pijnsteken in onderrug

  • #1

    Ik heb al zo'n 3jaar last in mijn onderrug. Ik kan niet precies vertellen wanneer het is gebeurd, maar waarschijnlijk na mijn heftige groeispurt. Tijdens het voetballen had ik de eerste maanden al last, maar het is een tijdje opgehouden. een paar maanden geleden heb ik toen mijn pees van mijn heupbot afgescheurd maar dat is weer gerevalideerd. Maar de laatste tijd heb ik weer die pijnlijke steken onder in mijn rug.

    http://www.triggerpointboek.nl/images/gluteus1.gif

    op deze site op het 1e plaatje, en dan het rechtse figuurtje is aan te wijzen waar bij mij de pijn zit. Het is erg wisselvallig, want soms heb ik er totaal GEEN last van en kan ik bijvoorbeeld meedoen met de gymles, en skateboarden. Maar dan ga ik weer trainen met voetballen en elke keer weer schiet het er in, en heb ik er weer weken lang last van bij alles wat ik doe( zelfs lopen ). De pijnsteek voel ik het ergste als ik draai met me heupen. Mijn vader heeft mij enkele dagen geleden verteld dat mijn opa ook heel zijn leven last had van zijn rug, hij wist niet precies wat het was maar ong. dit wist hij: bij je ruggenwervels is het zo ( dacht ik ) dat je steeds 3dezelfde wervels hebt, dan weer 2 dezelfde wervers etc. maar bij mijn opa was dit omgedraaid en heeft heel zijn leven hier last van gehad. Hij is hierdoor in de AOW gekomen. Ikzelf denk dat het komt doordat ik erg veel computer. Mijn benen houd ik onder mijn bureau recht vooruit, ( omdat links kastjes staan) terwijl mijn computer helemaal links staat. ik zit dus altijd met me heupen naar links gekeerd. Ik heb erg veel gecomputerd dus dit kan misschien iets zijn. Ik heb de laatste dagen ook het gevoel dat ik een heel moe been heb, alleen bij mijn rechter. Dit heb ik nooit gehad maar misschien heeft het er mee te maken.

    De dokter zei dat het misschien mijn heiligbeentje was, maar kon dit niet vaststellen. Zij stond ook voor een raadsel, ze heeft me doorgestuurd naar een fysiotherapeut maar daar heb ik toch nog even mee gewacht.

    Ik sta voor een raadsel, weten jullie het misschien?

    Alvast bedankt voor uw hulp, ik kan niet sporten en doen op 16jarige leeftijd, dit vind ik natuurlijk heel erg.

    Reageer
    #2

    ik wil ook nog bijvoegen dat het soms ook pijn doet in mijn rechterbil, die spier doet pijn als ik loop, het is allemaal erg wisselvallig, de ene keer overheerst de rug dan weer de bil en dan weer het slappe been

    Reageer
    #3

    khad juist hetzelfde dat noemen ze chronische pijn dat is een pijn dat komt en gaat ik geef je 1 tip want het noemt in het engels een spinning discus dat is zo'n wervel dat soms los komt.. ten eerste ga x-rays maken van je onderrug ik moest cat-scans en all doen.. de dokter zij me dat et iets is da weggaat en zij tegen mij de seconde dat het terugkomt ga naar huis ookal in het midden van een examen ookal is er iets erg gebeurt ga naar huis drink een pijnstiller houw je rug recht en ga liggen voor 2 dagen en sta ni op en als je opstaat met een rechte rug!! want die rechte rug houwd alles op zen plaats dus hij laat de wervel weer genezen dus ja ik doe het,het voelt als zon trilling dat onderaan je rug begint en naar bove naar je kop gaat maar het is zo'n pijn dat je als je dat 4 keer voelt ofzo dat je begint te huilen.. dus ja ga liggen. drink pijnstiller en zo 2 dage in bed blijven kijk tv ofzo en rug recht houden,ik hoop dat dit u iets helpte als je een vraag hebt fzo want ja voetballen dat is veel lopen dat is veel met je bekken bewegen.. met het lopen beweeg je ook je rug dus ja.. maar geen zorgen tgaat weer weg,en laten we hopen voorgoed.. ik heb het all een jaar nimeer maar kben gestopt me gevaarlijke dingen te doen..

    Reageer
Reageer op: pijnsteken in onderrug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief