Andere medicatie na anale seks?

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Afgelopen week heb ik een soa test gedaan en daaruit bleek dat ik chlamydia heb. Ik heb toen een kuur van azitromycine (2 tabletten van 500mg) gehad en merk dat de symptomen minder worden. Echter zag ik later op internet dat er een verschil zit tussen 'gewone' chlamydia en anale chlamydia en dat er bij de tweede vorm ook een andere antibiotica (doxycycline) wordt voorgeschreven. Omdat ik ook anale seks heb gehad, ben ik nu bang dat ik niet voldoende behandeld ben.
    Daarom heb ik mijn dokter gebeld. Die zei echter dat de azitromycine alle slechte bacteriën in het hele lichaam aanpakt en dat er dus geen andere kuur nodig is. Dat staat haaks op alles wat ik op het internet lees. Daarom heb ik na mijn telefoontje nog met de GGD contact gehad. Die raadden me aan om over 4 a 5 weken nog een test te doen, om zeker te weten dat alles weg is (dus ook een anale test).
    Het lijkt mij alleen onhandig om nu 4 a 5 weken te wachten, dan een test te doen en er misschien achter te komen dat ik toch nog wat heb, als dat nu voorkomen kan worden door een kuur doxycycline te pakken.

    Is er iemand die mij hierover advies kan geven?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    In principe is de azitromycine voldoende. Alleen bij een afzonderlijke renale infectie wordt vaker gekozen voor doxycycline. Er zou over 4 weken sowieso een controle test moeten worden gedaan.

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,

    Bedankt voor de snelle reactie. Dan houd ik het nu hierbij en laat ik me over vier weken nogmaals controleren.

    Reageer
    #4

    Ik kwam deze topic tegen en zit precies in de zelfde situatie. Volgens de dokter is azitromycine voldoende terwijl ik vaker zie dat doxycycline ook moet worden voorgeschreven. Was azitromycine voldoende voor jou? Heb je je na 4 weken laten testen voor zowel oraal, vaginaal en anaal? Wat zijn de resultaten? Help a friend out!

    Reageer
    #5

    Is een van de Azytromicyne gebruikers nog getest na 4 weken? Wil graag weten wat er uit de test is gekomen.

    Reageer
Reageer op: Andere medicatie na anale seks?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief