Veel slapen en toch moe

  • #1

    Hallo
    Ik ben 17 jaar en heb een redelijk actief leven, al een paar jaar. Ik ben iemand die graag bezig is en niets ontziet. De laatste maanden daarentegen wordt ik enkel maar vermoeider. Ik ga heel vaak al om 9 uur slapen en sta gewoonlijk om 7 uur op. Veel en lang uitgaan doe ik niet en als ik dat wel doe, slaap ik overdag nog een paar uur. Ik heb soms echt moeite om wakker te blijven. Ik zou gemakkelijk elke middag nog een uur kunnen slapen, maar dat is toch niet normaal? Al mijn vrienden gaan ten vroegste om 10-11 uur slapen en zijn niet echt moe...
    Moet ik eens naar de dokter ofzo? Maar ergens denk ik dat ze toch niets zullen vinden en ze gewoon zullen zeggen dat ik genoeg moet slapen. Of kan het gewoon in je hoofd zitten dat je denkt dat je te moe bent?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het goed is met de klachten naar de huisarts te gaan en een bloedonderzoek te laten doen om te kijken of je wellicht de ziekte van pfeiffer hebt.

    Reageer
    #3

    Maar zou ik dan geen opgezwollen klieren moeten hebben? Ik heb vroeger nog vaak opgezwollen klieren gehad en toen ik ermee naar de huisarts ging, zei ze dat ik geen klierkoorts had omdat mijn klieren niet heel erg gezwollen waren.

    Reageer
    #4

    Dat kan alleen maar worden vastgesteld met een bloedonderzoek. De klieren hoeven niet perse erg opgezet te zijn.
    Een bloedonderzoek kan in ieder geval geen kwaad met de klachten die je hebt.

    Reageer
    #5

    Misschien is er sprake van een tekort (zoals ijzer of vitamine D bijvoorbeeld). Als het zoiets is, is het goed op te lossen met supplementen. Dus een bezoekje aan de huisarts is wel erg handig om uit te vinden wat het probleem is. Pfeiffer zou inderdaad ook kunnen.

    Reageer
Reageer op: Veel slapen en toch moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief