Dromen/slaappatroon/angst

  • #1

    Dag,

    Sinds een week of drie is er iets veranderd aan m'n slapen waar ik niet blij mee ben. Na een week bijna niet slapen onthoud ik nu al bijna twee weken al m'n dromen. Dit zijn sinds een week ook meer en meer nare dromen.
    Ik doe momenteel de pabo en ga deze week een nieuwe periode met stage in. Gek genoeg heb ik, hoewel m'n vorige stage zeer succesvol heb afgerond en veel zin heb in de volgende, toch nu al een paar keer dromen gehad waarin ik faalde en ongeschikt werd bevonden. Ik was hier bij het wakker worden ook echt even verdrietig over, terwijl ik weet dat overdag echte mensen me het tegenovergestelde vertellen.

    Inmiddels ben ik bang om te gaan slapen, ik weet niet wat me de volgende nacht nou weer te wachten staat.

    Dan als laatste toevoeging: ik heb afgelopen kerst en enkele weken erna een aantal vervelende 'licht in m'n hoofd' klachten gehad, m'n bloed is geprikt, daar kwam niks uit en de huisarts wees ze met grote zekerheid toe aan stress. Die ervaarde ik i.v.m. tentamens toen wel, maar die stress zou nu niet meer aanwezig moeten zijn (wat m'n slaapklachten voor mij vreemder doen overkomen).

    Ik hoop op snel antwoord, liefst een mogelijke verklaring en wat tips.

    Reageer
    #2

    Toevoeging: dit bericht zo vroeg in de ochtend komt als gevolg van weer een 'faaldroom'. Het is een soort druppel die de emmer deed overlopen.

    Reageer
    #3

    Stress en spanningen kunnen hier wel de oorzaak van zijn.

    Doe eens de test op:

    http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #4

    Dat soort dromen zijn vaak angsten. En dan kunnen anderen wel zeggen dat je het kan, dan kan je je van binnen toch onzeker voelen.  Voor jezelf kan je het beste bepalen of je het kan. Het is goed om onderscheid te maken tussen angstdromen en dromen die je een waarschuwing geven.

    Om beter te slapen zijn er wel natuurlijke middelen. Stoffen als magnesium, vitamine  B en in dit jaargetijde zo belangrijke vitamine D bijvoorbeeld en omega 3. Ook theanine kan helpen om rustiger te slapen en het werkt tegen angsten. Licht in je hoofd kan ook samenhangen met een onstabiele bloedsuikerspiegel. Dan beter op je voeding letten.

    Reageer
Reageer op: Dromen/slaappatroon/angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief