Genitale herpes opgelopen door partner met koortslipt

  • #1

    Helaas is er 2 weken terug herpes genitalis bij mij ontdekt.. Ik zit hier toch heel erg mee en een paar dingen zijn mij nog niet echt duidelijk.
    Ik heb het opgelopen doordat mijn partner een koortslip had wat me pas na onze vrijpartij opviel. Ik heb ongeveer 5 dagen wondjes gehad die redelijk snel genezen waren ondanks ik het wel heb uitgehuilt van de pijn..
    Nou vraag ik me af of ik type 1 heb aangezien ik besmet ben door een koortslip, ook vraag ik me af wat het gemiddelde aantal is qua uitbraken
    En hoe het nou precies zit met vrijen, want zoals ik het begrijp ben ik altijd besmettelijk wel of geen last.. Dus dat houdt dan in dat als ik ooit een andere partner zou krijgen hij het ook moet krijgen?

    Ik voel me een beetje radeloos, ik ben pas 20 en zie dit echt als een belemmering graag hoop ik dat ik wat advies kan krijgen van lotgenoten, super erg bedankt alvast.

    Reageer
    #2

    Moeilijk om te zeggen welk type het is. Type 1 en 2 kunnen beiden een koortslip en herpes genitalis veroorzaken. Over het aantal uitbraken is niets te zeggen. Dat is toch voor iedereen anders en hangt voornamelijk ook van het afweersysteem af. Het meest besmettelijk is herpes als er symptomen zijn. Maar helaas is er ook een kleine kans op besmetting zonder symptomen. Wat je zou kunnen doen om uitbraken te beperken is L-Lysine te gebruiken en als er een volgende uitbraak komt, z.s.m. naar de huisarts gaan en een kuur vragen met een antiviraal middel.

    Reageer
Reageer op: Genitale herpes opgelopen door partner met koortslipt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief