Hele rare uitslag

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    ik zit momenteel zwaar in onzekerheid...
    In december 2015 heb ik eens orale seks gehad. Daarna ongv. 4 weken later heb ik een relatie gekregen. In januari had ik toen wat klachten aan mijn penis, dus een soa test laten doen uit preventieve maatregelen. Alles bleek negatief, geen zorgen dus.

    Laatst maakte ik een afspraak bij de dokter om een moedervlek te laten bekijken, en de dokter kwam terug op mijn soa test, dat er wel antilichamen werden gevonden van hepatitis B. Ik heb het dus wel ooit gehad.
    Ook is er vorige week woensdag bloed afgenomen door de GGD omdat ik een vaccinatietraject heb kregen voor hepatitis B omdat ik studeer in de zorg.
    Vandaag belde de GGD om mij te vertellen dat ik een chronische drager ben aangezien de vaccinatie niet op mij heeft gewerkt (?).

    Dus de GGD heeft gebeld met mijn huisarts en de microbioloog. De microbioloog heeft de GGD gezegd het heel raar te vinden dat ik nu ineens wel positief ben getest terwijl dat eerst niet zo was. Ik kan er dus van uitgaan dat ik niet positief ben. Wel willen ze nog een extra bloedonderzoek doen.

    Kan een van jullie hier iets over vertellen om mijn onzekerheid te sussen of juist vertellen dat er nog steeds een groot mogelijkheid is dat ik positief ben?

    Reageer
    #2

    Lees hier meer over Hepatitis B

    http://www.rivm.nl/Onderwerpen/H/Hepatitis_B

    Reageer
    #3

    Ik ben heel Google al afgegaan dus heb er alles al over gelezen.
    Heb vandaag gebeld met de huisarts of de uitslag van het bloedonderzoek al binnen was. Het was alleen fout gegaan. De volgende drie onderdelen moesten worden onderzocht (staat op het formulier erbij geschreven)

    - HBV-DNA
    - HBE A6
    - ANTI-HBE

    De assistente vertelde me dat ze een speciaal buisje nodig hadden om het HBV-DNA te zoeken/meten. Omdat ik nogal gestrest ben de laatste tijd hoorde ik voorbij komen dat ze rest wel was gevonden (of in die richting), maar dus niet op doorgevraagd.

    Ik moet opnieuw bloedprikken om dus het HBV-DNA te laten meten. Ik lees op internet dat ze HBV-DNA meten om te zien hoe het zich vermenigvuldigd in de lever. Kan ik er al van uit gaan dat ik drager ben van het virus?

    Ik ben namelijk al dagen rusteloos en gestrest, ik trek het niet meer.

    Reageer
    #4

    Probeer rustig te blijven, en ga wat leuks doen.... [url=https://www.ggzdrenthe.nl/ontspanningsoefeningen/][/url]

    Hier zijn eventueel wat ontspanningsoefeningen...

    Reageer
    #5

    Oeps! Als nog de link! ---> [url=https://www.ggzdrenthe.nl/ontspanningsoefeningen/]Ontspanningsoefeningen klik hier[/url]

    Reageer
    #6

    Voorlopig moet je eens nergens vanuit gaan.
    Eerst het onderzoek afwachten. Als je weer gaat bloedprikken vraag dan naar de andere uitslagen die er wel al waren.

    Reageer
Reageer op: Hele rare uitslag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief