Lang slapen maar moe wakker worden

  • #1

    Hallo allemaal!

    Sinds een paar maanden komt het bij mij erg vaak voor dat ik zeer vermoeid wakker wordt. Ik heb dan echt een gevoel van afwezigheid en ik kan me maar zéér kort concentreren. Het gekke is dat ik altijd voldoende slaap, meestal 9 maar soms zelfs tot 11 uur.

    Ook slaap ik erg onrustig. Ik word 's nachts heel vaak kort wakker, ik weet dan nog dat ik heel even wakker was en daarna meteen weer verder sliep. Dit gebeurt me zeker in de laatse 4 uur voor het wakker worden erg vaak (ik denk wel elk half uur).

    Hebben jullie enig idee wat dit zou kunnen veroorzaken?
    Alvast bedankt voor de reacties! 🙂

    -Jelmer

    Reageer
    #2

    Wat doe je zoal de laatste 2 uur voordat je gaat slapen? Hoe oud ben je? Heb je veel stress/spanningen?

    Reageer
    #3

    Ik ben 20 jaar, de laatste 2 uur voor het slapen kijk ik alleen nog tv. Achter de computer zit ik niet en op mijn telefoon probeer ik ook zo min mogelijk te kijken. Bovendien heb ik de helderheid van mijn telefoon op het allerlaagst staan en heb ik zo'n app wat het blauwe licht (wat de aanmaak van melatonine onderdrukt als ik het goed heb?) filtert.

    Af en toe heb ik wel eens dingen waar ik me druk om maak, maar niet meer dan een gemiddeld persoon doet denk ik zo. In ieder geval niet zoveel dat ik denk dat het invloed heeft op mijn slaap..

    Reageer
    #4

    Ga dan eens naar de huisarts en laat een bloedonderzoek don of je wellicht de ziekte van Pfeiffer hebt en laat je vitamines controleren. Als je veel snurkt, zou je om een slaaponderzoek kunnen vragen om te kijken of je last van apneu hebt.

    Reageer
    #5

    Ga ik doen, was ik sowieso al van plan! 🙂
    Wou alleen even kijken of iemand hier misschien al een idee had.. hoop toch niet dat het Pfeiffer is.
    Heb een aantal mensen bij mij in de familie daar al flink mee zien lopen kloten...

    Snurken doe ik niet veel, maar als ik op slaapapneu zoek heb ik wel erg veel van die symptomen. De huisarts kan vast uitsluitsel geven.

    Reageer
Reageer op: Lang slapen maar moe wakker worden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief