Chlamydia, antibiotica en niet ongesteld

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,
    Heeft iemand ervaring met het volgende:

    2,5 week geleden ontdekt dat ik Chlamydia heb, gelijk antibiotica gehad. 2 tabletten in een keer innemen. Nu had ik vorige week mijn stopweek en moest ik ongesteld worden, ben niet ongesteld geworden. Zwangerschapstest gedaan en niet zwanger, mijn vraag is, kan de antibiotica ervoor hebben gezorgd dat ik niet ongesteld ben geworden? Heb gewoon mijn pil zeer genomen na de stopweek. En hoewel ik niet zwanger ben, ik heb wel allerlei symptomen, misselijk, moe, hoofdpijn, buikpijn, veel plassen, en wisselend humeur.

    Ik hoop dat iemand tips, advies heeft of hetzelfde heeft ervaren.

    Ik hoor het graag, dank je wel!

    Reageer
    #2

    Sinds jaar en dag worden pilgebruiksters geïnformeerd over aanvullende contraceptieve maatregelen bij gebruik van amoxicilline of een tetracycline. Dit gaat veranderen per 1 januari 2012. Van de leverenzyminducerende antibiotica rifampicine en rifabutine is wel bewezen dat er sprake is van een relevante interactie met combinatiepreparaten en hiervoor blijft de signalering gehandhaafd. Dit geldt ook voor andere leverenzyminducerende medicatie, zoals de inducerende anti-epileptica (barbituraten, carbamazepine, fenytoine, oxcarbazepine, topiramaat) en hypericum (sint-janskruid).

    Bron: http://nhg.artsennet.nl/actueel/Nieuwsartikel/De-pil-en-antibiotica-geen-signaal-meer-over-interactie.htm

    Reageer
    #3

    Dag Tallyho,

    Het is heel goed mogelijk dat je menstruatie uitblijft, na het gebruik van medicatie. Meestal wordt dit wel beschreven bij de bijsluiter/ bijwerkingen van het medicijn. Mocht dit er niet bij staan, probeer dan om je er niet al te druk over te maken. Medicatie is eigenlijk een soort gif voor je lichaam, dus het is logisch dat je lichaam daar op reageert. Hoe meer zorgen jij je daar om maakt, hoe langer het kan duren dat je menstruatie weer terug komt. Stress en zorgen (onbewust) kunnen ook een oorzaak zijn van het uitblijven van je menstruatie!

    Daarnaast vraag je je af of je toch zwanger bent, ondanks de test negatief was. Ja, dat kan ook. Soms ben je nog niet lang genoeg zwanger of is het hormoon waarmee je een zwangerschap test nog niet genoeg aanwezig om het te kunnen testen. Probeer het over een week of twee gewoon nog een keer of laat je bij de huisarts testen.

    De klachten die je beschrijft kunnen een combinatie of gewoon toeval zijn. Nawerking van de medicatie, zelf gewoon wat vermoeid op het moment of misschien zit je wel gewoon tegen een griepje aan . . .ik weet dat het gemakkelijk is om dit allemaal te zeggen, want misschien voel jij het wel heel anders.

    Maar vertrouw je het niet, ga dan gewoon even langs je huisarts!!!
    Het is jouw lichaam en jij voelt dat er iets niet klopt .

    Sterkte

    Reageer
    #4

    @Tallyho, hoe gaat het nu met je?

    Reageer
    #5

    Hallo!
    Ik heb zelf ook chlamydia gehad en ben
    Er ook voor behandeld, en ik ben vervolgens
    2 maanden niet ongesteld geweest
    Het kan dus heel goed dat het dor de
    Antibiotica komt!!

    Reageer
    #6

    bij mij is het ook maar iets anders, ik moest 2weken terug ongesteld worden, ben niet ongesteld geworden ben te laat of zwanger heb laast 3 dagen terug medicatie ingenomen van glamidya.heb zwangerschaptest gedaan 2 keer en blijkt dat ik niet zwanger ben.wat moet ik nu gaan doen ik weet het niet meer.

    Reageer
    #7

    Dag Kim,

    Bedankt voor je tips. Ik ben nogmaals naar de dokter gegaan. Niet zwanger en uiteindelijk na 3maanden niet ongesteld te zijn geweest, ongesteld geworden. Wederom weer getest op Chlamydia omdat ik de symptomen nog steeds heb, maar uit de resultaten blijkt dat ik geen Chlamydia heb, dus vervolgens getest op andere infecties zoals blaasontsteking e.d. omdat de klachten aanblijven. Ook hier alle uitslagen goed. Toch vreemd dat ik de klachten nog heb. Best vervelend! In ieder geval niet zwanger en geen Chlamydia en weer ongesteld 🙂 maar nog wel de klachten, helaas dus weer naar de dokter voor verder onderzoek.

    Groetjes

    Reageer
    #8

    Dag Sabrina,

    Nadat je de medicatie voor Chlamydia hebt genomen is het verstandig om 2tot4 zeken geen onveilige sex te hebben, dit om te voorkomen dat je je partner aansteekt en hij het vervolgens weer terug aan jouw geeft.

    Wat betreft het niet ongesteld worden en de zwangerschap, wacht 1 a 2 maanden om te kijken of je weer ongesteld wordt, want ja inderdaad je ongesteldheid kan uitblijven door de medicatie. Laat je voor de zekerheid over 2/3 weken nog eens testen of je zwanger bent, testen kan geen kwaad.

    Succes en laat even weten hoe t afloopt!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hi Jose,

    Nog steeds de klachten maar geen Chlamydia, niet zwanger en gelukkig wel weer ongesteld 🙂 dus de onderzoeken zet ik voort, het is namelijk ook geen blaasontsteking dus de dokter is haar best aan t doen uit te vogelen wat het wel kan zijn, moet namelijk zo vaak plassen en kan het lastig ophouden, los daarvan is de urine ook altijd geel en ruikt sterk terwijl ik alleen water drink!

    Hopen dat het snel goed komt 🙂

    Reageer
    #10

    Kan het een hardnekkige candida zijn?!

    Reageer
    #11

    Ik heb ook chlamydia nog geen tabletten gehad en ook niet ongesteld geworden maar wel test gedaan en niet zwanger .. Wat nu??

    Reageer
    #12

    Waarom is er geen behandeling ingezet tegen de chlamydia? Het is een zeer besmettelijke SOA.
    Dat zou nl wel eens de oorzaak kunnen zijn van de uitblijvende menstruatie.
    Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die wordt veroorzaakt door een bacterie. Deze bacterie kan de plasbuis of de vagina en baarmoedermond infecteren. Komen de geslachtsorganen in contact met de slijmvliezen van de mond of anus, dan kan een infectie van de keel of anus ontstaan.
    Bij vrouwen kan de infectie zich vanuit de baarmoedermond uitbreiden naar de eileiders en de onderbuik. Dit kan leiden tot onvruchtbaarheid bij vrouwen (duizend vrouwen per jaar in Nederland). Behandeling kan deze schadelijke gevolgen voorkomen. Bij mannen lijkt de infectie geen invloed te hebben op de vruchtbaarheid.

    Reageer
    #13

    hoi,

    ik zit met een brandende vraag!
    ik hoop hier aan t juiste adres te zijn.
    en ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

    ik heb sinds ongeveer anderhalve week te horen gekregen dat ik chlamydia heb.
    ik denk dit dus al ongeveer een maand te hebben.
    vorige maand stomgenoeg onveilig sex gehad en sindsdien wordt ik dus niet meer ongesteld!!
    ik heb nu ondertussen 3 zwangerschaptesten gehad (1clearbleu na ong,2 weken, 1 gewone van de kruidvat na ong.4 weken en 2 weken geleden bij de huisarts)
    Alle 3 Niet zwanger,
    nu vraag ik me dus af wat het wel kan zijn, ben ik misschien ongvruchtbaar ?
    kan dat al zosnel van chlamydia?
    ik heb de afgelopen maanden wel meer stress gehad en toen werdt ik ook ongesteld. maar echt sinds die onveilige sex dus niet meer..

    help?!!

    mvg, E

    Reageer
    #14

    Zo snel wordt je niet onvruchtbaar door een chlamydia infectie. Niet na een maand.
    Het zou door de antibiotica en de stress kunnen komen.

    Reageer
    #15

    Bij mij werd vorig jaar chlamydia vastgesteld. God weet hoe lang ik het al had..(ben nu 27). Ik heb gelijk het antibioticum genomen en mijn partner ook. De apotheker was er heel luchtig over en zei dat er geen enkel verder risico was en dat we best onveilige seks mochten hebben. Dus ik zag daar geen erg in. Kort daarna ben ik met de pil gestopt (eind vorig jaar). Sindsdien ben ik niet meer ongesteld, dus dat is al een half jaar! Zou ik mn partner terug besmet hebben of hij mij? Komt het door de hormonale schommelingen sinds ik van de pil af ben? Hoe lang mag dat dan wel duren?

    Reageer
Reageer op: Chlamydia, antibiotica en niet ongesteld


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief