chlamydia (symptomen) gaat maar niet weg na antibiotica kuren

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Helaas heb ik ongeveer 2 maanden geleden chlamydia opgelopen. De symptomen waren zo nadrukkelijk aanwezig dat ik meteen 2 pillen Azitromycine (gebruikelijk) kreeg en er een test werd gedaan die positief bleek. Je raad het al, de medicatie hielp helaas niet. Aangezien ik niet meteen wou zeuren bij de dokter heb ik maar even gewacht, wie weet heeft de kuur zijn tijd nodig. Helaas was dit niet het geval en de pijn werd steeds heviger, ontsteking in de teel/bijbal. Toch maar weer naar de dokter en een test gedaan op chlamydia en gonorroe. En weer chlamydia positief, wat me helemaal niks verbaasde. Nu zit ik aan een kuur van 14 dagen van Doxycycline  14 x 2 pillen per dag (100mg). De eerste 3 dagen werd de pijn voor mijn gevoel minder, maar ik heb het gevoel dat we weer bij af zijn. Inmiddels zit ik op dag 10 van mijn kuur en is er nog niks verandert, de pijn van de ontsteking van de teel/bijbal lijkt zich ook te verplaatsen naar de liezen.. Voor mijn gevoel dat de kuur al moeten werken/ een verandering zou er moeten hebben plaatsgevonden. Wat ik mij nu afvraag is het volgende;
    -De kuur werkt wederom niet (resistentie?)
    -De bacterie is dood maar de symptomen zijn er nog?
    -Er zijn nog andere infecties?
    -Ik moet het nog meer tijd geven?

    Na de kuur zal ik weer naar de dokter en zal ik dit verhaal ook voorleggen, maar wellicht hebben jullie nog tips/ervaringen!

     

    Reageer
    #2

    Resistentie komt bij de bacterie die chlamydia veroorzaakt eigenlijk maar zeer zelden voor, tenzij je e in het buitenland zou hebben opgelopen. Wat de kuur nu betreft, kun je eigenlijk pas wat zeggen als de kuur klaar is er er enkele dagen verstreken zijn. Er zou wel gekeken kunnen worden of er nog andere infecties zijn

    Heb je na de eerste kuur nog seksuele contacten gehad?

    Reageer
    #3

    Ten eerste bedankt voor je reactie! Het betreft niet in het buitenland en ik heb expliciet geen seksuele contacten meer gehad. Betreffende de kuur had ik eigenlijks wel verandering verwacht in positief opzicht.. De pijn in de teel/bijbal is er nog steeds (heftiger) en de kuur slaat meestal na 3 dagen aan (het geen wat is lees overal). Wat ik mij nu vooral afvraag; Na de kuur wil ik me weer laten testen op chlamydia maar is de test dan betrouwbaar? Of zal er een bepaalde periode tussen moeten zitten? De pijn zit hem vooral zoals gezegd bij de teel/bijbal.. Ik heb het gevoel dat de infectie hier maar niet weg wil..

    Reageer
    #4

    Een antibioticum, is zelf binnen 24 uur werkzaam. Maar dat betekend niet, dat dan ook meteen alle bacteriën gedood zijn en alle klachten weg zijn. Dat kan soms wel tot 10 dagen na de kuur duren. Daarom wordt er doorgaans bij chlamydia, 3 weken gewacht met een controle test.

    Reageer
    #5

    Nogmaals bedankt voor je reactie. Ik heb er zelf nogal een hard hoofd in maar laten we zijn wat de volgende weken ons brengt!

    Reageer
    #6

    Beste Tandor,

    Zoals ik hierboven heb beschreven  is de antibioticakuur inmiddels voorbij. Het is nu twee weken geleden dat ik de laatste tabletten heb genomen. Helaas is de pijn nog lang niet weg. Ik heb nog dagelijks last van mijn teel/bijbal. Ook is er elke ochtend nog een klein beetje doorzichtige afscheiding. De huisarts gaf aan dat de kans dat ik nog chlamydia had zeer klein was gezien de antibioticakuur. Over een week kan ik weer een controle test doen, zijn dan 3 weken voorbij. Mocht deze positief zijn, wat kan ik dan nog doen? En mocht deze negatief zijn, wat zou er dan aan de hand kunnen zijn?

     

    Reageer
    #7

    Het lijkt er toch op, dat de infectie niet voorbij is...Omdat je nog steeds klachten hebt, kun je de controletest wel eerder laten doen. Als er nog steeds sprake is van chlamydia, zal er een andere kuur gedaan moeten worden. En dan wellicht ook maar een controle op LGV. Is er bij het begin van de klachten ook een soa test gedaan voor andere soa's?

    Reageer
    #8

    Er is alleen urine controle gedaan op chlamydia en gonorroe. Waarvan chlamydia positief. Welke soa's kommen dan nog meer overeen met deze klachten?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat was dan gonorroe geweest en LGV.  LGV is bacterie uit de chlamydia familie.

    Reageer
    #10

    Beste Tandor,

    Zoals ik hierboven heb beschreven heb ik inmiddels een controle test gedaan. Deze was negatief.. (chlamydia & gonorroe). Toen ik de urine inleverde zat er wel wat wit slijmerigs in, wellicht is dit ook wel normaal? Maar ik vraag me af wat dan de mogelijke oorzaken kan zijn van mijn klachten, last van de teelballen.. Heb het gevoel dat het ook wel rondom de ballen is gecentreerd de pijn. Misschien een bekkenbodemspier maar ga ik niet vanuit gezien deze klachten allemaal na de besmetting zijn gekomen. Heb je enig idee?

    Reageer
    #11

    Het is toch mogelijk, dat je juist door de klachten en de focus daarop je bekkenbodem overspannen hebt.

    2 dingen die je kunt doen: teruggaan naar de huisarts en een verwijzing vragen voor de uroloog of naar een bekkenbodemtherapeut gaan en de bekkenbodemspieren laten meten.

    Reageer
    #12

    Beste Tandor,

    Ik heb alles gelezen en heb hetzelfde probleem. Mijn chlamydia gaat niet weg na twee antibiotica kuren van amitriptyline. Maar als ik logisch nadenk en dat is bij iedereen die dit probleem heeft. Moet de huisarts niet elke keer een andere antibiotica kuur geven totdat er eentje aanslaat?

    Alvast bedankt voor het reageren!

    Reageer
    #13

    Zie je andere topic:

    Amitriptyline is geen antibioticum…

    Resistente chlamydia bacteriën komen in Nederland eigenlijk niet voor. Je partner heeft ook een kuur gedaan? Je hebt je ook onthouden van seks en masturberen tijdens en 7 dagen na de kuur? Je hebt tussen de kuren geen onbeschermde seks gehad?

    Reageer
    #14

    Oh sorry ik bedoelde Azitromycine.
    Ja een week lang na de kuur geen masturbatie, geen sex en daarna geen onbeschermde sex gehad. En nu nemen de klachten weer toe.

    Ps. wat is je achtergrond? Uit interesse, omdat ik vaker zie reageren.

    Mvg

    Reageer
    #15

    Ik vraag me dan toch wel af of je klachten wel door chlamydia veroorzaakt worden. Wat heb je nu voor klachten?

     

    Ik ben zorgprofessional en heb verschillende medische opleidingen gedaan.

    Reageer
Reageer op: chlamydia (symptomen) gaat maar niet weg na antibiotica kuren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief