Pijnlijke handen, armen, veel krachtverlies??????

  • #1

    Hallo beste mensen!

    Ik ben hier via via terecht gekomen omdat ik op zoek was naar antwoorden.
    Ik Ben dus Erwin Timmer, 19 jaar jong, en kom uit Hilversum...
    Ik woon nu 1,5 jaar in Nederland.. heb daarvoor groot gedeelte van mijn leven in Roemenië gewoond, maar omdat ik dus niet zoveel ervaring heb met Nederlandse ziekenhuizen(en met spierziektes) dacht ik dat iemand me misschien een beetje wat wijsheid bij kan brengen....

    Ik loop de laatste paar maanden erg te knoeien met me handen....
    Het begon met me duimen(krachtverlies en pijnlijk) en daarna ging het door naar al me vingers, Me hele hand en nu ook al me armen! en dat gaat echt in een enorm gauw tempo! en het wordt steeds gevoeliger!!! pijnlijker! ik voel het nu de hele dag door! zo'n zeurend dood gevoel! 3 maanden terug kon ik gewoon nog alles met me handen doen(hele dagen Mountain-biken, uren lang gitaarspelen!) dat soort dingen lukken me allemaal echt niet meer!
    ik kan hooguit 3 nummers spelen op de gitaar en na een uur mountain-biken kan ik het stuur echt niet meer vasthouden! ik heb het gevoel alsof ik alles uit me handen laat vallen! en dat doe ik soms dan ook...

    en vooral omdat het de laatste maand zo snel gaat zou ik hier echt wat meer duidelijkheid over willen hebben! ben gewoon bang dat het echt iets ernstigs is...

    Ben dus afgelopen dinsdag naar huisarts geweest maar die wist ook niet wat het was, maar heeft me wel gelijk doorgestuurd naar het AMC voor neurologisch onderzoek! ik moet nu dus wachten op het AMC(iemand enig idee hoelang dit kan duren?) tot hun mij laten weten wanneer ik terecht kan... Maar echt ben zoo gespannen en zenuwachtig wat het is... de huisarts wist niks zeker maar hij zei dat ik op het ergste moest rekenen! heb ik ook veel aan!

    maar goed mijn moeders kant van de familie heeft wel groterdeels SPG17/Silver Syndrome/spastic paraplegia en hebben daar ook allemaal flink last van, maar hebben opzich geen pijn daarvan en hebben het allemaal in de benen en niet in de armen....

    Weet iemand wat dit kan zijn??????

    Groetjes,

    Erwin

    Reageer
    #2

    Hallo Erwin,
    Ik lees net je bericht van 5 maanden geleden. Heb je inmiddels duidelijk waar de pijn vandaan komt? Ik heb sinds 3 weken dezelfde klachten: 2 keer bij de huisarts geweest die er ook niets over kon zeggen. Ik moet over 2 weken teruggaan als het dan nog niet over is. Ik heb bovendien longontsteking en vraag me af of het een iets met het andere te maken heeft.

    Wil je me even laten weten of bij jou iets duidelijk is?
    Vast bedankt.

    Paula

    Reageer
    #4

    Het lijkt mij de enige juiste wijze van handelen door de huisarts als er in de familie een mogelijk erfelijke aandoening is. Zekerheid heb je pas na uitgebreid medisch specialistisch onderzoek. Verstandig dat je naar een medisch specialist gaat met je klachten.

    Als je vragen hebt, kun je altijd hier porberen, er zijn hier veel mensen met interesse en belangstelling voor medische zaken die je misschien kunnen helpen.

    Wil je ons op de hoogte houden van de ontwikkelingen? Mogelijk kunnen anderen van jouw ervaringen leren.

    Reageer
    #5

    heey

    ik heb ook last van pijnlijk handen en armen ,,het begon bij mij ook inderdaad bij mn handen mmaar is doorgegaan naar mn armen en heb nu ontzettend last van mn armen ,,en elke dag weer kracht verlies gehad.
    ik ben gister naar dokter geweest en zij zei tegen mij dat t misschien met mijn oog micraine te maken had maarja, dat is al heel tijd geleden.
    ik moet het nog maar een tijdje aankijken en als het erger word moet ikweer ermee heen gaan.
    maar het is zo rot gevoel in je armen echt zeurderig ,,ik weet niet echt hoe je het zou kunnen omschrijven.
    en raar gevoel als ik geen krach kan zetten.
    ik vraag mij ook nog steeds af wat het zou kunnen zijn en ben mnaar wat gaan opzoeken.

    Reageer
    #6

    Amber, heb je deze problemen alleen maar in je armen en handen, en niet in andere ledematen of spiergroepen? Heb je nog andere problemen? En kun je vertellen of je wel of niet 'lekker in je vel' zit? Gaat het goed met werk, relaties en dergelijke?

    Reageer
    #7

    Ik heb deze klachten nu ook al een hele tijd, het begon ook eerst alleen met mijn duim en toen wijsvinger en middelvinger en toen hele hand en armen en overigens kreeg ik hetzelfde probleem ook met mijn kuiten. Na een dagje lopen of zelfs maar even naar de bushalte rennen (nog geen 4 minuten) kan ik dat de volgende dag echt wel merken, meteen krijg ik dan opgezette en pijnlijke spieren, en het voelt dan ook net alsof mijn onderbenen helemaal volzitten met vocht maar ik heb duidelijk geen last van oedeem.
    En nu heb ik voor de 2e keer dat ik gewoon een algehele krachtverlies heb. Voel me niet echt lekker en slap en ongelooflijk moe. Ja goed, ik heb wel veel stress gehad de laatste tijd vanwege school etc maar dat heb ik vaker en destijds heb ik nooit zulke klachten gehad.

    Ik heb ondertussen een afspraak gemaakt met de huisarts, maar dat is ook pas op 16 juli, dus dat wordt nog even wachten.

    Ik wil er gewoon echt vanaf, ik loop nu stage als doktersassistente maar dat is ook nauwelijks te doen. Ik weet echt niet hoe dit verder moet zo.

    Reageer
    #8

    Hey Zeynep,

    Je zegt zelf al dat je veel stress hebt gehad/nog steeds hebt? Ikzelf loop al een paar maand te sukkelen met mijn gezondheid. Mijn moeder is een jaar geleden overleden, en sindsdien ging mijn school niet goed, andere problemen etc. etc. Kortom, een hoop stress. Ik merk hier zeker lichamelijke gevolgen van: hartkloppingen, spierpijn, hoofdpijn, oorsuizen, sneller verkouden en spierspasms over mijn hele lichaam. Omdat mijn moeder aan een ziekte is overleden zij mijn huisarts dat ik waarschijnlijk overgevoelig ben voor lichamelijke aandoeningen, mijn hersenen zijn te veel bezig met ziek zijn. Ik denk ook zodra ik een van de bovengenoemde symptomen voel, dat ik ergens ziek ben (hartafwijking, hersentumor, spierziekte, noem maar op). Je zou het hypchondry kunnen noemen maar de dokter zegt dat het allemaal door stress komt. Ik ben ook gecheckt door een cardioloog en verscheidene andere specialisten en die kunnen niets vinden. Stress kan een hoop met je doen, ook lichamelijk. Het kan best zijn dat je denkt dat het niet door stress komt, omdat het allemaal veel te "echt" lijkt. Maar sluit stress zeker niet uit. Wat mij heeft geholpen is een psycholoog, en zelf afleiding zoeken en jezelf duidelijk maken dat het allemaal over gaat als de stress afzwakt. Stress kan 1001 symptomen geven, zowel lichamelijk als mentaal en is zeker de moeite waard om van uit te gaan. Hoop dat dit wat heeft geholpen.

    Mvg,

    Frans

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Deze klachten kan je ook krijgen bij schildklierprobelemen. Ik kon als 36 jarige, vrouwen van 80 met spierversterkende oefeningen niet meer aan terwijl ik altijd sportlessen gaf zeker kwa arm en been kracht. Ik had ook last van hartkloppingen maar dacht dat het tussen mijn oren zat.. of alles door de borstvoeding kwam die ik toen nog gaf. Conditie 0,0 van iemand die iedere dag ging hardlopen. Kwam toen allemaal van een te snel werkende schildklier, na net gestopt te zijn met medicijnen na 1jaar voel ik nu 2 maanden later dat het weer de verkeerde kant op gaat en heb weer de hele tijd pijn in mijn handen vingers en armen zelfs dit typen doet pijn heb ook steeds een heel dof gevoel in mijn handen en armen.

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke handen, armen, veel krachtverlies??????


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief