HIV testen

  • #1

    Hallo,

     

    Heb een tijd geleden een risico contact gehad en maakte me wat zorgen.

    Heb me na 2 weken bij de SOA kliniek laten testen en daarna nog eens na 3,5 tot 4 weken bij de huisarts, beide testen waren negatief, mijn huisarts vertelde me het nu maar los te laten.

    Hoe betrouwbaar is dit resultaat? of moet ik me nog eens laten testen ? het is no 6 weken geleden ongeveer.Dank u

    Reageer
    #2

    Die resultaten zijn uiterst betrouwbaar voor soa's m.u.v.HIV. Dan kan eigenlijk pas na 4 weken of beter nog bij 6 weken.

    Reageer
    #3

    Ok bedankt,

    Toch nog even dit vraagje, aangezien het redelijk laag risico was, is relatief natuurlijk en ik gelezen heb dat testen na 4 weken toch al meer dan 90% betrouwbaar zijn dit dan toch wel een meer dan behoorlijke indicatie is, klopt dit?

    Reageer
    #4

    Bij 4 weken is dat zelfs veel hoger dan 90%, en geeft zeker een goede indicatie.

    Reageer
    #5

    Zijn alle testen het zelfde? Bedoel zit er verschil net zo snel betrouwbaar  een sneltest of prikje via de huiarts die ze dan opsturen?

    Reageer
    #6

    De testen zijn net zo betrouwbaar.

    Reageer
    #7

    Ik heb 5 weken geleden een dame oraal bevredigd.  Achteraf blijkt ze nogal wisselende contacten te onderhouden. Ik kreeg na 3 weken last van een branderig gevoel onder mijn tong. Ik heb na exact 4 weken alle soa’ laten testen incl hiv. Hieruit bleek geen besmetting. 2 dagen na de uitslag heb ik een week griep/ koorts gehad. Sinds gisteren Is dat over. Ik heb nog wel steeds last droge keel, keelpijn en branderig gevoel in mijn mond met rodere tong en amandelen en was blaadjes op de tong. Ik heb tijdens de griep 1 x last gehad van nachtzweten en gisteren nogmaals. Dit was voor mij zo,n heftige ervaring en ik maak mij al weken zeer druk dat ik iets mankeer. Op 6 weken, as dinsdag dus, wil ik voor de zekerheid nog een hiv test doen. Net als de vorige is dit ook bij de stadskliniek. Zij gebruiken de meest geavanceerde testen. Hoe betrouwbaar is de uitslag bij 4 wk en bij 6? Ik hoor het graag. Ik wordt gewoon niet goed van de zenuwen. Alvast dank voor reactie.

    Reageer
    #8

    Het lijken toch meer griepklachten ... Bij 6 weken kun je de uitslag als definitief beschouwen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De test bij 6 weken was ook negatief en ik zit nu op 8 weken na het risico contact. Ik heb bij de test op 6 weken ook mijn bloedwaarden Laten meten, omdat ik last had van een verkoudheid  en opgezette amandelen.  Mijn onstekingswaarde lag op 83 en na een Peneciline kuur van ca 6 dgn lag deze weer onder de 5. Ik heb nu sinds 2 weken een beetje last van de liezen en een branderig en stekelig gevoel in mijn testikels en balzak. De ballen zijn iets harder dan normaal en de balzak oogt wat roder. Voor de test ben ik redelijk snel moe, na inspanningen. Zouden deze symptomen stress gerelateerd kunnen zijn, omdat ik letterlijk aan het aftellen ben naar 12 weken? Ik ben nog immer erg bang voor hiv.  Misschien zijn de edele delen wat vatbaarder hiervoor.

    Mijn amandelen zijn overigen nog gezwollen, maar niet pijnlijk. Kan het iets met de peneciline kuur te maken hebben? Alvast dank voor een reactie.

    Reageer
    #10

    6 weken negatief = GEEN HIV

    Reageer
    #11

    Risico: heteroseksueel contact met vrouw

    - gepijpt zonder condoom

    - wederzijdse masturbatie

    - vaginaal met condoom

     

    Klachten (begonnen 10-14 dagen na risico):

    - vermoeidheid

    - hoofdpijn

    - (lichte) keelpijn

    - (hevige) misselijkheid

    - spierpijn

     

    Soa + hiv test twee weken na risico contact negatief. Hiv test wordt herhaald op 4 weken. Een 'expert' (dagelijks bezig met hiv/soas) vertelde me echter dat ik geen risico op hiv h3b gelopen... In welke mate is dat waar?

    Daarnaast: zou mijn veel te vroege test op hiv al iets aangetoond moeten hebben als die klachten (die ik al had tijdens test) te wijten waren aan hiv?

    Alvast bedankt voor het antwoord!

     

     

    Reageer
    #12

    Het risico op HIV is inderdaad nagenoeg nihil. De test was veel te vroeg, daar is dus niks over te zeggen

    Reageer
    #13

    Wat bedoel je met 'nagenoeg nihil'?

    Reageer
    #14

    nagenoeg 0.

    Reageer
    #15

    Dus er is een verschil in mening ("nagenoeg 0" vs "geen")? Ik vraag dit omdat hij er nogal op hamerde dat het virus zo niet overgedragen kon worden...

    Reageer
Reageer op: HIV testen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief