Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Bibberen, trillen

  Bibberen, trillen

Jürgen #1 08 aug 2007 10:30

Hallo,

Ik heb sinds een drietal weken last van trillingen in mn lichaam, ik ben 23 jaar.
Het is begonnen met op reis te vertrekken, had een paar nachten weinig geslapen, wat gedronken en zo, toen is de bibber begonnen en is nooit echt over gegaan.

Niet dat mn hand veel trilt als k het stil hou, het trilt een beetje, maar wel vooral als k er bewegingen mee maak gaat het heel schokkerig, bv een vuist maken of iets hard met mn hand vast houden dan trilt het ook. Nu ik aan het typen ben voel ik ook dat mn handen lichtjes trillen.

In mn mond heb ik het ook soms, als k mn tanden op elkaar hou voel ik een lichte trilling.

Vroeger had ik daar nooit last van, tenzij eens een zwak moment na lange tijd niet gegeten te hebben, maar dit gebeurde niet vaak, nu voel ik mij over mn lichaam sneller trillen.

Kan dit met zenuwen of spanningen te maken hebben, dat ik er mij teveel op fixeer?

Ik voel me anders wel goed, kan goed fietsen en andere sporten…

Weet iemand hier iets over?

Jürgen

Anoniem #2 08 aug 2007 11:27

ja, kan heel goed met spanning en zenuwen te maken hebben. leef je wel gezond? drink je vaak teveel? heb je ook slaaptekort, vitamine tekort? heb je veel dorst? plas je veel? Dit zijn toch ook een aantal dingen waar even opgelet moet worden dus. wordt het nadat je goed hebt geslapen, gegeten en je rustig bent niet minder, ga dan even naar de huisarts want dit is natuurlijk niet helemaal normaal. Sterkte! Brenda

Jurgen #3 08 aug 2007 12:21

Ik drink niet zo veel hoor, mssh eens in het weekend met vrienden op cafe of fuif of zo, in de week bijna niets, af en toe eens een glas wijn voor tv.

Voor de rest voel ik me heel goed, niets abnormaal.

Ben wel iemand die snel denk dat er iets ergs aan de hand is, fixeer me snel op een lichamelijk probleem, die gaan dan soms onbewust over als het wat uit de gedachten gaan, of me zelf er over heen zet.

Nu voel ik me nochtans relaxed, hoewel ik dat bibberen maar moeilijk uit mn gedachten krijg.

Binaatjuh #4 24 jul 2008 07:26

hoi,

Ik vroeg me af of je inmiddels weet waar het door kwam en of je nog last hebt?
Ik heb dit namelijk sinds een maand ook! En de dokter kan niks vinden maar word er gek van,vooral bij inspanning of typen dan word t erger

groetjes Sabina ,

Lennaert #5 16 jan 2009 18:56

Iedereen maakt wel eens fasciculaties (spier trillingen) of myokymieën mee, bijvoorbeeld het naschokken na een intense spierarbeid. Deze schokjes ontstaan waarschijnlijk door microscopisch kleine traumata van de spier. Een ander voorbeeld is het spontaan trillen van die spiertjes rond het oog.

Het trillen van je handen wordt meestal veroorzaakt door vermoeidheid. Zeker als je zojuist gesport hebt, kan dat dus gebeuren. Maar heb je een gezond dieet? Eet je wel evenwichtig en voldoende?

tomster #6 14 feb 2009 11:17

ik heb een beetje hetzelfde, trillingen de ene keer in het linkerbeen arm dan weer rechts, beetje spierpijn..

hele kleine tintellingen in mijn vingertoppen, onder mijn neus (dit is niet de hele tijd)

ben er mee naar de dokter geweest en heeft wat arm oefeningen gedaan en kracht is goed..

nu ben ik getest op vit b12 eet de laatste maanden niet echt goed, heb al een jaar geen vlees meer gegeten, heb veel gesport (intensief fietsen)

ik denk ook altijd meteen aan de ernstigste dingen (denk byv aan ms)

Ans #7 17 feb 2009 02:40

Vervelend dat je je zo zorgen maakt zonder dat er een goede reden voor is. Waarom doe je dat?

tomster #8 19 feb 2009 11:43

ik weet niet hoe dat komt, ik speur misschien te veel op internet..

voor de rest wannneer ik een tas heb gedragen gaat mijn linkerarm trillen...

bloedonderzoek is goed...

de dokter heeft me wel naar een neuroloog gestuurd, maar wel in de brief geschreven..aantal vage klachten

Nicky #9 19 feb 2009 17:48

Fijn dat je serieus wordt genomen. Het is voor een huisarts niet altijd gemakkelijk vage klachten goed te interpreteren. 9 van de 10 keer is er echt niets aan de hand en blijkt het tussen de oren van de patiënt te zitten, en dan heeft een lichamelijke behandeling dus helemaal geen zin. Dan helpt praten veel meer.

Maar soms blijken allerlei vage klachten in een of ander zeldzaam syndroom te passen dat de huisarts te weinig tegenkomt in zijn praktijk en dat een specialist veel beter kan herkennen.

Houd er rekening mee dat ook de neurloog echt niets kan vinden, en dat je misschien beter kunt praten over wat je dwars zit.

In ieder geval fijn dat je serieus wordt genomen, en dat er uitgezocht wordt wat er aan de hand kan zijn met je, want vrolijk wordt je niet van al dat trillen.

Hoihoi.

tomster #10 19 feb 2009 19:01

ik heb er gelukkig niet de hele tijd last van...zoals ik al eerder zei: ik speur te veel op het net en dan zie je de raarste dingen staaan nwaardoor ik met nog onzekerder ga voelen..voor de rest heb ik veel gewerkt, (soms met druk), gesport.. en er zijn wat problemen in de familie (broertje heeft een hersentumor en moet voor de 3e keer ge-opereerd worden..)mensen op mijn werk zeggen dat ik misschien stress heb..

Suus #11 19 feb 2009 21:59

En als de mensen dat zeggen dan gaat er bij jou geen belletje rinkelen, dat je misschien staat te trillen van de spanningen in je leven...?!

ina rozema #12 03 jun 2009 10:02

IK heb hetzelfde.Sinds een week tril ik ook over mijn hele lichaam. Vorige week een infuus van de dokter gehad.Dat hielp even, maar vandaag is het echt weer mis. Ik wordt er ook depressief van. Ik hoop dat ze in mijn bloed iets vinden. Afwachten maar.
Laatst bewerkt: 10 feb 2011 10:30 door .

Jonas #13 03 jun 2009 14:33

Een infuus? Ben je opgenomen? Wat had je dan?

Sander #14 16 jun 2009 11:39

Al geruime tijd moet ik van mijn partner aanhoren dat ik hevig ligt te trillen in mijn bed. Ik moet zeggen dat ik er zelf vaak niets van merkte. Soms had ik het gevoel dat mijn bed stond te trillen alsof er een kleine aardbeving plaats vond, ik had niet eens in de gaten dat ik die trillingen veroorzaakte. Wel had ik wel eens last van rusteloze benen alsof je konstant wilde bewegen, maar nu heb ik het idee dat het meer vanuit mijn rug komt. Weet niet precies wat ik ermee aan moet, het breekt me nu wel op doordat ik er onrustiger door gaat slapen, nu ik me meer bewust ben van de trillingen. Wie heeft een goed advies wat te doen.

Anoniem #15 08 jul 2009 12:58

Anoniem #16 02 feb 2010 14:17

Anoniem #17 29 mrt 2010 23:46

calm #18 18 jun 2010 11:13

Ik heb ruim een jaar last van trillen in mijn hele lichaam s'nachts word ik er wakker van na veel onderzoeken waar niets is uit gekomen ben ik verder gaan zoeken samen met een prive arts er is uit gekomen dat ik gevoelig ben voor elektromagnetische stralingen!!!
Kijk eens wat je in huis hebt wat uit kan als je het niet nodig hebt!!Heb een boekje gekocht van Help! De kerktoren geeft straling. daar staan enkele tips in het is 't proberen!

Hallo #19 20 jun 2010 11:48

Ik herken het, ik heb dat nu ook sinds een week...

Serge #20 20 jun 2010 16:12

Als je pas een weekje last hebt wat trillen, dan is dit vaak op te lossen door goed te rusten, op tijd naar bed te gaan en gezond te eten en bewegen.

Als de klachten langer aanhouden terwijl je echt gezond leeft, dan is het een idee eens naar de huisarts te gaan voor een bloedonderzoekje voor bijvoorbeeld bloedarmoede of een trage schildklier.

jannie #21 13 jul 2010 15:11

ik was toevallig aan het kijken over trillende handen op internet toen ik deze site vond.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook al een tijdje last van heb, maar niet naar de dokter ben geweest. Bij mij is het slaap te kort, onbewuste spanningen en emoties. Niet dat het bij iedereen zo is hoor. Maar misschien heeft iemand er wat aan. Soms duurt het wel een week voordat het voorbij is, ik ben dan in een situatie terecht gekomen wat moeilijk of ingewikkeld is voor mij, en mijn lichaam geeft dan aan dat ik heel erg rustig aan moet doen die week, en voldoende slaap moet pakken.

Hoop dat ik iemand hier mee erkenning heb kunnen geven.

Francine #22 13 jul 2010 23:45

Dank je voor het delen van jouw ervaringsdeskundigheid Jannie. Ik denk dat dit voor meer mensen geldt die last hebben van trillende handen. Vermoeidheid is een gevolg van overmatige verbranding van energie. Een tekort hieraan laat je de controle over de spieren verliezen waardoor ze kunnen gaan trillen.

kees #23 17 aug 2010 10:31

Het begon bij mij allemaal met een burnout???. Later kreeg ik de trillingen over m'n lijf en heb nu een dikke tremor te pakken. Niet zo fijn en het word er niet beter op.

Anoniem #24 17 aug 2010 16:54

Een burnout is een ernstige vorm van vermoeidheid. Dat zou de tremor inderdaad kunnen verklaren.

Domi #25 21 aug 2010 14:52

Mijn moeder heeft onverklaarbare trillingen in haar hoofd en lijf, alleen 's morgens bij het wakker worden. Ze zegt dat het net lijkt op een mobiele telefoon op trilstand.
Het duurt soms een paar uur voordat het stopt en het voelt blijkbaar verschrikkelijk. Ze is inmiddels doodmoe omdat ze zo weinig slaapt hierdoor. Ze heeft inmiddels alle artsen en doktoren wel gehad, niemand kan wat vinden, niemand heeft een diagnose. Ze heeft zelfs gesprekken met een psycholoog gehad om te helpen accepteren dat ze dit heeft.
Ik ben druk voor haar aan het zoeken en kom niet verder dan het BFS syndroom, maar dat lijkt meer op een spiertjes kwestie.

Herkent iemand het bovenstaande?

Hartelijke groet,
Domi

Bibberen, trillen

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA