Slapen

  • #1

    Ik heb afgelopen nacht weer 11 uur geslapen. Het gemiddelde aantal uren slaap per dag is 12.
    Ik slaap heel goed en val ook gauw in slaap. "s Middags ga ik ook altijd een uur tot 1 tot 1/2 uur weer rusten.
    Ik heb slaapapneu, maar het aantal apneus blijf beperkt < 5 per nacht.
    Ik maak me zorgen over dit hoge aantal uren "slaap" Ik heb altijd goed geslapen maar deze slaapduur vind ik toch erg lang, temeer daar ouderen vaak minder uren slaap nodig hebben. Ik ben immers 76 jaar.
    Ik heb ook een flinke depressie gehad (door slaapneu ?) maar dit wordt niet als oorzaak beschouwd. Ik droom ontzettend veel en ik maak 's nachts veel meer mee als overdag.
    Is voor dit slaapgedrag een verklaring, c.q. oplossing?
    Bij voorbaat dank

    Reageer
    #2

    Niet direct een antwoord op uw vraag, maar afgelopen woensdag was er een 1,5 uur durend TV-programma bij de NPO over slapen. Dat programma kunt u HIER bekijken.

    Reageer
    #3

    Dat ouderen minder slaap nodig hebben, is een misvatting hoor. De meeste ouderen die ik ken en ouder zijn dan 70 jaar, hebben toch duidelijk behoefte aan meer slaap. Een enkele uitzondering daargelaten.
    Maar misschien is het toch goed om een bloedonderzoek te laten doen naar ontstekingswaarden, schildklierwaarden en de vitamines. Overleg het met de huisarts

    Reageer
Reageer op: Slapen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief