Zoenen met ontstoken lip

  • #1

    Hallo, 2 weken geleden heb ik gezoend met een jongen, waarbij ik een ontstoken lip had. Ik had geen open wondjes maar vooral een brandende en geïrriteerde lip (binnenkant lip). Ik heb al vernomen dat hiv niet overgedragen kan worden via speeksel. Maar is dit ook zo als het slijmvlies van je mond beschadigd is? En wat als er eventueel bloed in het spel was? Kan hiv dan overgedragen worden door een beschadigd (niet bloedend) mondslijmvlies?

    Ik ben een beetje ongerust geworden omdat mijn klachten sindsdien alsmaar erger werden. Na een week vuurrode, branderige lippen en blaasjes aan de binnenkant.

    Reageer
    #2

    Van zoenen kun je geen HIV krijgen. Ook niet met een geïrriteerde lip

    Reageer
    #3

    Ik weet dat je onder normale omstandigheden geen hiv kunt krijgen door te zoenen. Maar kan hiv niet makkelijker binnen dringen als het slijmvlies van je mond beschadigd is? Dus is het risico op overdracht dan niet groter?

    Reageer
    #4

    Nee hoor. Dan zou je echt open wonden in je mond moeten hebben gehad en ik kan me niet voorstellen dat je dan gaat zoenen. Bovendien moet de ander dan ook nog eens HIV positief zijn...

    Reageer
Reageer op: Zoenen met ontstoken lip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief