Soa weg na behandelen?

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ongeveeer 6 weken geleden heb ik onveilige seks gehad met een jongen. Ik had geen klachten maar besloot toch naar de huisarts te gaan. Ik deed mijn verhaal, maar omdat ik geen klachten had verder heeft hij me alleen op chlamydia laten testen. Dit blijk ik dus te hebben. Ik heb hiervoor azytromicine gehad. 2 tabletten van 500 mg die ik tegelijk moest innemen. Nu een dag later vraag me af, Ik kan toch bv ook gonorroe hebben? Ik lees op internet dat dat ook zonder symptomen is. En dat dat vaak tegelijk voor komt met chlamydia. Gaat dit dan wel over na azytromicine? Gaat alleen de chlamydia weg of dit ook niet omdat ik misschien wel 2 dingen heb? En ik heb deze jongen ook oraal bevredigd en zijn sperma doorgeslikt, en ook heeft hij zijn vinger in mijn kont gehad tijdens de seks. De arts heeft alleen een vaginale swab genomem. Ik vraag me nu dus af of ik nog meer actie moet ondernemen?

    Reageer
    #2

    Gonorroe is niet zo voor de hand liggend ondat je een klachten hebt. Maar het is wel vreemd dat je huisarts maar een soa laat testen.
    De kuur is voor gonorroe in ieder geval onvoldoende.
    In de regel zou je over 3 weken opnieuw moeten test om te kijken of de chlamydia ook daadwerkelijk weg is. Je zou dan om een nieuwe soa test kunnen vragen waarbij ook op anderen soa's getest wordt. Op dit moment is dat niet erg zinvol vanwege de kuur.
    Houdt er rekening mee dat chlamydia tot een week naa de kuur nog steeds besmettelijk kan zijn.

    Reageer
    #3

    Nouja geen klachten, Ik heb wel veel afscheiding maar ik heb dat altijd. Daar ben ik een jaar terug al voor geweest maar kon geen oorzaak voor gevonden worden. Veel slijmerige afscheiding en soms ook bruin. Toen had ik geen soas. Was overal op getest.

    Reageer
    #4

    Ik weet nu echt ff niet meer wat normaal is... Wanneer zijn de klachten van chlamydia weg? Ik heb nu naast de slijmerige afscheiding ook een witgele melkachtige afscheiding. Vooral sochtends. Vrijdag heb ik de antibiotica genomen maar qua afscheiding merk ik dus nog niet echt verschil. ik heb nu ook een stekend gevoel in mijn onderbuik. Ik las dat na 2 dagen de klachten een heel eind beter moesten zijn. Dat is bij mij dus niet het geval....

    Reageer
    #5

    En stel dat ik chlamydia en gonorroe allebei heb, gaat dan de chlamydia wel weg na behandeling met azytromicine? Of moet ik dan persee beide soas tegelijk behandelen?

    Reageer
    #6

    Voor de gonorroe zal dan een aanvullende behandeling gedaan moeten worden

    Het kan best wel 7-10 dagen duren voordat alle klachten weg zijn na een behandeling.

    Reageer
    #7

    Hallo, inmiddels is het nu bijna 2 weken na mijn behandeling tegen chlamydia. Ik kijk en voel elke dag of alles nog oké is daaronder. Sinds vandaag voelt mijn vagina heel raar aan van binnen. Hij voelt ruw/droog erg droog en er komt een hoop wit/grijs korrelig spul uit. Het stinkt niet. Terwijl ik normaal heel erg waterig en slijmerige afscheiding heb. Nou lees ik wel dat je vaak schimmel kunt krijgen na antibiotica. maar ook pas na 2 weken van de inname van antibiotica? En ik heb geen jeuk. Als ik met mijn vinger zo ver mogelijk in mijn vagina ga, voel ik daar bovenin allemaal spul zitten. Als ik dan mn vinger krom doe en er weer uit ga zit er dus van dat korrelige spul aan mijn vinger. Wat is dit?? Ik ben afgelopen week al 2x naar de dokter geweest maar werd steeds met niks naar huis gestuurd en er werd gezegd dat ik me geen zorgen moest maken. Ze zien me aankomen als ik nu weer een afspraak maak.... Wat kan het zijn?

    Reageer
    #8

    Het kan toch een schimmelinfectie zijn veroorzaakt door de antibiotica.
    Gebruik een antischimmelcreme.
    Is er nog een afspraak gemaakt voor een controle test voor de chlamydia?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee volgens de dokter was dit niet nodig. Omdat de ab in bijna alle gevallen werkt. En ik nog niet zo lang rond liep met chlamydia.

    Reageer
    #10

    Okay...

    Reageer
    #11

    Denk jij dat ik het wel nog eens moet laten testen? En kan het wel schimmel zijn als ik geen jeuk heb?

    Reageer
    #12

    Een schimmelinfectie kan ook zonder jeuk.
    Ik zou 3 weken na de kuur een controletest laten doen. Dat is eigenlijk ook gebruikelijk bij chlamydia

    Reageer
    #13

    Hoi, daar ben ik weer. :$ ik had inderdaad last van een schimmelinfectie en die is nu na een inwendig tablet weg. Maar nu ik kreeg sinds vorige week buikklachten. (het lijkt wel of het nooit ophoud 🙁 ) Met name een beetje zo'n menstruatie gevoel terwijl ik niet ongesteld moet worden. Maar ook heb ik een steek linksonderin mijn buik. Iets boven mijn lies. Ik dacht misschien is de chlamydia niet weggaan dus heb me inderdaad opnieuw laten testen op chlamydia en gonorroe en ik had dit allebei niet. Nu vraag ik me af.... Is dit nu iets helemaal anders? Of heeft het er nog iets mee te maken? Zou het bijvoorbeeld kunnen dat de chlamydia een eileiderontsteking veroorzaakt heeft? En dat de chlamydia nu weg is maar de eileiderontsteking niet? Of werkt de antibiotica van chlamydia ook tegen een eileiderontsteking?

    Alvast bedankt!!

    Reageer
    #14

    Ik denk niet dat de klachten die je nu hebt iets met de chlamydia te maken hebben. Dat zou dan toch iets anders moeten zijn

    Reageer
    #15

    Oke, maar is het wel iets waar ik mee naar de dokter moet gaan? Het is wel heel irritant. Het begon vorige week met af en toe een steek maar ik heb nu continu een steek daar die steeds erger lijkt te worden. En heb jij een vermoeden wat het dan kan zijn?

    Reageer
Reageer op: Soa weg na behandelen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief