Ik heb Chlamydia, partner niet

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi,

    Onlangs ben ik met buikklachten naar de huisarts gegaan. Ik verwachtte al een SOA omdat mijn vriend vreemd gegaan was. Na de test bleek het inderdaad dat ik chlamydia had.

    Mijn vriend heeft zich ook laten testen en zijn test kwam echter negatief terug (echt waar, hij heeft mij de resultaten op papier laten zien - hij was trouwens toch al betrapt dus daarover liegen maakt toch niet meer uit) Ik ben nooit vreemd gegaan en we zijn erg in de war over wat dit nou betekent.

    Is mijn vriend immuun voor chlamydia?

    Is het zo dat de chlamydia vanzelf genezen is bij hem? Als dit het geval is, ben ik het dan steeds aan hem terug aan het geven?

    We kunnen echt elk advies gebruiken, we weten niet wat deze resultaten betekenen en de huisarts kan er ook niet echt een touw aan knopen.

    Alvast bedankt voor de hulp,

    Verward

    Reageer
    #2

    Er zijn 3 mogelijke antwoorden of je vriend is niet de enige die is vreemd gegaan, laboratorium heeft een fout gemaakt kans is klein of hij heeft het eerder ontdenkt dan jouw en heeft zichzelf al laten behandelen om beschuldigingen te voorkomen.

    Nee je bent er niet imuum voor en dus ja je geeft het hem terug.

    Reageer
    #3

    Jolijn,

    Als hij zich al eerder had laten behandelen, zou ik het hem dan niet teruggegeven hebben?

    Nog een extra verwarrende factor in dit alles: het meisje waarmee hij mij (onbeschermd) bedrogen heeft, heeft ook sinds hun affaire al 2 negatieve chlamydia tests terug gekregen.

    Verder ben ik echt niet vreemd gegaan, dat zou ik me wel herinneren. De kaarten liggen nu toch op tafel en als dat zo was, was het wel duidelijk waarom ik het heb en hij niet en had ik deze vraag hier niet gesteld :).

    We hebben nu allebei een behandeling en gaan over een maand opnieuw testen, maar we zijn echt in de war :S.. Het zijn resultaten die absoluut geen helderheid geven.

    Dankje voor het advies Jolijn!

    Reageer
    #4

    Verward,

    Daar heb je een punt hij zou het dan inderdaad van jouw terug moeten hebben gekregen.
    Wat die meid betreft vertrouw niemand tenzij je het zelf zwart op wit hebt gezien.

    Jullie zijn in behandeling da's uiteindelijk wat er moet gebeuren en hopen dat het niet weer gebeurt.

    Succes ermee!

    Reageer
    #5

    Hier het zelfde probleem. Ik heb Chlamidea en mijn partner niet. Ik ben ook niet vreemd gegaan en ben gaan googlen naar een verklaring omdat mijn partner het nu naar mij schuift. Daarom zit ik nu op deze pagina.

    Reageer
    #6

    Chlamydia geeft niet altijd (meteen) klachten. Iemand met chlamydia kan de infectie ondertussen wel doorgeven.
    Is je partner ook getest op chlamydia?

    Als vrouw merk je vaak niets van een chlamydia-infectie: 70% van de vrouwen die een Chlamydia heeft opgelopen heeft helemaal geen klachten. Hierdoor kan iemand zonder het te weten jarenlang met chlamydia rondlopen en anderen infecteren.

    Circa 1 op de 2 besmette mannen heeft helemaal geen klachten van een chlamydia-infectie. Dus ook mannen kunnen zonder het te weten rondlopen met een chlamydia infectie, en als ze onbeschermd seks hebben vervolgens weer anderen besmetten.

    Het kan dus mogelijk zijn dat een van jullie de besmetting al veel eerder heeft opgelopen.

    Reageer
    #7

    Bedankt voor u reactie. Wat u schrijft was mij al duidelijk. Ik zit serieus met een raadsel... Mijn uitslag positief en die van hem negatief. Ik laat me elk half jaar testen want in mijn hoofd blijft een man een man en helaas zijn ze niet altijd monogaam. Ik moet het van mijn partner hebben gekregen en ik had toevallig wel klachten, hij niet. Ik was bij zijn test uitslag. Dus kan me gewoon geen reden bedenken, waarom hij het niet heeft en ik wel als ik nooit vreemd ben gegaan en 6 mnd geleden nog negatief was?

    Reageer
    #8

    [quote]want in mijn hoofd blijft een man een man en helaas zijn ze niet altijd monogaam.[/quote]
    Ik moet hier toch echt iets aan toevoegen:
    Vrouwen zijn doorgaans net zo monogaam als mannen!

    Het is vreemd en ik heb er vooralsnog geen antwoord op. Ik zal de vraag doorsturen naar een specialist. Ze zal zelf wel reageren op de vraag. Even geduld dus a.u.b.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hahaha... Dat is ook zo!

    Bedankt.. Ik wacht het af.

    Reageer
    #10

    Hij is je gewoon voor geweest. Behandeling stelt niks voor. In dat half jaar is hij gewoon zonder jouw medeweten naar de huisarts gegaan en is na een urinetest behandeld.. Zo ingewikkeld is dat toch niet?

    Reageer
    #11

    Waarom praten jullie allemaal onzin?!!! Ik zit in dezelfde situatie vrouw, ik heb chlamydia en mijn partner niet (meer) ik ben ook nog eens zwanger.. omdat ik zelf weet dat ik niet vreemd ben gegaan werd ik gek toen ik de uitslag kreeg. Hij heeft zich meteen na mij laten testen maar hij heeft niks. We hebben de vraag aan artsen en deskundigen gesteld wat blijkt je lichaam kan de infectie zelf opruimen. Met andere woorden hij had het opgelopen want hij gaf al toe dat hij vreemd was gegaan en heeft het na gemeenschap met mij aan mij overgedragen na paar weken is het bij mij vastgesteld ik had enorme buikpijn en hij heeft dus blijkbaar niks omdat zijn lichaam het heeft opgeruimd.

    Reageer
    #12

    Ik heb het meegemaakt en ik kan je vertellen mannen hebben minder klachten dan vrouwen. Een chlamydia is een infectie die jouw lichaam zelf kan opruimen net zoals elke andere infectie. Dat betekent dat chlamydia zonder behandeling kan overgaan. Dus je hoeft je geen zorgen te maken je weet natuurlijk van jezelf of je bent vreemd gegaan zo niet dan is het niet gek als hij het niet heeft dan heeft zijn lichaam het opgelost.

    Lieke

    Reageer
    #13

    Alle 3 jouw mogelijkheden zijn niet waar! 1 hij is wel de enige die vreemd is gegaan zou het namelijk niet vergeten als ik het ook had gedaan. 2 lab maakt zulke fouten niet 3. Hij is niet voor mij behandelt want ik was met hem mee naar het ziekenhuis toen hij last kreeg. Arts heeft wel gezegt dat de chlamydia vanzelf over is gegaan. Raar dat mensen zulke reacties plaatsen..

    Reageer
    #14

    Prachtig hoe hier conclusies worden getrokken door zwart-wit denkende mensen.

    Reageer
    #15

    Voor mij geldt hetzelfde.
    partner heeft geen soa, ik wel en persoon met wie hij vreemd is gegaan heeft ook geen soa. ik ben absoluut niet vreemd gegaan. nu wordt de bal terug gekaatst en wordt ik beschuldigt dat ik ben vreemd gegaan, wat absoluut niet zo is! hoe kan dit???!!! ik heb soa en partner + minnaar niet..

    Reageer
Reageer op: Ik heb Chlamydia, partner niet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief