Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Kniepijn, reuma, fybromyalgie????

  Kniepijn, reuma, fybromyalgie????

Anoniem #1 09 sep 2010 09:33

Hoi,

Afgelopen mei werd ik van de 1 op de andere dag wakker met een stijf gevoel bij het opstaan, vermoeidheid en een arm die ik niet kon optillen. Na een bezoek aan de dokter en bloed prikken moest mijn thyrax voor een traag werkende schildklier worden opgehoogd verder was alles goed. Klachten bleven met pieken en dalen aanhouden, moe, pijn gewrichten, stijfheid en pijn mijn knie met opstaan en trappen lopen. Vooral bij vochtig weer lijken mijn klachten erger te worden.
Half aug kwam ik bij een fysio hij merkte op dat ik over mijn hele lichaam spierspanning had. Ook zit ik tegen het plafond als hij mij behandelde vooral de drukpunten doen heel erg pijn. Hij heeft ook naar mijn knie gekeken en zei dat het onder de schijf zit? al met al stuurde hij mij terug naar de dokter omdat hij dacht het een andere oorzaak was waar hij niets mee kan. Na weer bloed prikken heb ik licht verhoogd reuma factor en kan ik pas over 7wkn naar de reumatoloog. De dokter wist verder niet te zeggen de reumatoloog moet maar verder kijken en de komende tijd moet ik maar afwachten. Op het verwijsformulier staat wel fybromyalgie.
Het wachten is frustrerend ik ben 29 en wil aan een 2de kindje beginnen wat me nu wel is afgeraden. Wat ik me afvraag hoort die knie pijn nou bij reuma. Soms heb ik het idee dat dit iets anders is. Ik gil het uit als ik vanuit mijn hurken moet opstaan. En ben na even zitten helemaal stijf en loop als een oude vrouw. Ik moet nou eenmaal vaak opstaan en door mij hurken met een klein kind.

iemand een advies?

Allen #2 09 sep 2010 22:28

Ik vindt jouw kniepijn buitensporig en niet direct passen binnen de veel mildere symptomen van fibromyalgie. Het zou weer wel bij reuma kunnen passen. Het enige dat echt zekerheid geeft over jouw knie is een MRI of een kijkoperatie. Het zou kunnen dat je een Jumpers knee hebt.

Anoniem #3 09 sep 2010 22:30

Anoniem #4 09 sep 2010 22:42

malsamkreda #5 14 sep 2010 23:22

Hallo,

Bij mij is fibromyalgie geconstateerd en mijn klachten lijken vrij veel op die van jou.
Ik heb er al vanaf mijn 14de last van en gecombineerd met goede fysiotherapie valt er goed mee te leven.
Maargoed de kans blijft groot dat je het neit hebt.
Fibromyalgie staat bekend om zijn onduidelijkheid en het feit dat het niet met bloed, foto's en andere scans te constanteren is.
De klachten van Fibromyalgie zijn bij iedereen anders. De ene heeft meer pijn dan de ander en de één kan er beter mee omgaan. Verder kan de ene erg veel last hebben van de drukpunten in de ellebogen en de ander in bijv. de knieen.
Zo heb ik het vooral in mijn onderrug en knieen. Ik kan zelf ook vrij weinig in het huishouden doen en dat valt mij erg zwaar.
Maar zoals ik al zei, de kans is er nog dat je het niet hebt.
Fibromyalgie werd tot 10 jaar geleden gezien als een ziekte waarbij je psychisch niet goed bent maar er zijn ook veel patienten waar geen diagnose kon worden vastgesteld, afgeschoven op deze ziekte.

het is een beetje warrig verhaal, maar voor vragen kun je altijd hierop reageren.

Liefs, Lisa
Laatst bewerkt: 15 sep 2010 16:24 door .

anne #6 18 nov 2010 16:54

het is bericht is van even geleden, maar toch wil ik hier even op reageren.

Fibromyalgie is niet te zien in het bloed, dus grote kans dat het wel iets anders is.

Maar eehh, waarom zou je dan geen tweede kindje kunnen krijgen?

en een reactie op een reactie:
waarom zou de pijn bij fibromyalgie veel minder zijn dan een ander soort reuma, terecht werd er al opgemerkt dat een ieder daar anders mee omgaat en de een kan nou eenmaal meer pijn verdragen dan de ander. Het is ook een kwestie van hoe je ermee omgaat/om kan gaan......

veel succes en ik ben benieuwd wat de uitslag is....

Anoniem #7 18 nov 2010 20:46

Laat je weten hoe het verder gaat?

Werner #8 23 jan 2012 11:20

Al eens koude of warmtetherapie geprobeerd?
Laatst bewerkt: 23 jan 2012 12:01 door .

Anne #9 07 apr 2013 17:59

Hallo, vanmorgen toen ik uit bed stapte had ik stekende kniepijn ik moest me steunen aan de muur, omdat als ik loop super pijn doet, als ik heel lang zit/ lig en dan weer opsta doet het meteen al zeer, en dan voel ik echt steken in mijn knie, en dan voelt me knie heel zwaar, en dik. Maar er zit wel een blauwplekje op mijn knie. Weet iemand wat het is of waar je de pijn mee kan verminderen? Laat het me weten, of reactie graag.

Heel veel groeten Anne

#10 07 apr 2013 18:03

Koelen met ijs en desnoods een kniebrace of drukverband aanleggen.

Groetjes

Kniepijn, reuma, fybromyalgie????

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA