verlamde arm tijdens het slapen

  • #1

    Hallo,

    Ik had even kort een vraag, ik slaap vaak op mijn rug met één of twee van mijn armen omhoog. Nu komt het regelmatig voor dat ik me 's nachts om wil draaien, en dat ik een arm niet meer naar voren getild krijg.

    Vaak til ik heb dan met de andere arm weer naar voren,en als hij over het zwaarte punt heen is valt hij gewoon heel hard op bed. Er zit totaal geen gevoel in, en de arm voelt meestal dan heel koud aan. Op het moment dat ik hem terug til, doet het meestal ook flink pijn in mijn schouder. Ik heb het ook eenmaal met 2 armen tegelijkertijd gehad, dit was helemaal vervelend, want je krijgt ze gewoon niet terug. Als de arm eenmaal weer naast mijn lichaam ligt, is het gevoel weer heel snel normaal, en heb ik nergens last van.

    Mijn vraag is op dit kwaad kan. En als het te vaak gebeurd of ik permanent verlamd kan raken.

    Reageer
    #2

    Beetje laat misschien maat ik heb dat ook als ik wakker ben zit er geen gevoel meer in en sla ik in paniek me arm heen en weer en duurt het maar een paar seconden en dan is het weer over

    Reageer
    #3

    Als je arm 'gekneld' zit, kan er niet genoeg bloed naartoe en slaapt hij voor een tijd. Soms kan ik dat ook niet meer en dan moet ik hem gewoon verleggen. Bij mij komt dit voor als ik op mijn arm slaap, dus op mijn zij lig en mijn arm tussen mijn matras en rug/zijkant ligt, dan wordt hij een beetje gekneld en heb ik geen gevoel meer als ik wakker word. Hij is wel niet koud, maar misschien komt dat bij jou omdat hij buiten je deken ligt.

    Reageer
    #4

    Ik heb dit ook vaak. Het probleem bij mij is dat ik heel snel in slaap val en ook heel vast. Alsof ik gelijk in coma raak wanneer ik met mijn hoofd de kussen raak en ik ben dan ook met geen mogelijkheid wakker te krijgen. Dit is heel nadelig wanneer ik in een pijnlijke houding lig. Ik merk het gewoon niet en pas de volgende ochtend voel ik de pijn in mijn gewrichten, rug, nek of dat mijn arm 'dood' is. Het is dan koud en verkrampt aan mijn schouders en wanneer ik met mijn andere hand mijn hand van de verlamde arm aanraak, voel ik ook helemaal niks meer in dat arm. Alleen mijn niet-slapende arm voelt een koude hand en dat is super beangstigend soms.

    Reageer
    #5

    Ik heb hetzelfde, soms slaapt hij niet eens. Dan is hij gewoon dood en later doet ie het weer.
    Soms krijg ik tintelingen erna, dat het bloed weer doorstroomt, maar het gebeurt ook dat ik niks voel erna maar dat mijn hersenen en arm gewoon ineens weer wakker zijn...

    Reageer
    #6

    Is dit dan geen TIA?

    Reageer
    #7

    Nee dat is geen TIA. als je lang op de arm ligt, wordt de bloedtoevoer en afvoer afgekneld. Dat veroorzaakt dan dat "dode" gevoel. Als de circulatie weer op gang komt is dat ook zo weer over.

    Reageer
    #8

    Ik bedoel wanneer je arm niet slaapt en je hem even niet kan bewegen? Je bent immers wakker en je arm doet het even niet.. Indien hij niet slaapt of tintelt is dat toch een korte onderbreking van de hersenfunctie? Ik vraag het omdat ik zelf zo bang ben dat dit in mijn geval zo was...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is ook precies wat ik bedoel. Dat heeft met hersenfunctie niets te maken.

    Reageer
    #10

    Heb jij dit dan ook wel eens? Zonder tintelingen en toch dat je arm het even niet doet als je net wakker wordt?

    Reageer
    #11

    Ja hoor. Wel vaker.
    En er zijn best nog wel meer mensen die dat hebben. Je voelt dan niet eens dat je er een arm hebt. Net een dood stuk vlees dat je beetpakt. Je voelt namelijk helemaal niks.

    Reageer
    #12

    Nja als ik dat heb dAn is ie niet dood, heb ik er wel op gelegen, slaapt ie niet, maar doet ie het gewoon 2 sec niet. Dan zwaait ie weg.. Dus dat is toch anders. Daarom vrees ik voor een tia.

    Reageer
    #13

    Een tia kan het in ieder geval niet zijn. Het treedt immers op als je op je arm hebt gelegen. Dit is echt geen verschijnsel van een tia.
    Het komt toch echt door het op je arm liggen hoor.
    Maar als je er zo ongerust over bent ga dan naar je huisarts.

    Reageer
    #14

    Ik heb de huisarts geïnformeerd maar hij vond het idd niet passend bij een tia, omdat je dan vaak ook een scheve mond of afasie hebt. Dat is lastig geloven voor iemand die angstig is aangelegd. Thanks voor je reacties.

    Reageer
Reageer op: verlamde arm tijdens het slapen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief