HIV FOBIE

  • #1

    ik had een klein risico ( oraal gegeven )  en ben ondertussen al 4 maal getest. De laatste was op een beetje minder dan 4 maanden na datum en negatief. Echter had ik iets gelezen over 6 maand en IK KAN DAT MAAR NIET VAN ME AFZETTEN

     

    Ik sta ermee op en ga ermee slapen.

     

    Mijn nek en schouders zitten vast van de stress, ik heb hoofdpijn, ben gespanne, geprikkeld, ..

     

    Als ik s morgens wakker word, roep ik zelf die gedachten eraan op met als gevolg dat ik weer gans de dag het internet loop af te speuren, weer stress krijg, weer waanideeen, weer paniek, ... s avonds ben ik dan ook doodmoe.

    Smorgens word ik wakker, eventjes vergeten wat er speelt bij me om dan opeens weer te denken : o ja, juist, ik zou wel eens HIV kunnen hebben, en zo zijn we weer vertrokken....

     

    Hoe raak ik van die dwang gedachten vanaf?

     

    me laten testen op 6 maand?  maar straks brengt ook dat geen 'verlichting' of geruststelling

     

    HELP IEMAND?

     

    Bestaan er homeopatische dingen om mijn gedachten even stil te leggen, mezelf niet te dwingen eraan te denken,... Hoe meer ik zeg : je mag er niet aan denken, hoe meer ik het doe

    Reageer
    #2

    Je moet hulp zoeken. Alleen met medicijnen helpt niet. Ik kan het weten, been there onze.

    Reageer
    #3

    En hoe hebben ze jou dan kunnen helpen?

    Reageer
    #4

    Excuus voor mijn late reactie. Ik ben naar een huisarts gegaan en die heeft me door verwezen naar een expert op dit gebied. Het feit namelijk dat je zelf door hebt dat het niet normaal is, betekend dat je al aardig ver bent. Wel goed dat je het herkend gezien er ook vele mensen zijn die dat niet inzien.

    Bij de expert werd ik erop gewezen dat mijn angst irrationeel was/is en oefeningen om me zelf op andere gedachten te brengen. Ook moest ik steeds als ik angst had dit opschrijven etc.

     

    Ps van Orale seks krijg je geen hiv. Echt niet. Er is nog nooit iemand besmet geraakt op die wijze. Daarnaast de bloedtesten voor hiv zijn momenteel de beste testen ooit gemaakt. Dus geloof die testen.

    Reageer
    #5

    hallo

    heb je je laten testen bij de huisarts of met een zelf tester?

     

    Reageer
    #6

    Waarom wil je dat weten? Ze heeft Orale seks gehad dus geen risico voor hiv.

     

    Zelftesten kun je beter niet doen. Zijn niet officieel erkend en gaat bij bloedtesten dan vaak fout. Via speeksel moet je pas na 6 weken doen en gaat ook vaak fout. Als je snel test bij erkende kliniek doet weet je het in 15minuten.

    Reageer
    #7

    Hoi Isabelle,

    Laat me voorop stellen dat ik jou angst voor een eventuele HIV besmetting snap. Ik heb zelf namelijk ook een soortgelijk geval meegemaakt en na het risicocontact dat ik heb gehad ben ik door een hel gegaan. Ik heb zelf (2x) onveilige seks gehad met iemand waarvan ik totaal de achtergrond niet wist. Na een aantal personen gesproken te hebben bleek dat deze dame erg actief is met veel verschillende personen. Toen begon de stress bij mij.

    Na bijna alle websites afgespeurd te hebben die te maken hebben met HIV raakte ik erg in paniek, sterker nog, precies één week na het onveilige contact kreeg ik last van symptomen die ook gepaard gaan met deze besmetting. Ik had last van verhoging, nachtzweten, rare plekjes op m'n tong, spierpijn, vermoeidheid en gewichtsverlies. Ik wist het zeker, ik heb HIV.

    Ik heb gelijk na één week bloed laten prikken via mijn huisarts, wetende dat één week veels te kort is om positief te testen op een eventuele besmetting. Alsnog gedaan en inderdaad was de uitslag negatief. De stress werd eigenlijk alleen maar erger naarmate ik overal zag dat je pas na 3 maanden een betrouwbare test kan laten doen.

    Toen ben ik verder gaan speuren en zag dat je een PCR RNA test kan laten doen. Deze test toont al na twee weken aan of je eventueel besmet bent. Na tweeënhalve week heb ik deze test laten doen via DESC Medical ik heb tevens gelijk een HIV Combo Alere sneltest laten afnemen. Deze zou al na 12 tot 26 dagen een stof (P24) moeten aantonen waardoor de HIV besmetting eventueel ook zichtbaar zou zijn. Deze test laat dit al na 20 minuten zien en deze was ook negatief. De week in afwachting van de RNA test was nog steeds een ramp. Ik was er simpelweg van overtuigd dat ik besmet was, want hoe verklaar je alle symptomen precies één week na het contact? Mijn leven zou er heel anders uit zou gaan zien over een week zodra ik de uitslag binnen zou krijgen.

    Nu een week na de test heb ik de uitslag binnen gekregen en deze zou betrouwbaar moeten zijn, de uitslag ervan is negatief en voelt als een bevrijding.

    Moraal van het verhaal, mijn risicocontact was vele malen groter dan die van jou (die van jou was alleen maar oraal), de kans dat je het hiervan krijgt is niet uitgesloten maar wel erg klein. Door jezelf helemaal gek te maken in je hoofd kunnen alle symptomen ook optreden, dat is wat ik namelijk had, het kan dus ook simpelweg een griepje zijn, gezien half Nederland momenteel wel verkouden of grieperig is.

    Ik hoop dat ik je hiermee een beetje gerust kan stellen.

    Maak jezelf niet gek, laat je testen en ga gewoon door met je leven!

    Succes!

     

     

    Reageer
    #8

    Heb gevrijd met condoom. Volgens mij niet gescheurd maar toch bang voor hiv. Terecht of onterecht

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als het condoom niet is stuk gegaan is dat onterecht

    Reageer
    #10

    Beste
    Ik heb per ongeluk gedronken uit een fles die van iemand is die mogelijk hiv heeft. Ik maak me nu heel erg zorgen. Zou ik het hebben kunnen opgelopen? Please help

    Reageer
    #11

    Zo kun je geen hiv krijgen

    Reageer
Reageer op: HIV FOBIE


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief