Heb ik chlamydia?

Online ZorgZus
  • #1

    Goedenacht!

    Ik zit een beetje met een vraag. Stom genoeg heb ik vorige week toen ik heel erg dronken was onveilige seks gehad met een jongen. Ik herinner het me niet meer, maar het is wel gebeurd. Achteraf bleek dat hij chlamydia heeft gehad en pas 3 dagen klaar was met zijn kuur. Nu heb ik zelf last van jeuk, maar bij aanraking branderigheid en opgezwollen schaamlippen. Kan het zijn dat ik nu alsnog chlamydia van hem heb?

    Eerder heb ik wel schimmelinfectietjes gehad en ik heb gehoord dat er meer kans is om dat met regelmaat te krijgen als je dat al eens hebt gehad, dus misschien zou dat het ook kunnen zijn.

    In ieder geval zou ik het graag zeker willen weten. ik maak me zorgen omdat ik van chlamydia onvruchtbaar zou kunnen raken!

    mvg,

    Es

    Reageer
    #2

    Ten eerste. Hoe kan het dat je je de seks niet kan herinneren? Drugs gebruikt? Als je dronken geweest bent, zou je ieder geval de daad of flarden moeten herinneren. Indien niet, is er toch iets ernstiger aan de hand (waarschijnlijk drugs en dan vermoed ik ghb)
    Ten tweede: de kans is aanwezig dat je chlamydia van hem hebt, alleen zie ik de kans super laag in. Aangezien bij gebruik antibiotica vrijwel zeker binnen enkele dagen na eerste gebruik de besmetting over is. Alleen gezien in sommige gevallen de bacterie iets wat meer resistent kan zijn tegen bepaalde antibiotica.
    Ten derde: jeuk is niet echt een soa symptoom. Chlamydia (als het symptomen geeft, wat bij vrouwen weinig gebeurd) is het eerder branderigheid vagina. Bloed bij vrijen, grote verandering in afscheiding.(die vaak ook meer geurende afscheiding). Dit is dan binnen 3 weken.(als je symptomen krijgt)

    Wel zou ik a ls ik jou was wel testen. Dan weet je het zeker en kun je behandeld worden indien nodig.

    Ps onvruchtbaarheid zou pas na lange tijd kunnen gebeuren en is iets dat maar bij een mega klein aantal vrouwen zou gebeuren.(meestal heb je zelf de infectie geklaard voordat het zover is) dit betekend nog steeds dat het voorkomen beter is. Dus voortaan altijd met condoom doen en je partner beter uitzoeken. De meeste soa's zijn goed te genezen zijn. alleen er zijn er zat die dat niet zijn ( herpes genitaliën, hepatitis b, hiv). Dus gezien je seks partner vaker onbeschermd seks heeft en al een chlamydia infectie gehad heeft wel testen voor alle soa's.

    Reageer
    #3

    aanvulling:

    Na het starten van behandeling blijft CT (de bacterie) nog 16 dagen aantoonbaar. Op basis daarvan wordt gesteld dat mensen tijdens en enige tijd na de behandeling nog besmettelijk zijn. Het RIVM adviseert daarom om tot 1 week na de behandeling geen onbeschermde seks te hebben. Het antibioticum werkt weliswaar binnen 24 uur, maar dat wil niet zeggen dat alle bacteriën dan ook al zijn gedood. Ik zou de kans op een besmetting niet super laag willen noemen.

    Reageer
Reageer op: Heb ik chlamydia?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief