Slaapmedicatie

  • #1

    Hallo, ik ben Jolien en ik ben 18 jaar. Ik heb sinds een 7-tal jaar een angststoornis (OCS) die zich sinds een jaar uitte op mijn slapen, waardoor ik chronisch niet meer kan doorslapen. Ik heb onder begeleiding van een psychiater Zolpidem een 6-tal maand genomen (telkens 3x per week), maar de afgelopen maanden was dit verergert en nam ik elke dag 10mg, soms 15mg om te kunnen slapen (let op, ik slaapte hier maar max 4u van door). Sinds kort neem ik nu Lormetazepam EG indeplaats van Zolpidem, volgens de apotheker volstaat 1mg (gezien dit effect 10x sterker is dan Zolpidem) om te kunnen slapen, maar dit doet écht niets bij mij. Daardoor heb ik mijn dosis zelf verhoogt tot 2.5mg/nacht en dit doet nog steeds niks. Ik val niet in slaap, en slaap hier ook niet van door. Gisteren nam ik ook 2.5mg om 22.30 's avonds en om 00.30 liep ik gewoon nog zonder problemen rond. Hoe komt dit? Werkt Lormetazepam gewoon niet bij mij of zou het probleem dieper kunnen liggen dan gewoon 'niet meer kunnen slapen'?

    Groetjes
    Jolien

    Reageer
    #2

    Je ontwikkelt op den duur 'tolerantie', dan heb je telkens meer nodig van een medicijn om hetzelfde effect te bereiken. Geen goede zaak. Natuurlijk ligt er achter je slaapprobleem een achterliggende oorzaak. Het allerbeste is om die aan te pakken. Eigenlijk moet je dat soort slaapmiddelen alleen gebruiken tijdelijk en niet als onderhoudsdosering. Misschien kan je in overleg met je psychiater afbouwen of een ander middel krijgen?

    Reageer
    #3

    Inderdaad, ik begrijp het... Het is gewoon zowel mentaal als fysiek zeer moeilijk om , in combinatie met hogere studies, weinig tot geen slaap te kunnen vatten. Op zolpidem sliep ik dus wel degelijk eventjes, lormetazepam doet helemaal niets. Ik ben momenteel afgestapt van mijn psychiater omdat het maar bleef duren de 'intake-sessies', had er zeker al 10 gedaan en was nog niet aan de therapie (CGT) begonnen. Ik heb dan een maand later contact opgezocht met een andere psychiater en in het halfuur dat ik binnen was kreeg ik 2 verschillende slaappillen en 1 antidepressiva voorgeschreven. Daarop knapte ik onmiddelijk af want ik wil ook niet gewoon maar vol gestoken worden met pillen, zeker als men uw achtergrond niet kent. De angststoornis die ik heb is OCS, ontwikkeld na anorexia, is er enige relatie met slaapproblematiek en deze angststoornis?

    Alvast bedankt voor uw eerlijk en vlug antwoord.
    Jolien

    Reageer
    #4

    Jazeker! Slaapstoornissen gaan bijna altijd samen met een andere stoornis. Vervelend!

    Reageer
Reageer op: Slaapmedicatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief