Ribbenkast steekt uit

  • #1

    Ik heb eigenlijk al sinds ik klein was, dat de hoeken van mijn ribbenkast uit steekt. Aan de kant van mijn hart ietsje verder dan aan de andere kant.
    Vind dit er opzich best raar uit zien, en soms schaam ik me er ook wel is voor.

    Het ziet er zeg maar zo uit:

    --------
    ---------
    ----------
    --------

    De onderste is dus ook een rib.
    Als ik daar een beetje ga voelen, lijkt het alsof het uiteinde van de onderste rib onder de rest is gegroeid, en doordaar erover heen is gegaan.

    ik weet niet of dit gewoon in mijn bouw zit? En of meerdere mensen dit hebben. Als ik niet duidelijk ben heb ik eventueel ook nog wel een foto. (foto in spoiler)

    Daarnaast weeg ik gewoon genoeg, en heb een normale BMI. Ben dus niet te dun.

    Reageer
    #3

    Lijkt mij een heel ander probleem.

    [img size=150]http://img27.picoodle.com/img/img27/4/6/18/f_DSC00032m_e4cfd3a.jpg[/img]

    Reageer
    #4

    Dit zijn toch gewoon prominente ribben? Misschien heb je een zijde ooit eens gestoten of is een zijde langzaam iets anders gegroeid dan de andere kant. Meer een esthetisch probleempje dus dan een medisch en gezondheidsprobleem, want je ondervindt er geen klachten van toch?

    Reageer
    #5

    Nee, geen problemen.

    Alleen denk ik dat andere mensen het raar vinden. Dat ik me daar voor schaam, misschien me zelf er maar overheen zetten dat het gewoon zo is.

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Wat het is, kan ik je niet vertellen. Maar heb wel wat tips voor je.

    Laat mensen denken wat ze willen. Je hebt daar toch geen controle over. Het belangrijkste is dat jij je goed kunt voelen over jezelf. Dus schaam je vooral niet, gun anderen niet je schaamte. Maar gun ze je trots op wie je bent en hoe je eruit ziet. Zoals iedereen, ben jij ook uniek en een mooi mens ! Accepteer je ribbetjes en heb ze lief !!!

    Mocht je het niet vertrouwen dat het voor je gezondheid kwaad zou kunnen. Of zou je er niet gelukkig mee kunnen zijn, kun je altijd nog naar je huisarts gaan.

    Ik vind in ieder geval je ribjes bijzonder en schattig !

    Groetjes Lara.

    Reageer
    #7

    Volgende keer zal ik dat ook zeker doen.

    Ben nu ook beetje bezig met trainen van mijn buikspieren, dus dan zal het ook wel wat minder opvallen.

    Reageer
    #8

    Helemaal niets vreemds!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb precies ook zoiets. Mijn linker ribbenkast onderaan steekt meer uit dan mijn rechter. Is dit eigenlijk ernstig? Of zou ik best eens gewoon naar de huisarts gaan voor raad? Ik weet niet zo goed wat het is en maak me er wat zorgen over.
    Groetjes

    Reageer
    #10

    ook ik heb net geconstateerd dat mn linkerrib verder uitsteekt dan de rechter. Voor mijn gevoel was dit gister nog niet zo. iemand ideeen?

    Reageer
    #11

    Mijn linkerkant steekt ook ietsje uit.
    Verder heb ik ook wel eens dat mijn rib aan die kant 'even niet lekker zit'. Mijn vader heeft dit ook. Is een erfelijke kwestie die totáál geen kwaad kan.
    Geloof me, het is gewoon normaal. 😉

    Reageer
    #12

    ik heb dat ook, ik ben daarmee naar de huisarts geweest en zei tegen mij dat het een stuk rib is wat aangegroeid is en hij heeft me gezegd dat het te behandelen is dus daarmee bedoel ik operatie! ze kunnen het weghalen 🙂

    Reageer
    #13
    Reageer
    #14

    Hallo iedereen,
    Ik heb precies hetzelfde probleem..
    Vaak als ik in bikini ben krijg ik opmerkingen dat ik een `derde tiet´ heb.
    Het ziet er niet uit, mijn linker rib steekt meer uit dan mijn rechter rib, en als ik voel aan deze rib voelt hij ook dikker aan dan mijn andere ribben.
    Ik ben er ook een keer voor naar de huisarts geweest en hij zei dat mijn ribbenkast gewoon iets vergroeit was en dat het niks ernstigs was.
    Toch wil ik het onwijs graag laten weghalen, maar aangezien hij in de buurt van mijn hart zit vind ik het toch een beetje eng..
    Ik ga ook maar mijn buikspieren wat trainen en kijken of dat mn rib een beetje verstopt!

    groetjes

    Reageer
    #15

    Ik denk dat het komt omdat daaronder je long en je hart zit waardoor het daar ietsje voller is

    Reageer
Reageer op: Ribbenkast steekt uit


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief