slapeloosheid

  • #1

    Al zo,n anderhalf jaar slaap ik weinig of niet meer en ben vaak doodmoe,kan me niet of nauwelijks concentreren en heb vaak het gevoel dat ik in een onwerkelijke wereld leef. Verschillende testen gehad in een slaapcentrum,verschillende medicatie en niets hielp.Momenteel gebruik ik mirtazepine omdat ik de gehele dag van me afsnauw wat ik niet wil maar gewoon gebeurt en behoorlijk down ben.Ik ben nu ook doorgestuurd naar mensendieck therapie om ontspanning-oefeningen te leren maar ik kan hier bijna niet in meegaan d.w.z.ik kan me wel ontspannen maar ik voel hier niets bij en dwaal geregeld af.Mijn therapeut denkt nu,dat deze toestand het resultaat kan zijn van het afbouwen van alle anti depressiva in korte tijd,zo ongeveer in twee a drie maanden.Ik heb bijna m,n hele leven a.d. gebruikt en ben er nu ongeveer twee jaar vanaf, vandaar.Ik heb geen behoefte om dit aan de psychiater te vragen en hoop,dat iemand hier iets weet,of dat kan bevestigen.Mijn therapeut zou dan weten,hoe en wat verder.

    Reageer
    #2

    [quote]dat deze toestand het resultaat kan zijn van het afbouwen van alle anti depressiva in korte tijd,zo ongeveer in twee a drie maanden.[/quote] Dat zou in principe heel goed kunnen....welke AD's had je?

    Reageer
    #3

    depakine lexapro zo ongeveer vier jaar en daarvoor lange tijd lithium.

    Reageer
    #4

    Als je die te snel hebt afgebouwd zou dat inderdaad de oorzaak kunnen zijn.

    Reageer
    #5

    Hallo Tandor,dank voor je snelle antwoorden.Zou jij toevallig een oplossing weten,wat ik in godsnaam nog kan doen om toch nog eens te slapen? Slaappillen hebben bij mij geen baat en van de mirtazepine word ik niet eens moe of lui,zoals ze hoopten.

    Reageer
    #6

    Dat is een moeilijke vraag..
    Je zou kunnen vragen of je Promethazine zou mogen proberen. Dat is geen AD en geen benzodiazepine en werkt niet verslavend. Soms wordt dat ook wel eens gecombineerd met slaapmiddel, midazolam.

    Reageer
    #7

    Hallo Tandor.Ik vraag volgende week m,n huisarts om deze medicatie eens te proberen.Bedankt voor de goede tip en een fijn weekend.

    Reageer
    #8

    Graag gedaan. Ook voor jou een fijn weekend.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: slapeloosheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief