Reumatologische klachten, maar geen reuma?

  • #1

    Hallo,

    Ik loop al een aantal jaar rond met (ernstige klachten): Sinds mijn 7jaar heb ik last van pijnen in de knie en nam dus als kind zeer vaak pijnstillers.
    Nu ben ik 19 jaar én heb nog steeds last van dezelfde kniepijnen, met de jaren is daar ook nog elleboogpijn bijgekomen, en sinds de laatste maanden manifesteert zich eenzelfde soort pijn in mijn vinger- en teenkootjes.

    Ik heb hiervoor reeds vele onderzoeken gedaan:
    - toen ik klein was bij een kinderarts, diagnose: groeipijn
    - bij de huisarts: één of ander deeltje die los zat in de knieschijf en ik moest versterken door spieren de trainen via oefeningen (kort daarna begon de pijn ook in ellebogen, de huisarts had hier geen verklaring voor).
    - bij de huisarts: na lang aandringen toch een bloedonderzoek gedaan: reumafactor was negatief, alsook de ANA waarden. De huisarts verwees me door naar een reumatoloog.
    - bij de reumatoloog: opnieuw veel bloedtesten gedaan (bv Raynaud, eiwitjes,..) en alles was negatief, dan ook een echo, MRI én RX van de knie: niks te zien. De reumatoloog stuurde me naar huis met het advies dat ik maximaal 7 pijnstillers per dag mocht nemen.
    - bij de orthopedist: kraakbeengevoeligheid, behandeling: fysio en glucosamine.
    - bij de fysio: allerlei testen gedaan, die stelde vast dat ik helemaal geen kraakbeenprobleem heb, maar hij denkt dat het toch een reumatologische aandoening is.

    Dus hier zit ik dan met (soms) ondraagbare pijn, zeker 3x per week. De pijn is zeer inwendig en straalt bv. door van knie naar enkel en heup of van elleboog naar pols.

    Iets heel eigenaardigs: als ik even op mijn tanden bijt en met de pijn mijn been (knie) stilhoud, dan trekt de pijn langzaam weg in 30min tijd: maar zodra ik mijn been een beetje anders positioneer, komt de pijn binnen de minuut terug met de oorspronkelijke hevigheid.

    Ik ben echt ten einde raad, ik wil gewoon een diagnose, het duurt nu al 12 jaar en ik heb geen zin om de rest van mijn leven pijntstillers te nemen (ik ben nog zo jong).

    Alvast bedankt!

    Groetjes.

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daarzo iets over te zeggen.
    Vraag aan de huisarts een verwijzing voor een second opinion bij een reumatoloog in een ander ( academisch ) ziekenhuis

    Reageer
Reageer op: Reumatologische klachten, maar geen reuma?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief