slijmbeurs onsteking in de heup

  • #1

    Hoi allemaal.
    Ik heb al zn drie weken pijn in de heup dat is echt een vervelende pijn.
    Kan moeilijk lopen en het bleekd at ik een slijmbeurs ontsteking in de heup heb.
    Wat kan ik er aan laten doen?
    Of is daar daad werkelijk niks aan te doen.
    Gr van nicole

    Reageer
    #2

    Hoi, ook ik had slijmbeurs ontsteking in de heupen, het ging samen met artrose en nu ga ik een nieuwe heupprothese krijgen.
    Maat over die ontsteking; je kan ontsteking remmers gebruiken en samen met paracetamol de pijn bestrijden, ook heb je allerlei smeersel die wel helpen om de pijn te verlagen.
    Ook is het mogelijk om fysiotherapie de ontsteking te behandelen d.m.v geluidsgolven en een behandeling met electriciteit.
    soms helpt het en soms niet.
    in uiterste noodzaak kan er een pijnstillend middel in de slijmbeurs gespoten worden en dat is 50% van de gevallen effectief.
    Ik zou er maar snel iets aan laten doen, anders gaat het chronisch worden en ben je verder van huis.
    Het is een hele vervelende aandoening en het kan lang duren voordat je er van af bent.
    groetjes Petra

    Reageer
    #3

    Een slijmbeursontsteking van de heup komt vaak voor. Hierbij is de botpunt aan de buitenzijde van het heupgewricht pijnlijk als je rop drukt. Dit is de meest eenvoudige wijze om de diagnose te stellen. De oorzaak ligt `m vaak in overbelasting met als gevolg irritatie of door directe beschadiging van de slijmbeurs bij bijvoorbeeld en val op de heup.

    Wat je moet doen is vooral rust nemen en koelen als dat kan. Met een icepack kun je het weefsel enigzins tot rust brengen. Let op dat je de Icepack niet dreict op de huid plaatst i.v.m. bevriezingsgevaar van de huid.
    Beweeg voldoende om de afvoer van onstekingsweefsle te bevorderen maar stop als het pijn gaat doen want dan wordt er juist nieuw ontstekingsweefsel aangemaakt, en is je werk voor niets geweest.
    Geduld is de belangrijkste factor, als je te snel weer gaat belasten zul je zien dat je net zo snel weer terugvalt met de bekende pijn en ongemak als gevolg.

    Reageer
    #4

    Bursitis trochanterica is een overbelasting van de slijmbeurs ter hoogte van de grote trochanter van het dijbeen. De slijmbeurs zorgt normaal voor soepele wrijving tussen bot en weke delen. Bij overbelasting of bij aantasting van de aanhechting van de onderliggende pezen gaat de slijmbeurs opzwellen en zeer pijnlijk worden. De pijn lokaliseert zich ter hoogte van de grote trochanter, hoog aan de buitenkant van het dijbeen. De behandeling bestaat initieel uit rust, ontstekingswerende medicatie, fysiotherapie, infiltraties, shockwave-therapie en alleen als het echt nodig is op het laatst uit een heelkundige wegname van de slijmbeurs.

    Reageer
    #5

    ik heb dat ook en ik krijg bij de pijnbehandeling in het ziekebhuis injecties ertegen

    Reageer
    #6

    Kun je misschien iets meer vertellen over deze injecties?

    Bijvoorbeeld wat voor injecties zijn dit? Welk medicijn krijg je ingespoten?

    Reageer
Reageer op: slijmbeurs onsteking in de heup


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief