altijd slapen

  • #1

    help,
    ik ben een meisje van 20 en ik slaap echt heel veel
    ik ben sowieso wel wat lui maar altijd als ik niet weet wat ik kan doen dan ga ik maar slapen om de tijd door te komen.. ook slaap ik graag veel (uitslapen) wat soms op neer komt dat ik pas halverwege de dag naar mijn opleiding ga. Hier mee gepaard komt dat ik vaak desondanks weer moe wakker word. Ik weet dat overmatig veel slapen niet meer energie geeft maar juist een heel duf effect geeft, hier heb ik sowieso ook last van.

    Ik heb wel het idee dat een goede hobby de uitkomst kan bieden, me echt richten op iets ipv dan maar weer gaan slapen, maar ook een leuke activiteit bedenken gaat moeizaam en vind ik snel een te grote stap.

    Verder ben ik wel erg ambitieus en actief met de dingen die ik doe (ik ga bijv binnenkort voor en paar maanden naar Afrika ๐Ÿ™‚ ) maar toch knaagt het op een reguliere dag dat ik gewoon zo veel slaap

    ik wil hier vanaf, ik snap niet waarom ik zo toegeef aan die slaap-gevoelens, ik weet dat ik het niet nodig heb?

    Reageer
    #2

    Hai, ben je somber of depressief? Dan ligt men ook het liefst de hele dag in bed.

    Daantje

    Reageer
    #3

    Hypersomnie - overmatig slapen
    Hypersomnie of overmatig slapen is een van de kenmerken van atypische depressie. Lees hier meer over hoe het wordt vastgesteld en wat je er tegen kunt doen:
    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/54155-hypersomnie-overmatig-slapen.html

    Reageer
    #4

    Hypersomnia of hypersomnie is een slaapstoornis:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypersomnia

    Reageer
    #5

    Ik denk dat het verstandig is om even bij de huisarts langs te gaan en bloed te laten prikken.
    Het is mogelijk dat je een virus infectie hebt opgelopen.
    Verder denk ik dat het idd goed is om een bezigheid te zoeken zodat je niet "om de tijd om te krijgen" in bed gaat liggen.
    Er zijn wel wat tegenstrijdigheden in je verhaal:
    Enerzijds zeg je dat je veel slaapt, moe bent en tot halverwege de dag in bed ligt en zelfs wat lui bent. Maar ook een leuke activiteit bedenken gaat moeizaam en vind ik snel een te grote stap.
    Vervolgens verklaar je dat je erg ambitieus en actief bent in de dingen die je doet.
    Heb je zelf een idee hoe het komt dat je niet weet hoe je de tijd om moet krijgen? Heb je vriendinnen of vrienden? Ben je lid van een club of vereniging? Voel je je somber of eenzaam?

    Reageer
    #6

    Ik herken mezelf wel in dit verhaal. Ik werk halftijds en dat lukt me. Ik ben toch nog nooit in slaap gevallen op mijn werk. Ik voel me wel steeds moe, alsof ik op een batterij leef die bijna plat is. Op het moment dat er weinig prikkels zijn, val ik binnen de 2 minuten in slaap. Autorijden lukt dus amper. In de trein, boek lezen, even gaan zitten of liggen, autorijden, online infosessies, muziek luisteren: het lukt me niet om wakker te blijven. 10 jaar geleden is er bij mij hypersomnie vastgesteld.

    Reageer
    #7

    @Emdee, vaak is er wel wat bij te sturen bij allerlei klachten. Denk aan bepaalde voedingssupplementen. Onder andere carnitine maar vraag beter advies. Alternatief genezer. Zo iemand kan kijken naar je hele gezondheidssituatie en hormoonhuishouding.

    Reageer
Reageer op: altijd slapen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief