knieblessure

  • #1

    Mijn zoon heeft met tennis een rare blessure opgelopen. Hij heeft met zijn racket op de binnenkant van zijn knie geslagen en daarbij waarschijnlijk een rare draai gemaakt. Dit is 4 weken geleden gebeurd en na een paar dagen was er niets meer aan de hand.
    Toen hij echter 2 weken later weer ging tennissen schoot de pijn er weer in en nu gaat de pijn niet over. Hij voelt alleen pijn als hij de knie belast dus bij rennen, traplopen etc. De knie is niet dik of rood(ook niet geweest). Ik ben bij een fysiotherapeut en de huisarts geweest en beiden geven ze een andere oorzaak aan. Dus nu weet ik het niet meer. De een heeft het over een scheurtje in het kapsel en de ander over een overbelasting van de bovenbeenspier.
    Wie herkent dit en kan mij advies geven

    Reageer
    #2

    Dit is zo heel moeilijk te zeggen. Zelfs met lichamelijk onderzoek zijn de experts het oneens.

    Blijkbaar is trauma de oorzaak van de pijn aan de knie. Dan is de schade dus van buitenaf ontstaan. In de regel is de knie daartegen bestand tenzij het geen high impact trauma is.

    Ik zou adviseren te belasten tot het pijnlijk wordt, met rust laten genezen.
    Jonge mensen zijn in de kracht van hun leven en zeer flexibel in het herstel van blessures.

    Blijf je je als moeder toch ongerust maken, bezoek dan een goed orthopedisch chirurg, waarvoor je toch een verwijzing van de huisarts nodig hebt.

    Geduld.

    Reageer
    #3

    Waarschijnlijk een verstuiking van de knieband(en), omdat er niets gebroken is en hij nog kan lopen. Tennis raad ik momenteel ten zeerste af. Zo komt de knie niet tot rust. Oefeningen vanuit zittende houding met gewichtjes om het bovenbeen te versterken. En rust.

    Reageer
    #4

    Belasten op geleide van pijn, met andere woorden, rustig aan doen en als het pijnlijk wordt gelijk stoppen.

    Reageer
Reageer op: knieblessure


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief