scheurtje in meniscus

  • #1

    hoi, na een jaar rondgelopen te hebben met een pijnlijke knie ben ik vandaag toch maar naar de huisarts gegaan. Nu blijkt dat er een scheurtje in de meniscus zit. De huisarts gaf me 2 opties:
    1. de pijn de rest van mn leven accepteren
    2. een kijkoperatie
    Ik zou graag van mensen willen weten die voor dezelfde beslissing stonden, wat ze hebben gedaan en waarom?

    alvast bedankt!

    Reageer
    #3

    Een kijkoperatie is niet meer of minder dan het kijken in het gewricht met een kleine camera die door een klein gaatje naar binnen wordt gebracht. je kunt dan meekijken op de camera en de orthopedisch chirurg kan dan direct wat los weefsel verwijderen, maar dat hoeft dus niet. Het risico op complicaties is erg klein, en het is eigenlijk de aangewezen behandeling. Het verbaast mij dat de huisarts niet heeft geadviseerd de beenspieren te versterken, om zo het wat instabiele gewricht te ondersteunen.

    Reageer
    #4
    Reageer
    #6

    Ook bij mij is gisteren (na rontgenfoto en MRI een scheurtje in de meniscus geconstateerd). Kan ouderdomsverschijnsel zijn (slik, ben pas 51) volgens de orthopeed. Kan ook met andere klachten te maken hebben zoals: beenlengteverschil, slechte voetenstand, doorgezakte voeten). Orthopeed noemde ook kijkoperatie maar zonder garantie dat het iets zou opleveren. Dus liever niet. Zit ik ook niet op te wachten. Eerst maar afspraak bij de podoloog voor nieuwe steunzolen die ik al 17 jaar heb maar nooit vervangen zijn en wel ersntig aan vervanging toe zijn.
    Mocht iemand nog andere suggesties hebben dan hoor ik het graag.
    cvh

    Reageer
Reageer op: scheurtje in meniscus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief