Slaap ritme

  • #1

    School is weer begonnen maar ik heb een super slechte slaap ritme.. in de vakantie sliep ik heel laat en nu heb ik er nog last van. Heb vannacht max 2 uurtjes geslapen en gisternacht 1 uurtje.. gister middag heb ik wel lang geslapen omdat ik zo moe was ( na school). Is het ernstig dat ik zo weinig slaap en hoe kan ik weer een normale ritme krijgen.. ik word hier ook heel ongelukkig van 🙁

    Reageer
    #2

    Je moet gewoon je normale ritme weer opnemen. Gewoon op tijd naar bed en overdag NIET slapen. Je lichaam went wel weer.

    Reageer
    #3

    Hoi,

    ik heb dit al 1 week nu dat ik niet meer kan slapen in de nacht, als ik slaap word ik na 1/2 uurtjes wakker en kan ik niet meer slapen ik word hier ook gek van.. mijn schoolprestaties gaan achter uit hier door en me aanwezigheid op school word ook steeds minder.. het maakt niet of ik moe ben of niet na paar uurtjes slapen ben ik weer wakker en dit al bijna elke nacht zo.

    Reageer
    #4

    Wat doe je zoal de laatste 2 uurtjes voordat je gaat slapen? Hoe laat ga je naar bed? Hoe oud ben je?

    Reageer
    #5

    Ik ben bijna 21. Ik sliep altijd rond 12/1 en me wekker gaat meestal rond 7:15 en ik was nooit moe eigenlijk, dus ik vond wel dat ik genoeg had aan 6/7 uur slaap. Nu kan ik dromen om zo " lang " te kunnen slapen. Soms ben ik buiten maar vaak thuis in me kamer op de pc/ps4. Ik ging altijd rond half 12 in me bed soms iets later en dan beetje op me telefoon en daarna sliep ik wel zonder problemen. Nu lukt het wel om in slaap te vallen, maar ik word weer wakker en kan ik niet meer slapen zoals nu.

    Reageer
    #6

    Je moet de laatste 2 uur voordat je gaat slapen, in principe geen schermen/schermpjes gebruiken. Het gebruik daarvan, kan een verhoogde hersenactiviteit veroorzaken.  Hierdoor kunnen er slaapstoornissen ontstaan.

    Reageer
Reageer op: Slaap ritme


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief