Schouder uit de kom en schouderspier en/of pees gescheurd

  • #1

    Hallo,

    Mijn vriend is stukadoor en heeft 2 weken geleden een verkeerde beweging gemaakt waardoor zijn schouder uit de kom is geraakt. Nu zit hij nog steeds thuis want volgens het ziekenhuis is er nog meer aan de hand maar ze weten niet precies wat. Hij heeft mogelijk een pees of spier gescheurd bij zijn rechterschouder.

    Zijn rechterschouder zit (hangt)ongeveer 10 cm lager dan zijn linkerschouder en hij kan er helemaal niks mee doen. Ook heeft hij een soort van deuk in zijn rechterschouderblad/op zijn rug. Het lijkt wel of zijn spieren allemaal verkeerd zitten en dat zijn schouder door zijn spieren naar beneden en naar voren wordt gedrukt.

    Er zit dus zeker iets niet goed maar hij moet nu 2 weken wachten op een MRI - arthro en daarna nog eens 3 weken wachten op de uitslag hiervan.

    Ik ben erg bezorgd en ik vind dat 5 weken wachten toch wel erg lang duurt want hij heeft echt superveel pijn. Zorgt dit lange wachten juist niet voor meer schade of voor minder goed herstel? Ik heb namelijk het idee dat je met zoiets toch juist meteen actie moet ondernemen?

    En als hij een spier of pees gescheurd heeft (wat waarschijnlijk het geval is), hoelang duurt het voor hem voordat hij weer zou kunnen gaan werken. En kan hij uberhaupt weer zijn arm normaal gebruiken? Of zal dit ongelukje zijn toekomst belemmeren?

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen en advies kan geven alvast heel erg bedankt!

    Lieve groetjes,
    Talitha

    Reageer
    #2

    Misschien eens (eventueel mbv je verzekeraar) in een ander ziekenhuis een second opinion aanvragen?
    5 weken lijkt mij ook wel erg lang voor dit soort letsel!

    Sterkte!

    Reageer
    #3

    laat de chiropractor hier eens naar kijken. Hij is degene die het meeste verstand van botten, spieren, pezen en zenuwen heeft.
    Sterkte! Brenda

    Reageer
    #5

    hallo
    Ik loop al 6 weken met een afgescheurde pees in de schouder.
    Kan pas 23 augustus terecht bj de orthopeet.Zolang is de wachttijd.

    Reageer
    #7

    Ik heb hevige pijn in mijn rechter schouder en het was ontstaan toen ik uit was gegleden in huis en sinds dien gaat het alleen maar erger worden de pijn in plaats van minder en ik had ook nog met mijn schouder kem gezeten tussen mijn eigen voordeur wat kan ik het beste zelf doen of laten doen tegen de pijn in mijn rechterschouder
    Esther verroen

    Reageer
    #8

    Daar had je dan toch mee naar de huisarts moeten gaan!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Schouder uit de kom en schouderspier en/of pees gescheurd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief