Hypermobiliteit (Syndroom) ? Oorzaak ?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb op dit forum al verschillende vragen gesteld over mn klachten en dat ze tot nu toe onverklaarbaar zijn geweest.Het ging oa over het extreem kraken en kankken van al mn pezen,gewrichten,kapsels enz.En daarbij veel pijn,houdingsklachten en meer.Verder heb ik veel onverklaarbare neurlogische klachten zoals oogklachten,verdoofde ledematen,spierschokjes,gevoelsstoornissen,verstoorde positiezin,oogkklachten en meer.Om een lang verhaal kort te maken want ik heb nog meer klachten het volgende.
    Ben pas bij een nieuwe fysio geweest en daarna bij een andere reumatoloog en wat blijkt.Ben hypermobiel in mn polsen,mn enkels,mn wervelkolom,mn SI gewricht die waren het duidelijkst al kraak ik werkelijk overal ook in mn vingers,tenen,borst,kaken,armen,benen enz echt overal dus.
    Het rare is dat ik al 8 jaar ziek ben maar dat het extreem veel kraken enzo pas de laatste 2 jaar is gekomen.Op mn 19de levensjaar was ik nog gewoon zwaar aan het fitnessen werkte ik als dakdekker op het dak en had nergens last van ??
    Hypermobiliteit is toch aangeboren ?? Dan zou ik toen toch ook last moeten hebben gehad of niet ??
    Ben rond mn 21 e ziek geworden en begon vanaf toen ook al last van spieren en gewrichten te krijgen maar vooral de afgelopen 2 jaar is het extreem verergerd.
    Ik heb werkelijk alle soorten onderzoeken wel gehad om ziektes uit te sluiten
    Mijn vraag is hoe zou het kunnen dat ik de laatste 7 a 8 jaar ineens ziek ben geworden maar vooral de laatste 1,5 a 2 jaar ineens enorm ben beginnen te kraken en knakken en niet meer normaal kan zitten aangezien mn rug enorm hypermobiel is ?? Hoe kan het dat ik niet eerder in mn leven last heb gehad van ook maar een minimale vorm van die klachten ??
    Hypermobiliteit is toch aangeboren ?
    Of kan het ook door ziektes veroorzaakt worden op latere leeftijd ?

    Reageer
    #2

    De verklaring zou logisch kunnen zijn omdat bij groei en ontwikkeling de botten, gewrichten, spieren en pezen groter en prominenter worden, waardoor dus kleine verschillen van vroeger nu uitvergroot zijn. Logisch toch?

    Reageer
    #3

    Nee dit vind ik niet logisch of ik begrijp je verkeerd.Ik zeg in mn verhaal namelijk dat ik op mn 19de gewoon nog hard werkte en fitnesste.Op je 19de ben je onderhand toch wel bijna uitgegroeit lijkt mij.En toen had ik nog geen klachten voelde me net zo goed als toen ik 15 was en veel kleiner.Zelfs toen ik klachten begon te krijgen rond mn 21e waren die niet te vergelijken met de achteruitgang van de afgelopen 2 jaar.Ben nu 29 en tussen mn 25 en nu is het heel snel gegaan.Ik heb op mn 25e al mn fitnessspullen verkocht omdat ik niets meer kon eigenlijk al jaren niet maar ik probeerde tot die tijd soms nog wel iets tussen mn 21 en 25 maar na die tijd kreeg ik te veel fybromyalgie achtige klachten.En vooral de laatste 2 jaar ben ik enorm gaan kraken,knallen.verschieten enz
    Nu blijk ik ineens hypermobiel te zijn aan sommige gewrichten terwijl ik op mn 20e nog hard aan het sporten was.Vind ik een beetje onlogisch.
    Kweet niet of ik je verhaaltje goed begrepen heb maar het lijkt mij dat je rond je 20e toch echt uitgegroeit bent..

    Reageer
    #4

    De precieze oorzaak van hypermobiliteit is niet bekend. Het is misschien erfelijk. Als u extreem hypermobiel bent, zal uw arts onderzoeken of u een aandoening heeft die hiermee in verband staat. Extreme hypermobiliteit is overigens zeldzaam.

    Bron: Reumafonds - Hypermobiliteit
    (http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/hypermobiliteit/Over-de-ziekte/wat-is.aspx)

    Reageer
Reageer op: Hypermobiliteit (Syndroom) ? Oorzaak ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief