uren wakker van de pijn en ga zo maar door..

    Is er iemand die me kan helpen of ook maar iets hiervan af weet? Dat zou me namelijk heel erg helpen, want ik weet me echt geen raad meer en word hier ontzettend futloos en moe van.

    Groeten Manouk

    Reageer
    #2

    Misschien en wat directe en vervelende vraag: wat heb je zelf al die tijd aan je gezondheid gedaan? Ben je gaan wandelen? Ben je gaan fitnessen? Ben je gaan trainen? Heb je op je gewicht gelet?

    Ik hoor namelijk alleen verwijten richting de dokters maar ik zie nergens waar je je eigen verantwoordelijkheid hebt genomen. Het lijkt een schoolvoorbeeld van iemand die zijn eigen gezondgheid vergeet te verzorgen.

    Een gezond lichaam begint bij jezelf!

    Ik kan het mis hebben...?

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Ik heb altijd al sinds kleins af aan ontzettend veel gesport, lichamelijk is er niets aan de hand, ik beweeg opzicht ook voldoende qua fietsen nog steeds en ik loop zoveel ik kan. Nadat de pijn is gaan ontstaan ben ik gestopt met sporten, dit op afvies van de fysio, omdat het hulsje om mijn spieren bij beweging scheurt. Ik mag niet stilstaan, niet te veel lopen en absoluut niet rennen......

    Groeten Manouk

    Reageer
    #4

    @Manouk:

    Hey Manouk,

    Als ik jou verhaal lees lijkt het wel of ik het zelf heb geschreven!
    Ik heb al 4 jaar soort gelijke klachten.
    Bij mij is het ook begonnen in mn beneb en voeten en na ca. 1,5 jaar is het in record tempo over geslagen naar mn armen/handen..
    Diverse neurologen/reumatologen bezocht..Ook fysio e.d..Maar niemand die een idee heeft waar het vandaan komt..Ik weet niet of jij wel of niet een Mri hebt gehad of foto's?..Ze hebben bij mij foto's gemaakt van de handen en voeten en volgens het ziekenhuis waar mijn teen gewrichten versleten maar artsen hebben daar verder niets mee gedaan en omdat ik die pijnen al zolang heb en het de klachten onverklaarbaar zijn,wilden ze geen Scan maken..
    Nu heb ik,via een kennis een telefoonnummer gekregen van een arts-homeopaat in Duitsland,alleen is het zo,als wij als NL daar heen gaan voor een consult wordt het niet vergoed door de zorgverzekering waardoor het financieel (afhankelijk van de onderzoeken)wel hoog kan op lopen..Ik ben nu aan het sparen om dat toch maar te proberen..Ze hebben wel heel goede recensies!Misschien is het ook een idee voor jou?Mocht je interesse hebben in het telefoonnummer,laat me maar weten..
    Groetjes,
    Jessica

    Reageer
    #5

    hallo Manouk, ik hooop dat je ondertussen weet wat je hebt.
    Ik heb dezelfde soort klachten en zit ook nog aan het begin van de onderzoeken. Huisarts heeft het opgegeven en weet ook niet wat die met mij aan moet.
    Sterkte lfs

    Reageer
    #6

    Ik ben al 3 jaar met onderzoeken bezig en ben ook ten einde raad.
    Heb momenteel overal pijn, maar het zit vooral links in mijn lichaam: arm, hand, been, knie,...
    Ik ga maandag weeral eens naar de dokter.
    Veel sterkte. Ik weet wat je meemaakt!

    Reageer
    #7

    Meisje sta erop dat je serieus genomen wordt. Veel succes meid

    Reageer
    #8

    Dag,

    Ik heb veel van jouw klachten. Ik zou ook graag het telefoonnummer van die Duitse arts van je willen hebben.

    Hier in Nederland loop ik van het kastje naar de muur. Zou je willen reageren?

    Vast bedankt!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hai..

    Ik loop nu ong. een jaar met ong. de zelfde klachten, en natuurlijk ook alle onderzoeken gedaan de internist e.d.zelfs naar de reumatoloog geweest. Het enige wat men tot nu toe heeft gevonden is een tekort aan folium in mijn bloed en het feit dat ik een onsteking heb.
    Nu lees ik net over sikkelcelziekte waarin mijn klachten omschreven worder. Natuurlijk is dat het 1e waar ik achteraan ga morgen .
    kijken of het wat op leverd.
    Kijk eens op de site , mischien heb je er wat aan ..

    sterkte

    Reageer
    #10

    Folium? Wat bedoel je?

    Bij sikkelcelanemie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Sikkelcelanemie), dat je zeer hoogstwaarschijnlijk niet hebt omdat dit al lang door bloedonderzoek is uitgesloten door de huisarts (bloedarmoede/anemie).

    Reageer
    #11

    Ga eens naar een elektro-acupuncturist (sommige verzekeringen vergoeden het, maar zoniet, na anderhalf uur testen zou je misschien al veel meer kunnen weten). Ben je al eens onderzocht op allergie (zo'n onderzoek wordt dáár gedaan), of is er al eens gezocht naar een tekort aan een bepaalde stof/mineraal etc. ?? Wacht niet, ga !! Ik heb zulke goede ervaringen,

    veel sterkte en laat van je horen!

    Reageer
    #12

    hoi hoi,
    het is niet zeker of sporten helpt want ik bvb.heb ontzettend veel gesport( kogelstoten,ver springen,zwemmen,lange afstand lopen en ondertussen alweer 26 jaar gedreven fitness,cardio training en spinning...goed voor 12 uur per week.ik zit in de zorg en loop heel mijn werkuren heen en weer.aan beweging kom ik zeker niet te kort
    en toch heb ik altijd zeer veel pijn in mijn voeten benen en handen.lig elke nacht met speciale bandages uit de paardengeneeskunde in mijn bed.ik durf ook niet meer naar de doctor omdat ik denk dat ik mij aanstel,het lijken wel phatoompijnen.maar:terwijl zit ik hier met goed voelbare pijn.
    ik hoop dat je de moed en enegie op kan brengen om verder te blijven zoeken naar de juiste oorzaak en dan genezing van jou pijn.
    groetjes petra

    Reageer
    #13

    Sporten is gezond, maar alles waar te voor staat kan dus juist ongezond zijn. Bij jou zouden de klachten kunnen voortkomen uit de voortdurende prikkeling en overbelasting van de spieren, pezen, botten en gewrichten. het is opvallend dat juist de ledematen die je zwaar belast in je werk 's avonds zoveel klachten geven. Een stapje terug doen, letterlijk, en extra zorg besteden aan jouw benen, door goede ondersteuning in de vorm van podologisch schoeisel, en regelmatige massages en rust, is eigenlijk een heel eenvoudige vorm van behandelen dat helemaal zelf kunt doen. Ik ben benieuwd of dat op den duur verbetering geeft.

    Reageer
    #14

    Wellicht een vreemde vraag. Heb jij een beugel of een gehad maar draag je een draadje achter je tanden? Misschien piercing ? Je kunt van een nikkel allergie ernstige lichamelijke klachten krijgen zonder ook maar even die link te leggen. Ik spreek uit ervaring.

    Reageer
    #15

    Hallo iedereen!
    Waar ik in eerste instantie aan denk van lange tijd staan en vervolgens pijn in de benen is: PAV (etalagebenen). Echter wanneer het ook in je armen zit is dit uitgesloten. Het ligt er ook aan of het aan een kant van je lichaam voorkomt of dat dat wisselt. Als het in beide delen van je lichaam tegelijk voorkomt, bv in je beiden benen, zou het uit je hersenen kunnen komen. Wanneer dit niet het geval is en dus in een enkele kant voor komt zal het waarschijnlijk aan je zenuwen of spieren liggen. Je zou hierbij kunnen denken aan ziektes als Fibromyalgie. Maar er zijn nog veel meer neuropathologien. (Ga hier niet van uit, maar overleg eventueel met jouw eigen dokter!) In de tussentijd kun je gerust als je pijn hebt paracetamol of ibuprofen nemen (ook een aanrader: panadol) Ik raad niet aan om naar alternatieve geneeskunde te kijken. vaak is het effect hiervan slechts een placebo effect en lost het dus niet de oorzaak op. Nou snap ik dat je hopeloos wordt van artsen die veel niet weten, maar vraag second opinion aan! Neuropathologien worden vaak onopgemerkt, en er zijn er ook heel veel en vaak zeer zeldzaam. Maar ik kan me voorstellen dat u gewoon een naam wilt geven aan uw klachten. Dit komt uit mijn persoonlijke ervaring; ik heb ik zelf ook pijn in mijn spieren/gewrichten van mijn ledematen. Ik slik panadol, wat de pijn geheel wegneemt (en de eventuele ontsteking verhelpt) Het was een lange tijd op die manier in controle te houden tot voor kort het weer erger werd. Nu ben ik zelf in mijn boeken aan het zoeken en ik zal binnenkort weer mijn huisarts raadplegen (zelf heb ik het niet zo op huisartsen ik praat liever direct met bv een neuroloog) Ik zal deze klachten ook voorleggen aan mijn professoren.
    Ik hoop dat u hier iets aan hebt gehad.
    Mvg Kim

    Reageer
Reageer op: Pijn in spieren, benen, armen en handen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief