SF

  • #1

    Hey, ik ben 19 jaar oud en kan zowat elk moment van de dag wel slapen.
    Even als voorbeeld: eergisteren moest ik werken tot sluit, ik sliep daarom rond 4 uur s'nachts en werd wakker rond 15:00. Daartussen heb ik wel momenten dat ik even wakker word, maar dan voel ik me alsnog zo moe dat ik verder ga slapen. Na wakker geworden te zijn ben ik ongeveer tot 18:00 wakker geweest tot ik me weer moe voelde worden en ben ik gaan slapen tot 20:00. Uiteindelijk ben ik rond 00:30 weer naar bed gegaan. Ik ben dus ongeveer 5,5 uur wakker geweest die dag... De volgende dag ging ik er vanuit vroeg wakker te worden omdat ik zoveel had geslapen, dit was niet het geval. Ik heb vandaag ''uitgeslapen'' tot 14:00 en zou nu eigenlijk wel weer naar bed kunnen gaan maar ik dwing mezelf om dit gewoon niet te doen. Nu is dit een voorbeeld van de afgelopen dagen, maar ik heb dit eigenlijk altijd wel. Tenzij ik een verplichting heb waardoor ik bijvoorbeeld vroeg op moet, maar ook daarna ga ik vaak nog wel even slapen in de middag. Ik sport regelmatig, voel me totaal niet depressief, heb mij getest op slaapapneu (kwam niks uit) en heb volgens onderzoek van een paar jaar geleden ook geen bloedarmoede. Ik ben voor deze klacht een week terug naar de huisarts geweest maar zij zegt zeker te weten dat ik geen pfeiffer heb en het misschien gewoon aan de periode in mijn leven ligt. Nu vind ik dat allemaal heel leuk en aardig maar ik vind het wel echt enorm irritant worden dat ik mij zo vaak moe voel en mij dus ook niet echt energiek voel. Het is zelfs zo erg dat ik mij de laatste tijd veel afmeld voor school omdat ik gewoon zo moeilijk mijn bed uitkom, ik vind het echt problematisch worden...

    Aangezien mijn huisarts er niet echt een probleem in lijkt te zien wilde ik hier even vragen of iemand misschien enig idee heeft wat dit zou kunnen veroorzaken? Misschien dat ik dit aan haar kan voorleggen want ik zou dit graag zsm oplossen.

    Reageer
    #2

    Wat doe je voor werk dat je pas om 4 uur kunt gaan slapen?

    Je slaapritme is in ieder geval niet goed...je slaapt te veel. Dat kan hoe raar het ook klinkt vermoeidheid veroorzaken

    Reageer
    #3

    Ik werk bij de bioscoop, omdat het nu vakantie is kan het erg laat worden vanwege de drukte. Dit keer was ik 3 uur thuis, sliep ik rond 4 uur, maar normaliter zijn we doordeweeks 1 uur klaar en in het weekend 2 uur. Helaas kan ik niet echt andere tijden werken vanwege school, alleen zorgt dit er wel weer voor dat ik erg moe ben en ik school dus veel mis.

    Misschien moet ik mezelf inderdaad maar gaan proberen te dwingen om vroeger op te staan, zodat ik hier gewend aan raak. Ik heb dit natuurlijk al meerdere keren geprobeerd maar het gaat zo moeilijk... Proberen door te zetten dan maar. Ik merk ook dat mijn concentratie namelijk steeds slechter wordt vanwege de vermoeidheid, en dat kan ik me niet veroorloven op dit moment.

    Reageer
    #4

    Dat zijn slechte werktijden voor iemand van 19 die naar school gaat...geen wonder dat je zo vermoeid bent

    Reageer
Reageer op: SF


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief