Moet ik PEP nemen?

  • #1

    Ik ben dronken in Azië in een massagesalon beland waar ik bijna een uur lang gepijpt ben zonder condoom (zo lang i.v.m. moeite met klaar komen vanwege onder invloed zijnde van alcohol). Dit ging er soms best hard (en dus pijnlijk) aan toe. De dag er na had ik zelfs nog een (klein) beetje pijn. Toch heb ik geen wondjes of bloed o.i.d. kunnen zien of vinden. Ik ben in haar mond klaargekomen. Verder is er niets gebeurd.

    Nu heb ik eigenlijk twee grote vragen:

    1. Loop ik risico op HIV? (Op verschillende websites staan verschillende dingen. Van geen risico tot erg weinig risico tot een redelijk risico)
    2. Moet ik beginnen aan PEP? (Ik zou het mezelf nooit kunnen vergeven als ik toch HIV oploop en dus niet PEP heb genomen terwijl het gewoon kon, dit zal psychologische problemen met zich meebrengen. Daarnaast ben ik wel bang voor de bijwerkingen van PEP, die schijnen niet niks te zijn).

    Ik ben er van op de hoogte dat ik wel een redelijk risico heb op andere SOA's.

    Dankjewel!

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het risico op HIV wel heel erg klein is. Het risico op andere soa's is ook redelijk klein maar groter dan HIV.
    Een PEP kuur krijg je ook alleen maar als er echt een HIV risico is gelopen. Maar die moet dan z.s.m. maar in ieder geval binnen 72 uur worden gestart.

    Reageer
    #3

    Oftewel, ik kan het dus waarschijnlijk niet eens krijgen? (de PEP behandeling en waarschijnlijk ook HIV)

    Reageer
    #4

    Juist!

    Reageer
Reageer op: Moet ik PEP nemen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief