Gescheurd condoom in Zuid-oost Azië

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo allemaal,

    In Augustus is mijn condoom gescheurd in een sex-werker in een massage salon.
    Na 4 weken heb ik een combo bloedtest gedaan en deze kwam negatief uit op HIV. Ik had wel chlamydia opgelopen. Waar ik het meeste om stress (naast de geringe kans op HIV) is hep B. Dit is namelijk pas na 3 maanden in het bloed zichtbaar.

    Wat is nu ongeveer de kans hierop bij eenmalig heteroseksueel contact als die prostituee überhaupt besmet was? Zelf zei ze van niet, maar ze kan het natuurlijk niet weten. Ik kan pas over 3 maanden een test doen, maar ik heb stress en ik kan online nergens statistieken vinden. Alleen dat hepatitis B 50 tot 100 keer besmettelijker is dan HIV.

    Reageer
    #2

    Zelf zei ze van niet, maar ze kan het natuurlijk niet weten.
    Ik neem aan dat je de chlamydia ook daar zo hebt opgelopen. Er is toch een redelijke kans op HepB en vooral in Azië.

    Reageer
    #3

    Dat denk ik wel. Had daarvoor al anderhalf jaar geen test gedaan, maar ik ga ervan uit dat ik dat daar heb opgelopen. Wat ik nu alleen nog kan doen is wachten.
    Of zijn er nieuwere testen die hepatitis b eerder kunnen detecteren in het bloed?

    Reageer
    #4

    Nee. Hep B heeft een lange incubatie tijd. Helaas

    Reageer
    #5

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet denk dat je chlamydia via een gescheurd condoom hebt opgelopen. Die kans is namelijk gering,of je urine gaatje was door de scheur helemaal bloot gesteld. Kans op hep b is erg klein, men heeft geen goed onderzoek gedaan naar overdracht bij seks. Dat het 50 a 100 keer meer besmettelijk is, is bij bloed transfusie. Daarnaast is het zo dat ongeveer 95% van de mensen die besmet raken ook binnen 6 maanden genezen. Ik zou me om hepatitis b dus geen zorgen maken. Ps meeste mensen in Azië die chronische hepatitis b hebben hebben dit bij de geboorte opgelopen(waardoor de genezing kans erg klein is) en daarnaast door bloedtransfusie/tatoo en drugs gebruik. Alleen in het westen is seks de grootste manier van overdracht.

    Reageer
    #6

    Hoi Kep,

    Het condoom was van voren gescheurd dus mijn eikel was ontbloot. Vandaar mijn zorgen en vermoeden dat ik via haar chlamydia heb opgelopen. Wat betreft de heftigere SOA's: ik hoop dat je gelijk hebt over hepatitis B. Ik heb gelukkig (nog) geen symptomen, maar ik laat me volgende week toch maar testen voor de zekerheid. Bedankt voor je reactie.

    Reageer
Reageer op: Gescheurd condoom in Zuid-oost Azië


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief