Zou je soa/hiv kunnen voorkomen door pillen in te nemen voor seks

Online ZorgZus
  • #1

    Mijn vriendin heeft HIV en hepatitis en ik heb niks en we willen het zonder condoom doen. is er een pil die ik kan innemen voordat ik het met haar onveilig ga doen zodat ik niet besmet wordt? er moet toch een pil zijn voor dat...

    Reageer
    #2

    Dat zou handig zijn. Maar dergelijke pillen bestaan niet. Als dat zo was dan zou niemand meer HIV, Hepatitis of andere soa's of ziekten hebben.
    De medicijnen werken tegen reeds aanwezige bacteriën of virussen en niet tegen iets wat nog moet komen. Onveilige seks is dus zeer af te raden.

    Reageer
    #3

    hoe gaan we dan later kinderen krijgen ik moet het toch onveilig doen als ik kinderen wil met haar

    Reageer
    #4

    Ik denk dat je hier toch nog maar eens goed over moet nadenken als je vriendin HIV heeft. Er moeten namelijk speciale maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat het kindje niet ook HIV heeft.
    lees ook:
    http://www.aidsfonds.nl/hivaids/leven/kinderwens

    Sperma kan ook op andere manieren in de vagina worden gebracht.

    Reageer
    #5

    Als ik het doe ga ik die soa zeker krijgen dus in dit geval hepatitis maar die hiv is moeilijk krijgen heb ik gelezen. ik denk toch dat er pillen bestaan die ervoor zouden zorgen dat ik niet besmet zou geraken als ik die pillen inslik voor het onveilig doen

    Reageer
    #6

    PEP is dat wat me kan helpen?

    Reageer
    #7

    Deze middelen kunnen niet worden gebruikt om te voorkomen dat je besmet raakt.
    Die middelen zijn er gewoon niet.
    Alle beschikbare middelen zijn bedoeld voor als je besmet zou zijn en niet om te voorkomen dat je een infectie of besmetting oploopt.
    Als dat zo was zou niemand meer HIV krijgen...

    Reageer
    #8

    dus wat is de oplossing? het is erg moeilijk voor mij want ik ben verliefd, we zijn verliefd op elkaar

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat antwoord had ik eigenlijk al gegeven
    [quote]Ik denk dat je hier toch nog maar eens goed over moet nadenken als je vriendin HIV heeft. Er moeten namelijk speciale maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat het kindje niet ook HIV heeft als het wordt geboren.
    lees ook:
    http://www.aidsfonds.nl/hivaids/leven/kinderwens

    Sperma kan ook op andere manieren in de vagina worden gebracht.[/quote]

    Reageer
    #10

    Ik heb gehoord van een arts die bekende van mij is, dat wanneer degene die hiv heeft medicijnen slikt om de viral load laag te houden, en als die viral load laag genoeg is, de kans op besmetting bij onbeschermde seks zeer minimaal, zelfs verwaarloosbaar is. Dus als je vriendin goed ingesteld is op medicatie, dan is het te doen, maar een superklein risico blijft er altijd. Tevens is bij goede instelling op medicatie de kans van besmetting van een kind bij de bevalling minimaal.

    Reageer
Reageer op: Zou je soa/hiv kunnen voorkomen door pillen in te nemen voor seks


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief