Hiv angst

  • #1

    Ben een man en heb 30 september sex met een man gehad. Orale sex en vinger in mijn anus en pimel van hem tegen.mijn anus gehad. Geen penetratie. Nu heb ik mij na ontstaan van spier en gewrichtsklachten 4keer laten testen. Na3,5 week combitest en na 8,9,en10 weken. De laatste drie waren sneltesteninziekenhuis. Nu na 10 weken de klachten vrijwel verdwenen. De twee ziekenhuizenzeiden na de negatieve test resultaten dat het nu duidelijk is dat ik geen hiv heb. Maar is dat ook zo. Tenslotte isde window van 12 wekennog niet voorbij. En kanhet zo zijn dat antistoffen nu pas zichtbaar zijn.

    Reageer
    #2

    De combitesten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn vanaf 6 weken voor meer dan 99% betrouwbaar. Er wordt op antigenen en op antistoffen getest. Zelfs als de antistoffen later aanwezig zouden zijn, moeten er dan vanaf 2 weken antigenen worden aangetroffen.
    In principe is het zo, dat er vanaf 4 weken al een betrouwbare test gedaan kan worden. Er zijn landen waar het beleid al daarop is aangepast. Nederland is iets terughoudender en hanteert in feite 6 weken. Er is geen geval bekend, waarbij een negatieve test bij 6 weken nog veranderde en een positieve HIV test.

    Reageer
    #3

    Dank voor het antwoord. De eerste test was een combi maar dus te vroeg. De andere testen waren sneltesten alleen opantistoffen. Op respectievelijk 8,9 en bijna 10 weken. Deze zijn uitgevoerddoor het olvg en slotervaart ziekenhuis. Kan ik daar dan ook gerust o zijn?"

    Reageer
    #4

    Ja hoor. Daar kun je zeker op vertrouwen.
    Als de testen niet betrouwbaar zouden zijn, worden die in Nederland niet gebruikt.

    Reageer
    #5

    Ok dus de klachten zijn niet gerelateerd aan hiv . Kanje dat stellen door de uitslag van de testen. Is een laatste test nog nodig na 12 weken. Of kanik het nu afsluiten.

    Reageer
    #6

    De klachten hadden inderdaad niets met HIV te maken. Een nieuwe test is niet nodig.

    Reageer
    #7

    De sneltesten hebben dus dezelfde gevoeligheid als bloedafname wat naar het labgaat? Zijn deze sneltesten alleen op antistoffen waarvan de laatste op bijna wekenna laatste onveilige contact voldoende om deze hivangst achter mij te laten.

    Reageer
    #8

    Laatste test 10 weken na onveilige sex

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De sneltesten zijn net zo betrouwbaar. Na 10 weken kun je rustig concluderen dat er geen sprake is van een HIV infectie.

    Reageer
    #10

    Beste Tandor,

    Ik ben een getrouwde man. Tussen halverwege september en halverwege oktober heb ik een 3 tal avontuurtjes gehad met dezelfde vrouw. Heel slecht, ik weet het. Penetratie was met condoom. Ze heeft mij gepijpt om in de stemming te komen zeg maar. Geen bloed in haar mond gezien. Het is trouwens geen sexwerker en is een Nederlandse. Halverwege november kreeg ik bericht van haar dat ze chlamydia had. Schoot gelijk in de stress. Laten testen: geen chlamydia. Maar ik ben in volledige angst van wat nou als het hiv kan zijn... Heb gordelroos gehad. Huisarts wijdt dit aan stress. Klopt ik ben er al 2 maanden mee bezig en erg gestresst. Nooit gehad. Ook slaap ik slecht en droom ik naar waardoor ik af en toe licht bezweet wakker wordt. Meerdere deskundigen gesproken bij Soa aids en die vertelden mij dat ik geen risico op hiv heb gelopen. Dus mijn vraag aan jou is: wat denk jij er van?

    Groet Kees.

    Reageer
    #11

    Ik denk dat je je over HIV geen zorgen hoeft te maken. Zoals ook SOA-AIDS al aangaf. De GGD zou vanwege het zeer geringe risico, waarschijnlijk niet eens een HIV test doen.

    Het is natuurlijk mogelijk dat zij de chlamydia na oktober heeft opgelopen en jou dan dus niet besmet heeft.

    Nederland(er) se zijn en geen sekswerker , zijn geen garanties dat je geen soa zou kunnen oplopen. Dat blijkt maar weer eens. Ook Nederlandse mannen en vrouwen nemen het niet zo nauw als het om wisselende contacten en onbeschermde seks gaat...

    Reageer
    #12

    Beste Tandor,

    Dank voor je snelle reactie.  Ik maak mezelf gek. Moet vertrouwen op de deskundigen.  De chlamydia heeft ze in haar vorige relatie opgelopen vertelde ze. Dus ik was al blij dat ik dat niet had. Met sexwerker en Nederlandse bedoelde ik niets verkeerds overigens. Maar daar vroegen ze bij Soa aids naar.

    Groet Kees

    Reageer
    #13

    Probeer het zo snel mogelijk te vergeten...

    Reageer
    #14

    Ik zal het proberen... Nogmaals dank voor je snelle reacties.

    Reageer
    #15

    Beste Tandor,

    Ik kreeg van het weekend een bericht van de vrouw waar ik de slippertjes mee waren. Zij heeft voor de Kerstvakantie een hiv test gedaan en deze was gelukkig negatief.  Deze heeft ze ruim 3 maanden na haar laatste  relatie gedaan. Na hem ben ik als enige man met haar bed geweest ( zie verhaal boven, penetratie met condoom, oraal zonder ). Ik kan je zeggen dat er een last van mijn schouders is gevallen. Dus ik wilde je bedanken voor de adequate reacties.

    Groet Kees.

    Reageer
Reageer op: Hiv angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief