Pijnlijke knie na zwangerschap

  • #1

    hallo,
    al dik een jaar heb ik flink las van een knie,soms van ze alle2..
    nu na mijn laatste zwangerschap,5,5maanden geleden,heb ik weer ontzettend pijn aan vooral mijn rechterknie!
    de pijn zit vooral aan de binnenkant van knie onder knieschijf..de hele dag door voel ik pijn,als ik rustig zit,loop,slaap,de pijn is vaak niet leuk...
    op m'n knie zitten kan ik maar 3tellen,daarna is het voor mij moeilijk om weer op te staan,als ik druk zet op die knie,ook opstaan van een bank doet goed pijn!
    als jonge mama van 2 kleine kindjes is dit erg vervelend!
    ze hebben er een week geleden al een foto van gemaakt,van beide knieèn,maar niets kunnen zien erop..nu moet ik binnenkort na orthopeed!
    weet iemand wat ik kan hebben?
    of herkent iemand dit?
    wel moet ik erbij zetten,dat bijna alle meiden in moederskant lijden aan reuma in verschillende vormen...maar is dit ook niet te zien op een foto?

    p.s;ben niet te zwaar..;)

    groetjes,s

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Misschien iets aan de menisci. Met een lichamelijk onderzoek kan een orthopeed goed een diagnose stellen.

    Met een kleine ingreep, een kijkoperatie kan eventuele schade meestal eenvoudig verholpen worden.

    Wil je laten weten wat er uit het onderzoek komt? Hoe de diagnose is gesteld, en wat de behandeling zal zijn?

    Daar kunnen anderen dan weer iets aan hebben, maar we kunnen jou misschien ook weer helpen als we meer weten!

    Reageer
    #5

    hallo,

    sinds dik een jaar geleden,heb ik last gekregen van een knie..het begon gewoon wat pijn te doen,waarvan ik dacht het zal een ontsteking zijn..
    ik was toen op dat moment net zwanger van mijn 2de kindje,en ben toen niet na de huisarts gegaan omdat je dan toch geen pijn stilling of iets mag innemen ervoor..
    nu 1,5jaar later,doet mijn knie ongelooflijk veel pijn..ik slaap er zelfs bijna niet van!ben al 2 keer bij de huisarts geweest,en moet volgende week na de orthopeed om te gaan kijken waar de pijn vandaan komt,omdat ze op een gewone foto niks kunnen vinden..
    (er zal waaschijnlijk mri scan afspraak eerst gemaakt worden)ik zal de pijn eens beschrijven;

    -ik kan mijn knie niet lang gebogen houden..pas als ik hem neer leg in gestrekte houding zakt de pijn weg(brandende pijn)
    -ik kan er wel op lopen,maar merk als ik thuis kom en ga zitten,dat knie erg gloeit..en pijnlijk is
    -s'nachts in bed kan ik hem zelfs ook niet in buig positie leggen ook dan doet het ontzettend pijn!
    -ik kan niet op m'n knieèn zitten,hèèl erg als je mama bent van 2 kleine kindjes..

    -de pijn zit eigenlijk merendeels in m'n knie maar voel hem van in m'n heup tot in knie als ik loop en dan weer vanaf m'n knie tot in m'n kuit..
    -het rare vind ik nog dat ik m'n dochter of zoontje nog niet eens op m'n been(gewoon bovenbeen)kan zetten,want dat doet verschrikkelijk pijn!

    ik hoop dat iemand misschien mij een beetje kan vertellen of weet wat ik hebben??

    groetjes..

    Reageer
    #6

    Er is duidelijk iets aan de hand met je knie. Zoals al blijkt uit je verhaal over de huisarts, is het erg lastig een diagnose te stellen.

    Omdat op een röntgenfoto niet direct afwijkingen te zien zijn is slijtage (artrose) niet voor de hand liggend.

    Misschien zijn je menisci op een of andere wijze beschadigd en geeft dat herhaalde irritatie, met jouw klachten als gevolg. Dat komt vaker voor dus is niet onlogisch.

    Een MRI, in combinatie met medisch specialistisch onderzoek door een orthopeed zal waarschijnlijk het een en ander aan het licht brengen. Op een MRI kun je erg veel zien wat de toestand in de knie is.

    Ik ben benieuwd wat je nu na al die tijd te horen krijgt. In ieder geval hartsikke goed dat je er zelf werk van gemaakt hebt, want zonder die assertiviteit zat je nu nog thuis pijn te lijden zonder uitzicht op beter.

    Houd je ons op de hoogte van de uitslag? Liefst met medische termen, want dan kunnen we met je meedenken!

    Sterkte gewenst alvast.

    Reageer
    #7

    hoi..

    nu heb ik volgende week dan pas een afspraak bij de orthopeed staan,maar nu heb ik 3dagen plotselinge pijn aan mijn andere knie gekregen!!!!
    ik vraag me nu dus echt af wat dit zou kunnen zijn allemaal..waar komt dit vandaan??ik kan gewoon op de bank of stoel gaan zitten of er vanaf komen,zelf naar de toilet gaan heb ik angst om te gaan zitten en opstaan,omdat het zakken door de kniee`n zo'n ontzettende pijn doet!de tranen staan me in de ogen...vooral ik heb 2 kleine kindjes(2,5jr,en 7mnd.)mijn man heeft gelukkig nu vakantie 3weekjes,maar wat als hij dadelijk weer moet werken,daar maak ik me erg druk om..wat heb ik toch?
    slijtage?toch meniscus?
    wat moet ik doen?die week even volhouden,met wel erge pijn?
    (lopen gaat wel,alleen zitten en opstaan doet erg veel pijn,en moet benen echt hoog leggen!)

    groetjes.s

    Reageer
    #8

    Pijn is altijd een signaal van het lichaam dat er 'iets' aan de hand is. De huisarts, of misschien beter de orthopeed kan een diagnose stellen en je verder helpen.

    Wees voorzichtig en respecteer de grend die je lichaam momenteel aangeeft.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,
    Ook ik heb al jaren last van beide knieen mijn huisarts heeft mij nu doorverwezen om een echo te laten maken, hierop kun je meer de spieren en het vocht zien en dus beter een diagnose stellen. Misschien is dat nog een idee voor jou om te doen.

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Is er al uitsluitsel over je knie(en)? Ikzelf heb het ook. Lig nachten wakker van de pijn. Ik ben 24 en volgens de orthopeet is het een jumpersknee sportblessure). Ik handbal al 15 jaar en het is een typische (zaal)sportblessure. Ik moet eerst met orthopedische hulpmiddelen proberen de pijn te verdrijven, lukt dat niet dan zal ik een kijkoperatie moeten ondergaan.

    Groeten

    Reageer
    #12
    Reageer
    #13
    Reageer
    #14
    Reageer
    #15

    Hoi, Ik heb precies hetzelfde!
    Vorig jaar had ik er last van nu weer en word er aardig gek van. Idd met opstaan trap en op de knieen zitten is ook erg vervelend heb ook n kleintje van 1 jaar. En ook ik ben niet te zwaar. Mijn huisarts zegt dat de knieschijf niet lekker loopt....komt vaak voor in puberteit door de groei. Maar ik ben 30 dus daar neem ik geen genoegen mee want ik kan niks met wat hij zegt.
    Hij zegt gaat vanzelf over kan ook iedere keer terug komen!!!!!
    Heb jij inmiddels meer duidelijkheid??

    Gr H.

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke knie na zwangerschap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief