Herpes + Seks

  • #1

    Hey allemaal!
    Ik ben een meisje van 17 en heb van een jongen herpes gekregen, maar hij had het zonder dat hij het door had omdat die nooit echt een aanval heeft gekregen. Nou happy me, NOT. Want ik heb het dus van hem gekregen en hij heeft het nu ook. Ik heb niet echt een vaste relatie met hem maar als het om seks gaat doen we het wel alleen met elkaar ..
    Nu was mijn vraag nu ik het dus in mij heb, en hij ook kan ik dan als we geen blaasjes hebben beide seks hebben? Met condoom snap ik, maar zonder toch ook want echt elkaar besmetten kan niet meer als we het beide in ons hebben ..

    En ik lees allemaal dingen dat als je herpes heb gehad dan heb je het natuurlijk vooraltijd een soort van 'bij je' en kan het om de 2 maanden terug komen of pas na jaaaren. Maar als je bijvoorbeeld een maand geleden een weer even een 'uitslag' heb gehad, en het is weer weg, kan je dan wel seks hebben met iemand met condoom zonder dat je hem meteen besmet? (Ik snap dat condooms tegen SOA'S is maar ik lees dus dat zelfs met herpes + condoom je het doorgeeft dus dan dacht ik dan kan je toch NOOIT seks hebben omdat je het dan uiteraard altijd doorgeeft?)
    Daar zat ik dus mee dan altijd als ik het nu met iemand ga doen, veilig of zonder condoom dan geef ik het door?

    Kan je het ook doen zonder condoom ZONDER iemand de besmetten? En ik snap dat de kans van besmetting er altijd wel is maar ik lees dingen waar ik niet echt vrolijk van wordt en vooral niet omdat ik dan zo jong ben?

    Nou ik hoor t wel!

    Groetjes!

    Reageer
    #2

    Ik heb nu geen blaasjes of iets. En ik heb ook geen genitale wratten, maar ik heb herpes..

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Thanks! Ik heb t doorgelezen maar ik lees overal een beetje het zelfde. Ik heb alsnog de vraag, of ik met de partner van wie ik het heb (die dus ook herpes in zich heeft) onveilig seks kan hebben. Want we hebben het beide in ons dus we kunnen elkaar toch niet besmetten?

    Stel ik heb al een paar maanden geen aanval meer gehad, en ik heb seks met iemand ZONDER condoom, kan het dan ook zijn dat die gene NIET besmet wordt door mij? (de kans van wel is groot dat snap ik)

    Ik heb trouwens type 2 want ik heb vorige zomer ook koortslip gehad (type 1). Maar heb sinds die keer nooit meer koortslip gehad.

    Reageer
    #5

    Hey! Wat vervelend allemaal wat ik lees! Ik ben 26 jaar en heb in februari mijn 1e uitbraak gehad. Hoelang ik het virus al draag weet ik niet. Ondertussen heb ik me veel laten informeren. Ik ben ondertussen ook gedumpt omdat ik niet eerlijk durfde te vertellen dat ik dit virus draag en ben dus met hem naar bed geweest. Belangrijk is om te weten dat je iemand ten alle tijden kunt besmetten ondanks je GEEN symptomen hebt of ziet! Wel heb ik van mijn dokter begrepen dat de kans erg klein is, maar wel bestaat, als je geen symptomen hebt maar omdat het zo snel kan opzetten de kans bestaat iemand te besmetten. Dit komt omdat het virus sluimerend aanwezig blijft in je lichaam! Ik slik nu voor 3 maanden valacyclovir om de duur en de ernst van de blaasjes te verkleinen. Ernaast slik ik ter preventie L-lysine en C 1500 doserend! Tevens loop ik bij de psycholoog voor nog andere factoren maar ook om dit een plekje te kunnen geven!
    Suc6!!!

    Reageer
    #6

    Ik heb zelf type 1 en zodra ik dat voel opkomen, zoenen mijn man en ik niet en bevredig ik hem ook niet oraal. We zijn nu 16 jaar samen en hij heeft het (nog steeds) niet gekregen. Ik denk dus dat wanneer je geen blaasjes hebt, de kans op besmetting echt heel klein is. Met die jongen die het ook heeft, kun je zonder condoom vrijen want jullie hebben het nu toch al.

    Groet Emma

    Reageer
    #8

    Ik ben natuurlijk pas 17. Dus ja om het zo te zeggen begint 'het seksleven' voor mij pas, rond deze leeftijd heb je vriendjes, heb je wel eens seks. Maar vindt het nu soort van moeilijk. Want je kan ook iemand besmetten met condoom. Dus altijd?! Koortslip heb ik sinds de zomervakantie niet meer gehad.
    Ik kreeg 1 week na de besmetting blaasjes en dat deed erg pijn vooral plassen. Ik heb ongeveer 2 dagen na dat ik blaasjes kreeg een SOA test gedaan. Ze hebben bloed geprikt, met een wattenstokje een beetje in mijn vagina geweest en ook bij een van de blaasjes zelf. De dokter had al het vermoede dat ik het had maar was natuurlijk pas 100% zeker na de uitslag die ik 10 dagen later kreeg. Hij gaf me tabletten ik moest er 4 op een dag, ik nam er 2 's ochtends en 2 voor het slapen. Ik kreeg ook een zalfje maar die heb ik nooit opgesmeerd omdat ik niet via een spiegeltje naar mijn vagina durfde te kijken omdat ik bang was dat ik misschien zou schrikken als ik echt zou zien hoe het eruit zag..

    Nu weten mijn ouders van NIKS dus heb alles stiekem gedaan etc etc ben naar de appotheek geweest en nu ik nog 17 ben gaat het via de verzekering zonder dat me ouders het te weten komen.

    Ik heb wel geluk dat mijn blaasjes echt al na 5 dagen ongeveer vanzelf weg gingen zonder zalfje te smeren. Ik heb wel de pillen doorgeslikt tot ze op waren volgensmij duurde dat ongeveer 10 dagen ook. Nu ben ik er dus snel vanaf en duurde het niet tot 4 weken (wat ook zou kunnen).

    Maargoed, nu loop ik hier heel me leven mee rond en ben nog zo jong. Dat zal wat worden want ik gun het niemand natuurlijk en wil niemand besmetten!!!

    Maarja ik zit er wel een beetje mee maar aan de andere kant ben ik ook wel een nuchter persoon en denk ik meer van ja naja ik ga niet dood ofzo .. Maar het is wel heel erg balen.

    Naja groetjes!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey, er is wel degelijk een verschil tussen type 1 en type 2! Type 1, koortslip, voel je sneller opkomen en wanneer de blaasjes zon opgedroogd en zijn verdwenen kun je iemand niet meer besmetten maar dit is niet zo by type 2! Dit type is altijd besmettelijk!!!!

    Reageer
    #10

    Ja dat weet ik wel. Ik heb ook type 1 en 2 dus onderin. (klinkt echt of ik een losbol heb maar type 1 heb ik door de zon opgelopen ja heel gek maar ben naar de dermatoloog geweest op vakantie en door de felle zon was soort van me lip te warm en kreeg er koortslip van) Ik was wel in het Carribisch gebied misschien had dat invloed.

    Maar pff, eigenlijk besmet ik dan sowieso iemand als ik seks ga hebben

    Reageer
    #11

    Type 1 kun je inderdaad ook door te veel/fel zonlicht oplopen.

    Reageer
    #12

    Yes, en dat is mij dus overkomen!

    People, je kunt dus koortslip niet alleen krijgen VIA iemand maar ook door de zon maargoed, het gaat me nu om de Herpes type 2 ..

    Reageer
    #13

    Lieve Emily,
    Ik begrijp heel erg goed hoe naar je je voelt! Ik kan savonet niet slapen, heb er nachtmerries van en veel gesprekken bij de psycholoog. Zelf ben ik ongeveer met 50 jongens naar bed geweest voordat ik een uitbraak kreeg en er dus achter kwam dat ik het überhaupt had! Probeer je gevoelens te delen! Zelf ben ik heel erg open over dit omdat ik het een plekje me geven! Hierdoor schrik ik misschien mensen ermee af maar hiernaast hoor ik ook om me heen dat veel meer mensen het hebben dan ik dacht omdat IK er open over ben! Jij bent natuurlijk jonger dus ik kan begrypen dat dit gespreksonderwerp misschien iets 'heftiger' is dan voor mij. Ondanks dat ik ben gedumpt omdat ik het niet durfde te vertellen! Voel me er nu na een maand nog rot onder dat ik hierom ben gedumpt! Er zijn wel mannen die een relatie zouden willen hebben met iemand die herpes heeft al zal dit niet zo easy gaan dan wanneer we het niet hadden... Hoe fout het ook klinkt, ik zocht altijd op een negatieve manier contact met mannen dmv sex, dit is geen excuus mar komt door privedngen uit mijn verleden. Ik moet dit nu dus accepteren dat ik een andere weg in zal moeten slaan en mijn levensstijl zal moeten veranderen.
    Je bent niet de enige;-)
    Liefs

    Reageer
    #14

    Ja het is echt klote .. Maar door er telkens aan te denken maak je jezelf alleen maar gek! Zorgen voor een goede weerstand etc in de hoop dat zo'n aanval lang weg blijft en je er niet meer vaak aan wordt herinnerd..
    En hopen dat je niemand zult besmetten 🙁

    Groetjes

    Reageer
    #15

    Vitamine-C schijnt te helpen het virus te onderdrukken. Overmatig vitamine-C plas je weer uit, dus probeer het eens!

    Reageer
Reageer op: Herpes + Seks


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief